Christian Hellberg

Christian Hellberg, född 1972, blev utsedd till Årets kock 2001. Han var en av deltagarna i Kockarnas kamp 2012.

Christian Hellberg, född 1972, blev utsedd till Årets kock 2001. Han var en av deltagarna i Kockarnas kamp 2012.

Kändisarna som jagar i Spring! - Femte veckan

Snart är det dags för Tony Irving, Cecilia Ehrling, Johan Gunterberg och Christopher Martland att lägga jagarskorna på hyllan för denna gången. Den femte veckan i Spring! startar söndagen den 13 september.

Här är kändisarna som är "Jagare" i Tv-jakten Spring

I höstens tv-jakt "Spring!" tävlar svenska par (Springare) av jaktlystna kändispar (Jagarna). Jagarnas uppdrag är att smygfilma Springarna medans de utför uppdrag i Sverige. Här är listan på de bekräftade "Jagarna".

Juryn räknar godkända rätter - en ska bort

Juryn bestående av Karin Andersson och Christian Hellberg räknar antalet godkända rätter vid lunchrusningen. Robin Bergström, Christoffer Öhrvall och Johan Drevhage står alla nervösa i kulisserna, tre ska bli två.

Vinnaren av Sveriges grillmästare ska koras

Juryn består av Karin Andersson och Christian Hellberg samt gästjuryn med Jonas Borssén, Andreas och Per från fjolårets final. De röstar individuellt och spänningen är olidlig - vem kan titulera sig Sveriges grillmästare 2014 - Robin Bergström eller Johan Drevhage.

Juryn provsmakar finalmaten

Robin Bergström och Johan Drevhage är nu klara med sina mixed grilltallrikar och kvar återstår bara för juryn att provsmaka deras respektive rätter.

Finaldrabbningens förutsättningar

Robin Bergström och Johan Drevhage gör upp i finalen av Sveriges grillmästare 2014 och de
förutom att de blir bedömda av Karin Andersson och Christian Hellberg så kliver gästjuryn in bestående av Jonas Borssén, Andreas och Per från fjolårets final.

Juryn: "Saftigt som tusan"

Juryn bestående av Karin Andersson, Christian Hellberg och gästdomare Gustav Otterberg smakar på de båda lagens vildsvin och delar ut både ris och ros. Utvalda recept finns på recept.nu.

"Det är ingen sushitävling"

Juryn bestående av Karin Andersson, Christian Hellberg och Jan Boris Möller tycker till om deltagarnas grillade fiskrätter i den andra utmaningen. Utvalda recept finns på recept.nu.

Utmaning 2: Grilla fisk

Andra utmaningen går ut på att grilla fisk till perfektion. Därför tar juryn hjälp av matingenjören Jan Boris Möller.

Juryn: "Gå här ifrån nu!"

Juryn provsmakar och bedömer deltagarnas strömming-rätter i första utmaningen. Utvalda recept finns på recept.nu.

Sex blir fem

En av deltagarna tvingas lämna tävlingen efter dagens utamaningar.