Början på sidans innehåll

Björn Ranelid

Björn Ranelid är en svensk författare. Ranelid erhöll Aftonbladets litteraturpris 1989 och Augustpriset för Synden (1994). Deltog i Let's dance 2011.

Björn Ranelid är en svensk författare. Ranelid erhöll Aftonbladets litteraturpris 1989 och Augustpriset för Synden (1994). Deltog i Let's dance 2011.

”Hurra för kärleken” – Björn Ranelid får fortsätta vara vigselförrättare

3 min 15 sek

I den skånska kommunen Tomelilla har det pågått ett politiskt bråk gällande Björn Ranelids roll som vigselförrättare. På ena sidan står Tina Bergström Darrell, socialdemokrat, som pekar på att det råder delade meningar om författaren i byn. På andra sidan står kommunstyrelsens ordförande Per Martin Svensson, som istället hävdar att Tomelilla inte kan ha en bättre representant.
”Jag har skött det här exemplariskt”, säger Björn Ranelid till Efter fem.

Direktrapportering

Ranelid om sin nya bok: "Litterärt mästerverk"

13 min

Björn Ranelid är aktuell med nya boken Bill Nilssons sista vita skjorta. Han talar om resan som författare och den kritik han tvingats utstå och lärt sig leva med.

Direktrapportering

Här överraskar de vänner och familj – Och gifter sig i livesändning

2 min 41 sek

Fjärde gången gillt skulle man kunna säga. Så många gånger har paret lämnat in hindersprövning. Men nu ska det faktiskt bli av – vigseln mellan Debora Vedin Polixa och Johan Bothén. En överraskning för alla närstående utom deras medföljande 3-åriga tvillingdöttrar.

Direktrapportering

Här säger paret ja till varandra i direktsändning

2 min 32 sek

De träffades i Tarifa i Spanien i februari 2017 och bara tre månader senare flyttade Eva Legacion och hennes dotter till Sverige med Johan Henriksson. Denna somriga fredag är de det första av två par att säga ja till varandra, och att efter en vigsel av Björn Ranelid, bli man och hustru.

Direktrapportering

Ranelid på Bokmässan: ”För mig är boken helig”

3 min 24 sek

Klockan 9 i morse öppnade portarna till årets Bokmässa i Göteborg.
Författaren Björn Ranelid deltar för 32:a gången och delar ut Björn Ranelid-priset som handlar om att främja ordet. Dessutom är han aktuell med ny bok. Häng med till Bokmässan!

Direktrapportering

Björn Ranelid om övernaturliga händelser: "Människans själ är snabbare än ljuset"

8 min 24 sek

Björn Ranelid är med sina 43 böcker en av våra mest uppskattade författare och en sann väktare av ordet. Nu är han aktuell med en ny berättelse från sitt barndoms Malmö. Boken heter "Fantastiska kvinnor i vattentornet" och där får vi möta Ingrid Anker, som gemensamt med författaren själv är med om till synes oförklarliga upplevelser.

Direktrapportering

Gry Forssell får sällskap av Björn Ranelid och en mängd fantastiska artister!

Gry Forssell är programledare, scenen är placerad på Gröna Lund men nytt för i år i Sommarkrysset är att Gry har en solig sommarpoet vid sin sida – Björn Ranelid. Förutom dessa två stjärnor bjuds det på en imponerande bredd av förstklassiga artister, från Lena Ph, via Sabina Ddumba till Lasse Stefanz, men inte nog med det Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso, och tvåan Felix Sandman gästar programmet exklusivt och framför en duett ihop. Sommarkrysset har premiär lördagen den 30 juni.

Direktrapportering

Här "viger" Björn Ranelid programledarparet

11 min

Dagens sommargäst är författaren och nyblivne vigselförrättaren Björn Ranelid. Han berättar om varför han vill börja viga par och gör premiär i Nyhetsmorgon när han "viger" Jesper Börjesson och Maria Forsblom i direktsändning. Han har precis skrivit klart sin 34:e bok och bjuder på både högläsning och kärlekstal. Men det handlar också om hur han under sitt sommarprat insåg att hans pappa inte var hans biologiska pappa, om självförtroendet, varför han har en tigertatuering på bröstet och om vikten av att vara i stunden.

Direktrapportering

Björn Ranelid: "Utan Margareta hade jag inte klarat mig"

14 min

"Jag föll för hans blå ögon", säger Margareta Ranelid. Hon och maken författaren Björn Ranelid har varit ett par i snart 41 år. Hör dem berätta om sin mångåriga kärlek och hur de håller den levande.

Direktrapportering

Bokklubben firar tio år

5 min 45 sek

En tillbakablick från de senaste tio åren. Se en ung Jonas Gardell, Camilla Läckberg, en saknad Bodil Malmsten och många fler!

Direktrapportering

Hör Ranelids brandtal till kulturarbetarnas försvar

2 min 54 sek

Exklusivt för Nyhetsmorgon framför författaren Björn Ranelid sin nyskrivna dikt till kulturarbetarnas försvar. Mer än var tredje författare och konstnär har utsatts för hot, trakasserier och liknande med koppling till yrket och det här har fått Ranelid att resa sig från skrivbordet.

Direktrapportering

Passion temat i måndagens Jenny Strömstedt

Marit Paulsen, Björn Ranelid, Måns Möller och kvinnan som tårtade Jimmie Åkesson - alla har de passion för ett ändamål, en sak, en person, en förändring eller en åsikt. Alla dessa gästar Jenny Strömstedt på måndag.

Direktrapportering

Björn Ranelid läser #tillsammansmotcancer

Hela måndagen kan du se Björn Ranelid göra en maratonläsning inför Sjuans cancergala Tillsammans mot cancer. Han läser ur senaste romanen Förbjuden frukt från ett fruset träd - allt som ett stöd för Cancerfonden. Titta i TV4 Play.

Direktrapportering

Björn Ranelid i Efter tio

I dagens Efter tio möter vi Melodfestivalenaktuella Björn Ranelid och Patrik Sjöberg i ett samtal om att röra upp känslor med sina texter.

Direktrapportering

Let's dance 2011

Här följer kort information om Let´s dance 2011

Direktrapportering