Början på sidans innehåll

Anders "Ankan" Johansson

Svensk komiker och skådespelare som slog igenom som ena halvan av Anders & Måns. Gästat Parlamentet och har en av huvudrollerna i långfilmen Se upp för Jönssonsligan.

Svensk komiker och skådespelare som slog igenom som ena halvan av Anders & Måns. Gästat Parlamentet och har en av huvudrollerna i långfilmen Se upp för Jönssonsligan.

”Ankan” gör humor av motgångar – berättar om panikångesten: ”Varit ett helvete”

10 min 19 sek

Dagens Efter fem gäst är komikern Anders "Ankan" Johansson. Han berättar om nya soloshowen ”Alla känner Ankan” och om att göra humor av motgångar. När Anders gjorde tv-serien ”Nästan inget” tog han sitt eget liv och bytte ut innehållet och fyllde det med trams och slutprodukten blev vad Anders beskriver som ”Rent olyckstrams”. Anders får ofta höra att han alltid är glad, vilket inte stämmer. Han lider av panikångest – som stundtals varit ett helvete. I showen vill Anders lyfta att man måste kunna skoja kring det mörka i livet, för att det ska få mening. En rolig show om det som är besvärligt helt enkelt.

Dorsin om nya Jönssonligan: ”Det här skulle Gösta tyckt om”

6 min 37 sek

Den skulle blivit julens stora film på biograferna men så blev det inte pga pandemin. Nu kommer Thomas Alfredssons "Se upp för Jönssonligan", med en helt ny liga, att istället visas på C More. Vår Carolin Björnerhag har träffat skådespelarna.

Trailer från C More: Se upp för Jönssonligan

1 min

Jönssonligan är tillbaka! Efter en misslyckad kupp får Sickan skaka galler och när han släpps ut har kumpanerna blivit hederliga. Brottsförmedlaren Anita ger honom ett uppdrag men för denna kupp kommer han att behöva sina gamla kumpaner. Premiär på juldagen på C More!

Henrik Dorsin dränks i majonnästunna - Jönssonligan backstage

2 min 49 sek

Henrik Dorsin spelar Sickan i nya familjefilmen "Se upp för Jönssonligan". Han och Anders "Ankan" Johansson som spelar Vanheden talar om när Henrik var tvungen att dyka ned i en tunna filmmajonnäs. Se unika bilder från inspelningen och hör skådespelarna berätta om majonnäsbadet.