Början på sidans innehåll

Eric Gadd

Eric Gadd är en svensk sångare och låtskrivare som varit en av de starkaste profilerna på den svenska soulmusik-scenen sedan slutet av 1980-talet. Han har bland annat vunnit ett flertal Grammisar.

Eric Gadd är en svensk sångare och låtskrivare som varit en av de starkaste profilerna på den svenska soulmusik-scenen sedan slutet av 1980-talet. Han har bland annat vunnit ett flertal Grammisar.

Så blir Sveriges mästerkock VIP

9 min 1 sek

Programledaren David Hellenius visar klipp från nya Sveriges Mästerkock VIP i programmet Hellenius hörna special och artisterna Eric Gadd och Maja Ivarsson gästar.

Här skär Eric Gadd av en bit av tummen

34 sek

Artisten Eric Gadd är en av deltagarna i Sveriges mästerkock VIP. Vid ett oupmärksamt tillfälle slinter han med kniven och skär av sig en bit av tummen.

Renée bjuder in till klassfest – här är gästerna

30 sek

Det blir en ny säsong av nostalgi, humor och skämskuddar när klassföreståndare och programledare Renée Nyberg samlar folkkära kändisar till Klassfesten på TV4. Denna gång är det bland annat Martin Stenmarck, Carola, Jan Björklund och Kristin Kaspersen som tar plats i skolbänken och tävlar om vem som minns mest av sin egen skoltid.

Eric Gadd - Flowers of the fall

3 min 43 sek

Eric Gadd sjunger sin version av Charlotte Perrellis låt "Höstens sista blomma" under Så mycket bättre 2018.

Eric Gadd först ut i Så mycket bättre: "Overkligt och lite läskigt"

9 min 14 sek

I kväll är det premiär för årets säsong av "Så mycket bättre". I år deltar: Christer Sjögren, Charlotte Perelli, Eric Gadd, Louise Hoffsten, Linnéa Henriksson, Albin Lee Meldau och Stor. Jenny Alversjö har träffat hela gänget och varje lördag nu under hösten i Nyhetsmorgon får ni en lång intervju med den som står i fokus i kvällens program. Först ut att hyllas på sin dag är Eric Gadd. Jenny Alversjö träffade Eric på Söders höjder i Stockoholm.

Trailer Så mycket bättre 2018

30 sek

Äntligen dags för en ny säsong av Så mycket bättre där Sveriges främsta artister tolkar varandras låtar på ett somrigt Gotland.

Det här är Eric Gadd i Så mycket bättre

Eric Gadd debuterade med plattan ”Hello!” 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora”, har Grammisbelönats tre gånger samt sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Eric Gadd framför hyllade låten "Stay Away Från Mig"

3 min 4 sek

Vi firar soulkungen Eric Gadd idag och hans 30 år som artist. Här spelar han nya låten "Stay Away Från Mig". Det är en rå och ärlig låt om att begå misstag mot någon som betyder väldigt mycket för en – hör honom berätta mer i intervjun.

30 år som soulkung – Eric Gadd om karriären, livet och nya hyllade låten

7 min 42 sek

Sveriges soulkung Eric Gadd firar 30 år som artist i år genom att bjuda på jubileumskonserter under namnet Nu som då och ge sig ut på vägarna med en Sverigeturné, där han blandat både gammalt och nytt material. Turnén startade i Falun i början av juni och avslutas nu i Nyhetsmorgon. Hör honom berätta om karriären då och nu, inspirationen till hans låtar och hur musikskapandet har förändrats med åren.