Amazon

Amazon är arenans vackra härskarinna och förförare. Denna gladiator har fällt fler utmanare än någon annan kvinna i arenan. Med sin mörka skönhet förför hon både publik och motståndare men under den vackra ytan döljer sig en vildsint krigarkvinna. Förföra för att sedan förgöra är Amazons tillvägagångssätt.

”Amazon är väldigt kända internationellt för dåliga arbetsvillkor”

Det börjar dra ihop sig för den amerikanska nätjätten Amazons intåg i Sverige. I höst kommer företaget starta upp en webbsida på svenska och inviger också ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna. En del invånare ser fram emot chansen till fler arbetstillfällen. Men alla är inte lika positiva.
Lovina Isaksson, initiativtagare GigWatch: ”Amazon är väldigt kända internationellt för väldigt dåliga arbetsvillkor på sina lager och en känd anti-facklig kultur”.
Med i inslaget: Jacob Lundberg, initiativtagare GigWatch.

Techgiganter pressades i USA:s kongress

Techjättarna Facebook, Apple, Amazon och Google slår ifrån sig anklagelserna om att dom stryper den fria konkurrensen. Bolagens ledare pressades hårt under utfrågningen i den amerikanska kongressen inatt.

Svensk handel kan drabbas hårt av Amazons framfart

Snart inviger amerikanska Amazons dotterbolag för molntjänster sina nya serverhallar i Sverige. Skulle även näthandelsjätten, butiken för allt, komma hit, med en sajt för Sverige, skulle det snabba på omställningen till digital handel. Hårdast skulle den fysiska handeln drabbas, men även näthandlarna skulle pressas.

Amazon-molnet breder ut sig över Sverige

En av världens största näthandlare, amerikanska Amazon, etablerar sig alltmer i Sverige. Dotterbolaget Amazon Web Services erbjuder molntjänster genom nya serverhallar i flera svenska städer. Experter ser det här som ytterligare ett steg mot en lansering av en svensk version av Amazon.

Amazon - nu värt en biljon dollar

Amazon nådde igår 1 000 miljarder dollar i värde. Det är mer än dubbelt så mycket som hela Sveriges BNP. Amazon blir nu det andra företaget, efter Apple att nå ett värde på över en biljon dollar.

Helenas ärevarv efter krossen i gatloppet

Helena Kjellgren sade sig vara livrädd för gatloppet, men efter att ha sprungit rakt igenom Amazon, Storm, Björk och Valkyria bjuder hon på ett ärevarv.

Utmana gladiatorerna!

Nu har du chansen att mäta dina krafter mot gladiatorerna och samtidigt utmana dina vänner på nya uppdaterade utmanareredo. Hur står du dig mot våra jättar?