Anders Pihlblad

Fullständigt namn: Per Anders Sebastian Pihlblad

Födelseår: 1968

Uppvuxen i: Visby och Norrköping.

Familj: Gift, två barn

Bor: Stockholm

Karriär: Som tonåring jobbade jag extra på Norrköpings Tidningar, inledningsvis som sportreporter. Därefter har jag bland annat jobbat på SVT och Aftonbladet. Idag är jag politisk reporter/kommentator samt programledare på Nyhetsmorgon och Nyheterna.
Jag skriver även böcker och försöker nu bli klar med min tredje bok. ”Drevet går” och ”Ett partis fall och uppgång” heter mina första två böcker.

Detta visste du inte om mig: 1, Jag är nördigt intresserad av amerikansk inrikespolitik. 2, Jag anser att den bästa musiken gjordes på 80-talet. 3, Jag har gjort 15 fallskärmshopp men är ändå skräckslagen för höjder.

Favoritmat: Kryddig cajungryta.

Dold talang: Jag gillar att baka och är väl en hyfsad amatör i varje fall.

Mest stolt över: Min fina familj.

Mest minnesvärda ögonblick i TV-rutan: Får jag själv välja säger jag partiledardebatten på TV4, valrörelsen 2014, som jag ledde tillsammans med Jenny Strömstedt. Men jag vet att tittarna uppskattar min totalt misslyckade intervju med Göran Persson då han gång på gång börjar gapskratta… Den intervjun har vi bjudit tittarna på i Nyhetsmorgon.
Sedan får jag väl erkänna att det förmodligen såg väldigt roligt ut när jag flög upp ur soffan i Nyhetsmorgon när Jonas Wahlström en gång slängde fram en orm i direktsändning…

Aktuell i: Nyheterna och Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad i sociala medier

Artiklar

Pihlblads partiprognos

TV4Nyheternas politiska kommentator tar temperaturen på de politiska partierna.

Senaste blogginläggen från Anders Pihlblad