Anders Pihlblad

Anders Pihlblad ser du leda Nyhetsmorgon.

Anders Pihlblad ser du leda Nyhetsmorgon.

Pihlblad: Tror Sabunis linje kommer segra på söndag

På söndag avgörs både Liberalernas och partiledaren Nyamko Sabunis framtid. Då ska Liberalernas partiråd bestämma sig för vilken väg partiet ska ta inför nästa val. Anders Pihlbad analyserar.

Undersökning: Endast 3 procent av SD tycker att Sverige är på rätt väg

Är Sverige påväg åt rätt håll? En mätning från svenska analysföretaget Demoskop visar skillnaden mellan partierna när det kommer till den breda frågan huruvida utvecklingen i landet "på det hela taget går mest åt rätt håll eller mest åt fel håll?" TV4:s politiska kommentatorn Anders Pihlblad går igenom olikheterna mellan partiväljarnas åsikter i frågan.

Anders Pihlblad: Hen är politikernas Bianca Ingrosso

Politikerna lånar lite av framtoningen av sociala mediernas influencers. Men vem av de svenska partiledarna är egentligen vassast som influencer? Politiske kommentatorn Anders Pihlblad reder ut!
Med i inslaget: Per Olsson Fridh (MP), biståndsminister

Digitala vaccinationspass införs

Regeringen höll en extra presskonferens under torsdagen för att bland annat berätta bland om ett kommande vaccinationsintyg. Politiske kommentatorn Anders Pihlblad kommenterar i Nyhetsmorgon.

Därför föll partiet Ny Demokrati: ”Vi hade olika agendor”

Det är 30 år sedan partiet Ny Demokrati grundades av entreprenören Bert Karlsson och tidigare partiledare Ian Wachtmeister.
Anders Pihlblad, politisk reporter, berättar om partiet som steg upp som en sol och föll som en pannkaka. Bert Karlsson, entreprenör och grundare av Ny Demokrati: ”Det var början till att försöka införa demokrati. Vilket jag inte tycker vi har i dag”.

Miljöpartiets plan för att vända dåliga siffrorna

Märta Stenevi har valts till nytt språkrör för Miljöpartiet. Frågan är hur hon och andra språkröret Per Bolund ska lyckas vända det negativa opinionsläget.
Anders Pihlblad, politisk reporter, kommenterar.

TV4-kampen om fulaste jultröjan: Anna, Henrik...eller Anders?

Det finns en tid på året då det inte bara är accepterat att ha fula stickade tröjor på sig, utan det till och med uppmuntras till det, och det är nu - för i dag är det nämligen "Fula jultröjornas dag". med andra ord, leta i garderoben och plocka fram den kitschigaste jultröjan du kan hitta. Just fula jultröjor har ju på senare år blivit en växande trend att ha på sig berättar trendexperten Stefan Nilsson.

Håkan Juholts bästa recept på julsnaps

Moderaten Hanif Balis insamling på två miljoner till offren som misshandlades och torterades på kyrkogården i Solna har blivit en riktig snackis. Anders Pihlblad går igenom veckans politiska snackisar, där vi även får se Håkan Juholt blanda nubbe.

Anders Pihlblad: ”Hallengren pekade med hela handen - nu är det slutfestat”

Under tisdagen fick alla partiledare en ny uppdatering från Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen gällande coronapandemin. Här berättar Anders Pihlblad om utkomsten av partiledarsamtalet.
Till och med spelet Pokémon har infört coronastagei, berättar Pihlblad. Det säger något om hur tänket ser ut just nu.

”Jonas Sjöstedt saknar politiska muskler”

Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att försöka fälla regeringen i en misstroendeomröstning i riksdagen och tvinga fram ett nyval eller "extra val" som det egentligen heter. Anders Pihblad förklarar mer.