Anna Lindmarker

Fullständigt namn: Anna Birgitta Lindmarker. Birgitta efter min mamma.

Födelseår: 1961

Uppvuxen i: Moskva, New York, Washington, Bromma.
Familj: Tre underbara söner, en älskad man och tre fantastiska systrar och deras barn. Och så Bina, vår fina landseer. En hund alltså.

Bor: Utanför Stockholm.

Karriär: Lång. Började tidigt med journalistik – min pappa var utrikeskorrespondent med en gudabenådad egen stil.
Jag jobbade på Lokalradion, Ekot, Aktuellt och TV4Nyheterna.
Utmärkelser: Gästprofessor vid Södertörn.

Mest minnesvärda ögonblick i TV-rutan: Egentligen alla stora nyhetshändelser. Och så kanske min allra första skräckfyllda sändning på Aktuellt.

Bästa resmål: Bohuslän! Längtar året om efter sommaren där.

Okänd talang: Jag förstår faktiskt hundar. Och en del andra djur, men mest hundar.

Mest stolt över: En lätt fråga! Min familj.

Aktuell i: TV4 Nyheterna

Anna Lindmarker i sociala medier

Artiklar

Nyhetsmorgon bevakar valet direkt i Washington

Den fjärde november ska USA:s 50 stater välja en ny president, i vad som kallats det viktigaste valet i modern tid. TV4 och Nyhetsmorgon satsar stort på att ge...

Den fjärde november ska USA:s 50 stater välja en ny president, i vad som kallats det viktigaste valet i modern tid. TV4 och Nyhetsmorgon satsar stort på att ge dig den snabbaste och mest relevanta bevakningen – direkt från maktens korridorer i Washington.

- Det känns oerhört bra att Nyhetsmorgon kan storsatsa på ett historiskt val som det i USA i år. Vi gör tre hela sändningar från Washington och jag hoppas vi kan redovisa resultatet under programmet den 5 november, säger Mattias Hägerlund , redaktör för Nyhetsmorgon i USA.

Jenny Östergren och Anders Kraft leder Nyhetsmorgons sändningar direkt från den svenska ambassaden House of Sweden. Tillsammans med TV4Nyheternas ankare Anna Lindmarker träffar de gäster från både inom och utanför den politiska sfären, svenskar som amerikaner, för att ge en så bred bild som möjligt av det politiska klimatet i världens enda supermakt.

Dessutom har Nyhetsmorgons reportageteam rest runt och tagit tempen på valrörelsen och ”vanliga amerikaner” runt om i landet.

- Våra program kommer att handla en hel del om politik men också om svenskar i Amerika, om amerikaners vardag och varför USA är så viktigt för övriga världen. Ser man våra program så får man en heltäckande kunskap om vad det här valet handlar om, berättar Mattias Hägerlund.

Missa inte Sveriges bästa bevakning av USA-valet – direkt i TV4.