Anders Pihlblad

Anders Pihlblad ser du leda Nyhetsmorgon.

Här är favoriterna till att bli nytt språkrör för MP

Utfrågningen av de åtta kvinnor som kandiderar i språkrörsvalet för Miljöpartiet skedde under torsdagen. Anders Pihlblad, politisk expert, berättar om favoriterna: ”Hon är stjärnskottet i partiet”.

Anders Pihlblad: ”Hallengren pekade med hela handen - nu är det slutfestat”

Under tisdagen fick alla partiledare en ny uppdatering från Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen gällande coronapandemin. Här berättar Anders Pihlblad om utkomsten av partiledarsamtalet.
Till och med spelet Pokémon har infört coronastagei, berättar Pihlblad. Det säger något om hur tänket ser ut just nu.

”Jonas Sjöstedt saknar politiska muskler”

Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att försöka fälla regeringen i en misstroendeomröstning i riksdagen och tvinga fram ett nyval eller "extra val" som det egentligen heter. Anders Pihblad förklarar mer.

Anders Pihlblad: "Oppositionspartierna vill börja prata politik"

I tisdags öppnade kungen riksdagen och det politiska arbetsåret har dragit igång. Det har varit partiledardebatt och brottsligheten stod på agendan. Vår politiska reporter Anders Pihlblad konstaterar att borgfreden är bortblåst.

Anders Pihlblad: ”Gängen blir en valfråga”

De stigande antalet dödskjutningar i uppgörelser mellan kriminella gäng både i Sverige och Danmark har lett till att frågan kring lag och ordning blivit en av de stora valfrågorna, menar Pihlblad.

Pihlblad: Självklara valet att efterträda Lövin

I går meddelade Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin att hon kommer att avgå. Anders Pihlblad tror sig veta vem som kommer efterträda henne, här presenterar han kandidaterna.

Anders Pihlblad: Budskapen vi missar på 1 maj

De traditionella 1 maj-tågen utgår på grund av coronapandemin.
Men vilka budskap skulle vi kanske ha fått se? Vår politiske kommentator Anders Pihlblad spekulerar kring vad som eventuellt skulle ha stått på plakaten.

Var har oppositionen tagit vägen?

Anders Pihlblad är politisk reporter och berättar om hur oppositionen agerar i ett läge där regeringen syns allt mer.

Stefan Löfven om att isolera områden: ”Vi ska se till att begränsa smittspridningen”

Regeringen håller öppet för att isolera områden här i Sverige på samma sätt som Finland gjort i landskapet Nyland där huvudstaden Helsingfors ligger. Det säger statsminister Stefan Löfven i en intervju med Anders Pihlblad. Det har förekommit spekulationer om att isolera Stockholmsregionen där spridningen är som störst just nu men i nuläget är det inte aktuellt, men vi bortser inte från att begränsa geografiska ytor, säger Statsministern.

”Förvånad över att kungens tal kom så sent”

Anders Pihblad kommenterar kungens tal till nationen och jämför med andra kungligheter från våra grannland. Han visar även en ny hälsning som Prins Charles verkar föredra efter att handskakning inte längre rekommenderas.

Grattis på födelsedagen, Anders!

I dag fyller Anders Pihlblad år. Grattis och tack för att du förgyller Nyhetsmorgon och bjuder på dig själv! Här har ni ett axplock av Anders-höjdpunkter.

Philblad: ”Bielers avhopp kan tynga SD på lång sikt”

Paula Bieler avgår efter att ha nekats ledigt för smekmånad. Anders Pihlblad sammanfattar veckans händelseriika politik. Bland annat rapporterar han om nya utrikesministern Ann Linde som höll sin första utrikesdeklaration – så var debatten.

”Det är bredden som gör vårsalongen”

Anders Pihlblad besöker Liljevalchs vårsalong, som öppnar i dag, och får en egen guidning av Liljevalchs konsthalls chef Mårten Castenfors. 330 verk av 170 konstnärer visas – och trissen gör entré som konst!

Hollywoodstjärnan Malin Åkerman om nya kärleken "Bröllopet var fantastiskt"

Malin Åkerman berättar om sin svenska identitet och inspelningen av bioaktuella filmen ”En del av mitt hjärta”. Här berättar hon även om filmflopparna "Inte alltid man lyckas" erkänner hon. Få en inblick i hollywoodglamouren, vardagslivet och skådespelarkarriären i Hollywood och hur ska hon fira nyårsafton? Anders Pihlblad har träffat stjärnan.

Ylva Johanssons svåra uppdrag – mission impossible?

Det har varit en intensiv politisk vecka. Riksdagen har öppnats, statsministern har hållit sin regeringsförklaring, nya ministrar har utsetts och Ylva Johansson har tilldelats en portfölj. Nu är det tid för Anders Pihlblad att pejla!

Vem efterträder Margot Wallström? Här är de hetaste kandidaterna

Sveriges utrikesminister Margot Wallström avgår och spekulationerna är i full gång om vem som ska ta över. Kanske får vi svaret redan i morgon i samband med riksdagens högtidliga öppnande. Anders Pihlblad presenterar sina hetaste kandidater.