Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är en svensk längdskidåkare.Hennes främsta merit är en guldmedalj på 10 km fristil vid OS i Vancouver 2010. År 2008 belönades hon med Jerringpriset efter att ha vunnit tävlingen Tour de Ski. På Idrottsgalan 2011 utsågs Charlotte Kalla till Årets kvinnliga idrottare 2010.

Kalla om svenskt OS: ”Skulle betyda jättemycket för idrottarna”

Kanada kan dra sig ur kampen för Vinter-OS och Paralympics 2026 - då återstår bara Italien och Sverige. Men ett OS på svensk mark är inte självklart: Stockholm stads blågröna styre har sagt nej till att vara värd för evenemanget. Mats Årjes, ordförande för Sveriges olympiska kommitté, gästar. Dessutom: Charlotte Kalla är med på ett hörn – och är positiv till ett svenskt OS.

Här kan Kalla inte hålla tillbaka tårarna efter att ha kommit hem

Flerfaldiga OS-medaljören i längdskidåkning, Charlotte Kalla, landade tillsammans med medtävlare på Arlanda sent i kväll. Här berättar hon om känslor och tankar efter tävlingarna i Pyeongchang, Sydkorea och i slutet av intervjun brister det.

OS-guld till Kalla - efter superdrama!

Charlotte Kalla ryckte med tre kilometer kvar och knäckte Marit Björgen. "En underbar start gentemot Norge", säger TV4 Sportens Axel Pileby.

Slarv av Charlotte Kalla

När man kommer in cell som är alarmerad så gäller det att fokusera.

Charlotte Kalla på löpbandet

Två riktigt starka lag drabbade samman i säsongsfinalen av Fångarna på fortet, och i slutänden var det skidlandslaget som drog det längsta strået. Kolla till exempel när lagkaptenen Charlotte Kalla visade upp imponerande balans och simultanförmåga på löpbandet.