Awa Santesson-Sey

Awa Santesson-Sey

Awa Santesson-Sey,född 1997, svensk sångerska som vann X Factor Sverige 2012 och blev därmed Sveriges första vinnare av programmet. Awa vann över Isak Danielson och Benny Hult i X Factor-finalen.

Artiklar

Se X-factor-vinnaren Awas musikvideo till "Not Ready to Say Goodbye"

I TV4-programmet X-factor överraskade Awa Santesson-Sey gång på gång. Nu har Awa släppt sina första singel "Not Ready to Say Goodbye"

I TV4-programmet X-factor överraskade Awa Santesson-Sey gång på gång.
Nu har Awa släppt sina första singel "Not Ready to Say Goodbye"

Se musikvideon genom att klicka på bilden ovanför.

När Awa Santesson-Sey sökte till X Factor Sverige var hon fortfarande bara 14 år gammal och en av de absolut yngsta deltagarna. Idag är hon 16 år och har framtiden i sikte.

– Jag blev ärligt talad lite chockad över hur bra de i X Factors jury sa att de tyckte att jag var när jag sökte till programmet och sjöng You Can’t Hurry Love första gången, berättar Awa.

Nu släpper Awa sin första singel "Not Ready To Say Goodbye".

- Jag kände att låten var helt rätt stuk som passar min musikstil. Den är skriven av några fantastiskt begåvade människor som det varit jättekul att arbeta med – bland annat Luke James som var förband åt min stora förebild Beyoncé, vilket är sjukt kul! säger Awa om singeln.

Låten är skriven av Luke James, Paro och Joakim Olovsson.

- Se fler X-factor-klipp med Awa här!

Nästa år släpps Awas debutalbum, som innehåller låtar skrivna tillsammans med bland andra den amerikanska R&B-stjärnan Luke James, som Awa träffade när han var support på Beyoncés senaste Europaturné.