Början på sidans innehåll

Alexander Kronlund

Alexander Kronlund ser du i Idoljuryn.

Alexander Kronlund ser du i Idoljuryn.

”Var förbjudet i familjen att dansa och sjunga”

1 min 33 sek

Hayet Elmir har tagit sig till slutaudition i Idol 2021 och inför tredje framförandet får hon frågan om resans betydelse hittills. Det visar sig att hon, på grund av förbud från familjen, tidigare i livet inte fick någon möjlighet att satsa på drömmarna. Något hon minst sagt tar revansch på när det blir dags att visa juryn vad hon går för i scenljuset.

Hayet har jagat artistdrömmen hela livet – ”Starkt att du öppnar upp dig”

5 min 13 sek

Idoldeltagaren Hayet Elmir öppnar upp sig för Idoljurymedlemmarna precis innan sitt framförande och berättar hur hon jagade artistdrömmen som ung. Det visar sig att hon, på grund av förbud från familjen, inte tilläts sjunga och dansa. Nu tar hon revansch på sina unga dagar för att ge allt hon har och lite, lite till.

Jolina, 18, tappar rösten under slutaudition: ”Helt maktlös”

3 min 50 sek

”Man kan inte ha så mycket mer otur – det är jättejobbigt”.
Idolturnén 2021 har tagit sig hela vägen till Stockholm och under en nervkittlande slutaudition är det många artistiska öden som sätts på sin spets. Ett av dessa handlar inte minst om 18-åriga Jolinas Idolresa, som får sig en tuff vändning när rösten inte fungerar.

Karolinas psykiska ohälsa drog henne ur tävlingen - tog sig tillbaka 2021

4 min 16 sek

Ett ansikte som inte kändes igen från andra deltagaren under slutaudition av Idol i Stockholm var Karolina Westberg. Anledningen till det handlade om att hon efter att ha gått vidare från audition förra året, var tvungen att dra sig ur på grund av psykisk ohälsa. I år gör hon storstilad comeback och har väntat tillräckligt länge för att visa juryn vad hon går för.

Kishti kastar ut självgode Idol-deltagaren under audition

3 min 20 sek

Äntligen är hon tillbaka precis som vi vill ha henne. Idoljurymedlemmen Kishti tog sig återigen ut på den välkända och ack så efterlängtade krigsstigen när hon i Stockholm tappade tålamodet på en deltagare, som kanske visade sig vara lite väl självgod under audition.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

26 min

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.

Nikki Amini: "Tusan också"

4 min 47 sek

Niklas Hultberg lyckas bevisa sig i solomomentet när han sjunger Someone you loved av Lewis Capaldi.