Början på sidans innehåll

Björn Ferry

Björn Ferry är en svensk skidskytt. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz.

Björn Ferry är en svensk skidskytt. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz.

Björn Ferry ägnar sitt liv åt miljön: Ville ha en ny livsvision efter idrotten

7 min 17 sek

OS-guldmedaljören och miljöaktivisten Björn Ferry ägnar sitt liv åt miljön och fortsätter att tävla – men nu i att leva så klimatsmart som möjligt. Det har inneburit en livsstilsförändring med en hel del utmaningar de senaste åren. "Det måste vara meningsfullt" säger han till Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon och berättar att han och hans fru har gjort en familjevision att bli fossilfria. Ferry är med i organisationen Städa Sverige som städar fyra älvar i landet.

Björn Ferry städar älvar från kajak: ”Klart vi kan fixa det här!”

8 min 9 sek

Svenska älvar är inte så rena och friska som vi kanske tänker att de är - bara på några år har 147 ton med skräp fiskats upp av organisationen Städa Sverige. Och nu är det dags igen - 20 ton ska plockas från Ljusnan i Hälsingland - med skidskytten Björn Ferry i spetsen. Vår reporter Carolin Björnerhag är på plats!

De tävlar om vem som minns mest i Klassfesten

I Klassfesten tar ett antal kända personer tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när de tävlar om vem som minns mest från sin tid i skolan. Här är listan på samtliga deltagare i Klassfesten.

Trailer: Klassfesten

30 sek

Kända svenskar tar tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när det klassiska formatet Klassfesten äntligen tar plats i TV4:s tablå. Nu är det dags för kändisar som Magdalena Forsberg, Agneta Sjödin, Stefan Holm och Camilla Läckberg att göra upp i syslöjd, matte och musik och att tävla om vem som minns mest i sin egen historia.

Här är kändisarna som är "Jagare" i Tv-jakten Spring

I höstens tv-jakt "Spring!" tävlar svenska par (Springare) av jaktlystna kändispar (Jagarna). Jagarnas uppdrag är att smygfilma Springarna medans de utför uppdrag i Sverige. Här är listan på de bekräftade "Jagarna".

Mauds podcast 02 - Björn Ferry

TV4 Sports Maud Bernhagen möter svenska idrottsprofiler i intervjuer om karriären – och människan bakom framgångarna. I det här avsnittet gästas Maud Bernhagen av Björn Ferry.

Lagen som tävlar i Fångarna på fortet hösten 2014

Säsongens första tävlande om skatten på fortet är musikalstjärnan Pernilla Wahlgren vars lag består av Idoljurymedlemmen Laila Bagge Wahlgren och programledaren Sofia Wistam. De möter inga mindre än sina egna barn, Bianca Wahlgren Ingrosso, Kid Eriksson och Liam Pitts.

Ferrys snopp poppis: "Den är fin"

Årets julgran utanför rådhuset i Östersund är minst sagt uppseendeväckande. Granen som ska likna en stor snopp med två vita pungkulor hängandes vid roten är designad av skidskytten Björn Ferry.

Här kommer en julkalender från TV4 Sport

TV4-Gruppen har aldrig haft ett så starkt sportutbud under en julmånad som 2011.
- Vår tidiga julklapp till alla våra tittare är att vi erbjuder minst en stor tv-sänd sporthändelse per dag, säger Hans Pekkari.