Axel Pileby

Axel Pileby ser du i Efter fem.

Axel Pileby ser du i Efter fem.

Gradvall: Den här Billie Eillish-låten är Beatles-bra

Ett av årets absolut mest omtalade album i förhand är nu här. Popprofessorn Jan Gradvall förklarar storheten med storstjärnan Billie Eillish nysläppta album "Getting older" och varför artisten lyckas prestera lika perfekt som tidigare.

Därför hatar Axel Pileby ost – 4 faktorer avgör

Idag, torsdag, är det ostens dag, härligt tycker vissa - mindre härligt tycker andra. Axel Pilebys virala klipp på när han försöker smaka ost har lett till att folk kommer fram på stan för att stödja honom i hans osthat. I Efter fem berättar han att det är ett barndomstrauma som är grunden för avsmaken. Men varför älskar vissa delikatessen medan andra inte klarar av den? Luktforskaren Johan Lundström, från Karolinska Institutet, reder ut: ”90 procent av all smak är lukt”

Så ska loppis kunna öppna igen trots pandemin

Med rätt avstånd mellan borden och gott om plats i gångarna ska loppisar kunna öppna med nya regler, föreslår Folkhälsomyndigheten. Om smittläget tillåter slipper loppisarna maxregeln på åtta personer den 17 maj.

Axel Pileby ska bli pappa

I sommar ska vår egen Axel Pileby få barn. Här överraskar Tilde honom med en grattishälsning under sändning.

Miljardutdelning till svenska folket – första skatteåterbäringen i dag

I dag får de första svenskarna tillbaka skatteåterbäringen. Drygt 18 miljarder kronor ska betalas ut till strax under 2,5 miljoner personer i dag. Vi pratar med deklarationsexperten Johan Schauman om det har märkts av några coronaeffekter i folks deklarationer och om det finns något vanligt fel som många brukar göra.

Padelfeber i Sverige – men allt fler skadar sig

Det råder padelfeber i Sverige. 2020 var det cirka 485 000 personer som spelade minst en gång, vilket är en ökning med 186 procent jämfört med 2019. Men det innebär ju även fler skador. När TV4Nyheterna gjorde en rundringning till sjukvården runt om i landet uppgav åtta regioner att de ser en tydlig ökning av padelrelaterade skador – alltså mer än var tredje region. En som har blivit ordentligt padelbiten är artisten Charlotte Perrelli. Även doktor Mikael Sandström medverkar.

Nallar delas ut av ambulanspersonal

I Sverigesvepet besöker vi Nässjö där Smålands dagblad skriver om att ambulanssjukvården fått 500 nallar av en organisation. Nallarna ska användas när ambulanspersonal kommer i kontakt med barn.

Tävling i kommunslogans: ”Skrattade gott när jag läste”

Johanna Uddling, Turismsamordnare Kumla Kommun, om hur det känns att få en riktigt fyndig kommunslogan – som driver med anstalten i kommunen. Anders Svensson är chefredaktör för tidningen Språktidningen som ligger bakom tävlingen.

Axel Pileby summerar sportåret 2019

Vi sätter punkt på sportåret med Axel Pilebys årskrönika. Och vilket sportår det har varit! Axel visar dråpliga situationer, triumfer, oförglömliga ögonblick och mycket mer.

Programledarna om dagens snackisar - "ramaskri i USA"

Massiva protester i USA mot nomineringen av våldtäktsanklagade Brett Kavanaugh till Högsta Domstolen, halka i norra Sverige och så dagens sportsnackisar. Rania Shemoun Olsson, Axel Pileby och meteorolog Linda Eriksson om vad det kommer att snackas om i dag.