Början på sidans innehåll

Axel Pileby

Axel Pileby ser du i Efter fem.

Axel Pileby ser du i Efter fem.

Hon ordnade barnkalas för de som inte har råd: ”Succé”

1 min 37 sek

Carola Karlsson Göransson i Oskarshamn ville hjälpa familjer som inte har råd att bjuda in eller själva gå på kalas – och anordnade därför ett stort barnkalas. Det blev en succé där 47 barn dök upp och bjöds på tårta, korv, fiskedamm. För P4 Kalmar berättar Carola att barnen var väldigt lyckliga - och att hon själv fällde en tår efteråt.

Bjöd anställda på valfri drömresa - här är världens bästa chef (?)

1 min 54 sek

Kan grundaren till det amerikanska märket Spanx ha världens bästa chef? I samband med att hon sålde företaget för 1,2 miljarder dollar (cirka 11 miljarder kronor) bjöd hon sina anställda på två första klass-biljetter till valfri destination i världen. Dessutom fick de 10 000 dollar (cirka 100 000 kronor) i fickpengar. I klippet kan du se de anställdas reaktion.

Privatperson nedringd - på grund av succéserien

2 min 11 sek

Den sydkoreanska serien "Squid game" slår tittarrekord på Netflix. Efter att ett telefonnummer visades i bild i ett av avsnitten har en privatperson blivit totalt nedringd. Axel Pileby berättar hur det gick till.

Gradvall: Den här Billie Eillish-låten är Beatles-bra

9 min 4 sek

Ett av årets absolut mest omtalade album i förhand är nu här. Popprofessorn Jan Gradvall förklarar storheten med storstjärnan Billie Eillish nysläppta album "Getting older" och varför artisten lyckas prestera lika perfekt som tidigare.