Början på sidans innehåll

Christina Gyllner

Christina Gyllner vann första säsongen av baktävlingen Hela Sverige bakar 2012.

Christina Gyllner vann första säsongen av baktävlingen Hela Sverige bakar 2012.

Fem hemmabagare blir fyra

1 min 43 sek

Dags för avgörandet i det åttonde avsnittet av Hela Sverige bakar. Fem hemmabagare har gjort desserter och chokladfondanter, men bara fyra kan gå vidare till avsnitt nio. Vem blir veckans stjärnbagare och vem får åka hem?

Christina: "Känns att man börjar närma sig finalen"

1 min 21 sek

Christina Gyllner hade en lyckad dag i Hela Sverige bakar-köket och utsågs till veckans stjärnbagare - nästan till sin egen förvåning. "Det känns mer och mer att man börjar närma sig finalen", säger hon.

Stressen får Christina att missa

1 min 10 sek

Veckans paradbak är en mycket stressig historia där deltagarna fått väldigt kort tid på sig att färdigställa två sorters bakelser. Och när det måste gå fort är det lätt att man gör misstag...

Blandad kritik för paradbakelserna

6 min 54 sek

Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson provsmakar deltagarnas bakelser efter veckans paradbak och finner mycket att gilla - men även överraskande svaga insatser från en och annan.

Sex bagare blir fem

2 min 17 sek

Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson avslöjar vem som blir veckans stjärnbagare, och vem som måste lämna tävlingen.

Juryn bedömer deltagarnas dessertpajer

5 min 36 sek

Efter två timmars pajbakning är det dags för Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson att provsmaka och bedöma hur väl deltagarna luckats med utmaningen.

Pajer på programmet i veckans paradbak

4 min 17 sek

Veckans tema i Hela Sverige bakar är pajer, och i paradbaket ska deltagarna baka en dessertpaj med somrig fyllning. Ambitionerna är höga - och äpplen är en populär ingrediens.

Juryn och brudparet bedömer bröllopstårtorna

5 min 7 sek

Utseende, smaker och en hög teknisk svårighetsgrad är avgörande kriterier när Johan Sörberg, Birgitta Rasmusson och brudparet Sara och Mikael bedömer hur väl deltagarna lyckats med sina bröllopstårtor i finalen av Hela Sverige bakar.

Finalisterna kämpar med dekorationerna

2 min 48 sek

Den tekniska utmaningen i finalen av Hela Sverige bakar består i att skapa tre olika sorters tårtdekorationer enligt konstens alla regler: kanderade violer, spunnet socker och chokladdekor.

Teknikbaket: Butterkaka

7 min 6 sek

Veckans teknikbak, en butterkaka, visar sig vara en knepig utmaning för flera av deltagarna i Hela Sverige bakar som inte har full koll på knepen som gör att man lyckas.

Här utses finalisterna i Hela Sverige bakar

2 min 23 sek

Fyra hemmabagare tog sig till semifinal i Hela Sverige bakar - men i finalen finns det bara plats för tre. Dags för juryn att avgöra vem som tvingas lämna tävlingen och vilka tre som är klara för final.

Desserterna färdigställs i paradbaket

2 min 11 sek

Veckans paradbak i Hela Sverige bakar går ut på att skapa en dessert där ett flarn är den obligatoriska ingrediensen. Och som vanligt blir det stressigt på upploppsrakan.

Stor variation i småkaksbaket

4 min 56 sek

Paradbaket i fjärde avsnittet av Hela Sverige handlar om att baka tre sorters småkakor efter fritt valda recept. Det betyder i praktiken allt från bondkakor och vaniljdrömmar till mördegsmotorcyklar och lavendelkakor.

Konsten att baka chokladbiskvier

4 min 5 sek

Att baka chokladbiskvier är inte helt enkelt - i synnerhet om man aldrig har gjort det förut och dessutom befinner sig under tidspress. Birgitta Rasmusson förklarar hur en biskvi ska vara medan deltagarna i Hela Sverige bakar kämpar för att hinna bli klara i tid.

Dags för final i Hela Sverige bakar

54 sek

Från början var de tolv - men nu återstår bara tre: Josephine Palm, Ronnie Nilsson och Christina Gyllner. Det har blivit dags för final i Hela Sverige bakar.

Mitt kök: Läcker chokladtårta

4 min 20 sek

I Mitt kök bakar Christina Gyllner en läcker chokladtårta i tre lager med chokladfrosting med både ljus och mörk choklad. Receptet hittar du på recept.nu.

Mitt kök: Nötkola och knäckklubba med polka

4 min 55 sek

Christina Gyllner gör egna julklappar i köket - en seg och härlig kola med salta jordnötter och en knäckklubba med polkagris som stång. Recepten hittar du på recept.nu.

Mitt kök: Munkar

4 min 23 sek

Christina Gyllner bakar munkar i Mitt kök. Receptet finns på recept.nu.

Bärgade seger med chockladtårta

52 sek

Christina Gyllner blev först i Hela Sverige bakar att utnämnas till veckans stjärnbagare. En lyckad chokladtårta var hennes segerrecept.

Peter Berg föll på eget grepp

1 min 32 sek

Juryn utser dagens stjärnbagare och meddelar vem som varit sämst och tvingas lämna tävlingen Hela Sverige bakar.