Christina Gyllner

Christina Gyllner vann första säsongen av baktävlingen Hela Sverige bakar 2012.

Christina Gyllner vann första säsongen av baktävlingen Hela Sverige bakar 2012.

Mitt kök: Nötkola och knäckklubba med polka

Christina Gyllner gör egna julklappar i köket - en seg och härlig kola med salta jordnötter och en knäckklubba med polkagris som stång. Recepten hittar du på recept.nu.

Mitt kök: Läcker chokladtårta

I Mitt kök bakar Christina Gyllner en läcker chokladtårta i tre lager med chokladfrosting med både ljus och mörk choklad. Receptet hittar du på recept.nu.

Mitt kök: Munkar

Christina Gyllner bakar munkar i Mitt kök. Receptet finns på recept.nu.

Finalisterna kämpar med dekorationerna

Den tekniska utmaningen i finalen av Hela Sverige bakar består i att skapa tre olika sorters tårtdekorationer enligt konstens alla regler: kanderade violer, spunnet socker och chokladdekor.

Juryn och brudparet bedömer bröllopstårtorna

Utseende, smaker och en hög teknisk svårighetsgrad är avgörande kriterier när Johan Sörberg, Birgitta Rasmusson och brudparet Sara och Mikael bedömer hur väl deltagarna lyckats med sina bröllopstårtor i finalen av Hela Sverige bakar.

Dags för final i Hela Sverige bakar

Från början var de tolv - men nu återstår bara tre: Josephine Palm, Ronnie Nilsson och Christina Gyllner. Det har blivit dags för final i Hela Sverige bakar.

Här utses finalisterna i Hela Sverige bakar

Fyra hemmabagare tog sig till semifinal i Hela Sverige bakar - men i finalen finns det bara plats för tre. Dags för juryn att avgöra vem som tvingas lämna tävlingen och vilka tre som är klara för final.

Fem hemmabagare blir fyra

Dags för avgörandet i det åttonde avsnittet av Hela Sverige bakar. Fem hemmabagare har gjort desserter och chokladfondanter, men bara fyra kan gå vidare till avsnitt nio. Vem blir veckans stjärnbagare och vem får åka hem?

Desserterna färdigställs i paradbaket

Veckans paradbak i Hela Sverige bakar går ut på att skapa en dessert där ett flarn är den obligatoriska ingrediensen. Och som vanligt blir det stressigt på upploppsrakan.

Sex bagare blir fem

Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson avslöjar vem som blir veckans stjärnbagare, och vem som måste lämna tävlingen.

Christina: "Känns att man börjar närma sig finalen"

Christina Gyllner hade en lyckad dag i Hela Sverige bakar-köket och utsågs till veckans stjärnbagare - nästan till sin egen förvåning. "Det känns mer och mer att man börjar närma sig finalen", säger hon.

Pajer på programmet i veckans paradbak

Veckans tema i Hela Sverige bakar är pajer, och i paradbaket ska deltagarna baka en dessertpaj med somrig fyllning. Ambitionerna är höga - och äpplen är en populär ingrediens.

Juryn bedömer deltagarnas dessertpajer

Efter två timmars pajbakning är det dags för Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson att provsmaka och bedöma hur väl deltagarna luckats med utmaningen.

Blandad kritik för paradbakelserna

Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson provsmakar deltagarnas bakelser efter veckans paradbak och finner mycket att gilla - men även överraskande svaga insatser från en och annan.

Stressen får Christina att missa

Veckans paradbak är en mycket stressig historia där deltagarna fått väldigt kort tid på sig att färdigställa två sorters bakelser. Och när det måste gå fort är det lätt att man gör misstag...

Teknikbaket: Butterkaka

Veckans teknikbak, en butterkaka, visar sig vara en knepig utmaning för flera av deltagarna i Hela Sverige bakar som inte har full koll på knepen som gör att man lyckas.

Stor variation i småkaksbaket

Paradbaket i fjärde avsnittet av Hela Sverige handlar om att baka tre sorters småkakor efter fritt valda recept. Det betyder i praktiken allt från bondkakor och vaniljdrömmar till mördegsmotorcyklar och lavendelkakor.

Konsten att baka chokladbiskvier

Att baka chokladbiskvier är inte helt enkelt - i synnerhet om man aldrig har gjort det förut och dessutom befinner sig under tidspress. Birgitta Rasmusson förklarar hur en biskvi ska vara medan deltagarna i Hela Sverige bakar kämpar för att hinna bli klara i tid.

Bärgade seger med chockladtårta

Christina Gyllner blev först i Hela Sverige bakar att utnämnas till veckans stjärnbagare. En lyckad chokladtårta var hennes segerrecept.

Peter Berg föll på eget grepp

Juryn utser dagens stjärnbagare och meddelar vem som varit sämst och tvingas lämna tävlingen Hela Sverige bakar.