Början på sidans innehåll

Erik Rapp

Deltagare i Idol 2013.

Deltagare i Idol 2013.

Erik Rapp - Louder

2 min 51 sek

Erik Rapp framförde sin låt Louder i den nionde fredagsfinalen av Idol 2015.

Se allt från Idols nionde fredagsfinal

Temat i Idols nionde fredagsfinal är "topplistan", det innebär att Idolerna ska sjunga en stor hit från topplistan samt en låt de fått skrivna till sig. Dessutom gästar superstjärnan Ellie Goulding och före detta Idoldeltagaren Erik Rapp besöker Idol Extra.

Erik Rapp gästar Idol Extra

2013 grep den då 17-åriga Erik Rapps djärvt uppriktiga soulpopstämma tag i tv-publiken och Idoljuryn vecka efter vecka. Nu är det snart två år sedan Erik tog sig till semifinalen och på fredag är han tillbaka på Idolscenen då han gästar Idol Extra.

Mest sedda klippen i TV4 Play under 2013

Zlatan, tyfoner och Agnes version av En så’n karl – det är några av klippen som har lockat flest tittare i TV4 Play under året. Fotboll, Idol och Hem till gården är topp tre bland formaten.

Erik - Wicked games

1 min 57 sek

Erik Rapp uppträdde under pausen för Globenpubliken med låten Wicked games.

Erik Rapp: "Var inte med i Idol för att vinna"

2 min 47 sek

Kakan Hermansson öser kärlek över Erik Rapp, som åkte ut i semifinalen av Idol 2013, men ställer honom också mot väggen: "Var du inte här för att vinna?". Och Erik erkänner: "Jag var här för att göra min grej".

Här lämnar Erik Rapp Idol som trea

3 min 16 sek

Erik Rapp hamnade på tredje plats i en oerhört jämn semifinal. Det innebär att det är Kevin Walker ioch Elin Bergman som möts i stora finalen av Idol i Globen 2013.

Erik Rapp - When I was your man

4 min 3 sek

I rond två under semifinalen framförde idolerna låtar som blivit listettor. Erik Rapp valde att göra sin version av Bruno Mars When I was your man.

Erik Rapp - Too close

3 min 54 sek

Temat för idolernas första låtarna i semifinalen var deras auditionlåtar. I Erik Rapps första möte med juryn framförde han Too close av Alex Clare. Här ser du den i en helt ny version.

Idolerna inför semifinalen

1 min 4 sek

Kevin Walker, Erik Rapp och Elin Bergman är de tre semifinalisterna i årets Idol. Här berättar de om känslan att ha tagit sig så långt i tävlingen och berättar lite om sina konkurrenter.

Lyssna på idolernas egenskrivna låtar

Idolernas egna låtar finns på Spotify. Här kan du lyssna och läsa lite mer om varje låt som Idolerna skrivit tillsammans med några av Sveriges främsta låtskrivare.

Hitta på ditt eget Rapp-rim och vinn Idol-kit

Rapp-skämten har haglat i sociala medier på senare tiden. Något Erik själv bara tycker är kul. Ta chansen att komma på ditt eget Rapp-rim och vinn Idol-kit och biljetter till genrepet av Idols semifinal.

Erik Rapp - Shake it out

3 min 26 sek

I sitt andra framträdande under unplugged-kvällen i Idol valde Erik Rapp att tolka Florence and the machine. Än en gång så dröser juryn beröm över Erik Rapp och Anders Bagge ger Erik smeknamnet ”Kung Erik”.

Erik Rapp - Kiss from a rose

3 min 22 sek

I sitt första framträdande under unplugged-kvällen i Idol valde Erik Rapp att tolka Seal. Ännu en gång tokhyllar juryn Erik och hans insats.

Erik Rapp om bästa och sämsta tiden i Idol

1 min 56 sek

Här berättar Idoldeltagaren Erik Rapp om de bästa och sämsta stunderna under sin tid i Idol och så avslöjar han vilken jurymedlem som gett honom den bästa feedbacken under säsongen.

Erik Rapp - Gubben i lådan

2 min 57 sek

Erik Rapps andra låt under svenska hits-kvällen i Idol var en tolkning av Daniel Adams-Rays Gubben i lådan. "Du är oförskämt bra", tyckte Anders Bagge.

Erik Rapp - Sakta vi gå genom stan

2 min 57 sek

Erik Rapp tolkade Monica Zetterlund under svenska hits-kvällen i Idol. "Du är så förbannat bra", tyckte Laila Bagge Wahlgren, som inte kunde sluta le under Eriks framträdande.

Hemma hos Erik Rapp på hotellrummet

1 min 34 sek

Litet men trivsamt. Så skulle man kunna beskriva Idoldeltagaren Erik Rapps tillvaro nu under sin medverkan i programmet. Häng med Erik på hans hotellrum och se hur han lever under veckorna.

Erik Rapp - Hurtful

3 min 35 sek

Erik Rapp sjunger låten Hurtful av Erik Hassle i Idols storbandstemakväll 2013.