Awa Santesson Sey

Awa Santesson-Sey,född 1997, svensk sångerska som vann X Factor Sverige 2012 och blev därmed Sveriges första vinnare av programmet. Awa vann över Isak Danielson och Benny Hult i X Factor-finalen.

Awa Santesson-Sey,född 1997, svensk sångerska som vann X Factor Sverige 2012 och blev därmed Sveriges första vinnare av programmet. Awa vann över Isak Danielson och Benny Hult i X Factor-finalen.

Awa - Obvious

Vinnaren av X Factor Sverige 2013 Awa Santesson-Sey gästade Lotta på Liseberg och framförde sin låt Obvious.

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Awa Santesson-Sey bakar cupcakes

Vad händer om man släpper lös X Factor-deltagaren Awa Santesson-Sey i köket? Jo det blir muffins med chokladfrosting och sockerhjärtan. Det här är Awas cupcakes.

Awa är hemligt kär i killarna i One Direction

Hon har brutit armen inte mindre än tre gånger, älskar cheerleading, är hemligt kär i killarna i One Direction och äter helst sallad och kött. Det här är charmtrollet Awa Santesson-Sey.

Awa Santesson-Say har X Factor

14-åriga charmtrollet Awa Santesson-Sey tävlar i X Factor för att en dag kunna förverkliga sin stora dröm om att bli artist.