Början på sidans innehåll

Anders Borg M

Anders Borg är en svensk politiker. 2006-2014 var han Sveriges finansminister.

Anders Borg är en svensk politiker. 2006-2014 var han Sveriges finansminister.

Dominika: ”Jag ville ha barn med Anders”

14 min

Tidigare finansministern Anders Borg och PR-konsulten Dominika Peczynski i sin första gemensamma tv-intervju. Det omtalade paret berättar om sin relation och hur det är att arbeta sida vid sida.

Anders Borg om kärleken till Dominika: ”Jag är lycklig varje dag”

13 min

Ingen trodde att han skulle bli finansminister. Inte ens han själv. Ändå var det siffernörden och pragmatiska fritänkaren Anders Borg som skötte Sveriges ekonomi och utsågs till Europas bäste finansminister.
Nu fem år efter sitt dramatiska avhopp efter valförlusten 2014 har Anders Borg skrivit boken där han ger sin egen syn på sina åtta turbulenta år som finansminister. För Jenny berättar Borg både om boken och stöttningen från hans fru Dominika.

Anders Borg vill se skärpta amorteringskrav

50 sek

Någon som däremot välkomnar det skärpta amorteringskravet är förre finansminstern Anders Borg, som i Göteborg på tisdagen gjorde ett av sina första offentliga framträdanden sedan skandalen i somras. Till skillnad från sina gamla alliansvänner tycker han att amorteringskravet är nödvändigt.

Utredning om mutbrott mot Anders Borg läggs ner

2 min 2 sek

Förundersökningen om mutbrott i samband med att förre finansministern Anders Borg och Handelsbankens förre vd deltagit i jakter bekostade av skogsbolaget Holmen är nedlagd. De två hade, tillsammans med två andra företrädare från näringslivet, bjudits in av styrelseordföranden i Holmen AB. Chefsåklagaren vid Riksenheten mot korruption, Alf Johansson, tycker sig inte kunna bevisa att förmånerna varit otillbörliga och att brott därför inte kan styrkas. TV4 Nyheternas ekonomikommentator Jens B Nordström tror att den här utredningen har haft en stor effekt på näringslivet även om den nu läggs ner.

Tydligare regler mot mutor efterfrågas

53 sek

Det behövs tydligare regler för hur politiker ska göra när de går från politik till näringsliv. Det menar nu Institutet mot mutor efter skogsindustribolaget Holmens uppmärksammade representationsjakter där en av de misstänkta är tidigare finansministern Anders Borg.

Förre finansministern Anders Borg riskerar åtal om mutbrott

1 min 20 sek

TV4Nyheterna kan avslöja att före detta moderata finansministern Anders Borg fått frågor från åklagare om sin inblandning i en skattesänkning som skogsbolaget Holmen tjänade 29 miljoner kronor på. Men Anders Borg förnekar brott. "Det är klart är att när åklagaren tar det här steget är han mer fundersam på hur han ska göra. Hade han varit säker på att lägga ned hade han naturligtvis inte delgett de misstänkta protokollet", säger Hans Strandberg, Anders Borgs advokat, till TV4Nyheterna. Jens B Nordström rapporterar.

Borgs dystra utsikter för ekonomin

Finansminister Anders Borg (M) målade upp en dyster bild av världsekonomin under måndagens tungviktarkonferens. Borg räknar med sänkta svenska tillväxtprognoser för nästa år.

Anders Borg om Riksbankens räntebesked: "Ger stabil utveckling"

2 min 13 sek

På torsdagen chocksänkte Riksbanken reporäntan - till 0,25 procent. Detta trots satt Riksbankschefen Stefan Ingves bara ville ned till 0,5 procent.
- Det här bättrar på möjligheterna att få en mer stabil utveckling för kronan, säger finansministern Anders Borg (M) om beskedet, till TT.

Ulf Kristoffersons Almedalsklassiker: Försvarsbråk inför öppen ridå (M)

40 sek

Att plocka ut de mest minnesvärda nyheterna från Almedalen är ingen lätt uppgift. Det har hänt så otroligt mycket under politikerveckorna i Almedalen genom åren. När tusentals journalister, politiker, statsvetare och lobbyister umgås dygnet runt på ett begränsat utrymme blir det en kokande gryta av information och utspel. Jag har inte haft tid att gräva igenom hela arkivet, men här är fyra nyheter som har fastnat i mitt minne.