Extern länk
Början på sidans innehåll

Björn Ferry

Björn Ferry är en svensk skidskytt. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz.

Björn Ferry är en svensk skidskytt. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz.

Björn Ferry ägnar sitt liv åt miljön: Ville ha en ny livsvision efter idrotten

7 min 17 sek

OS-guldmedaljören och miljöaktivisten Björn Ferry ägnar sitt liv åt miljön och fortsätter att tävla – men nu i att leva så klimatsmart som möjligt. Det har inneburit en livsstilsförändring med en hel del utmaningar de senaste åren. "Det måste vara meningsfullt" säger han till Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon och berättar att han och hans fru har gjort en familjevision att bli fossilfria. Ferry är med i organisationen Städa Sverige som städar fyra älvar i landet.

Björn Ferry städar älvar från kajak: ”Klart vi kan fixa det här!”

8 min 9 sek

Svenska älvar är inte så rena och friska som vi kanske tänker att de är - bara på några år har 147 ton med skräp fiskats upp av organisationen Städa Sverige. Och nu är det dags igen - 20 ton ska plockas från Ljusnan i Hälsingland - med skidskytten Björn Ferry i spetsen. Vår reporter Carolin Björnerhag är på plats!

De tävlar om vem som minns mest i Klassfesten

I Klassfesten tar ett antal kända personer tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när de tävlar om vem som minns mest från sin tid i skolan. Här är listan på samtliga deltagare i Klassfesten.

Trailer: Klassfesten

30 sek

Kända svenskar tar tidsmaskinen tillbaka till sina högstadiekorridorer när det klassiska formatet Klassfesten äntligen tar plats i TV4:s tablå. Nu är det dags för kändisar som Magdalena Forsberg, Agneta Sjödin, Stefan Holm och Camilla Läckberg att göra upp i syslöjd, matte och musik och att tävla om vem som minns mest i sin egen historia.