Början på sidans innehåll

Eva Röse

Eva Röse, född 1973, är en svensk skådespelerska. Hon är bland annat känd för huvudrollen i filmerna och tv-serierna om Maria Wern.

Eva Röse, född 1973, är en svensk skådespelerska. Hon är bland annat känd för huvudrollen i filmerna och tv-serierna om Maria Wern.

Eva Röse: ”Nu vill jag ha cred för mitt arbete - har varit med längst”

11 min

Eva Röse tillhör Sveriges skådespelarelit, och är nu dubbelt aktuell med nya serier; Maria Wern och Heder, men hon har också en tydlig och stark röst emot strukturer och strömningar i samhället. Bland annat är Eva Unicef-ambassadör, engagerad i tystnadtagning, jämställdhetsfrågor, överkonsumtion, miljön – här berättar Röse om var hennes stora drivkraft kommer ifrån och hur hon förmedlar den vidare till sina fyra söner.

Här överraskas skådespelaren Eva Röse i direktsändning

10 min 53 sek

Skådespelaren Eva Röse gjorde oväntad succé med egen julkalender på Instagram tillsammans med vännen Vanna Rosenberg. Plötsligt överraskar julkalenderkollegan Röse i direktsändning.
Eva Röse: Men är det på riktigt?

Mark Levengood och Eva Röse om de livsviktiga julklapparna

9 min 7 sek

Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. UNICEF-ambassadörerna Mark Levengood och Eva Röse besöker Nyhetsmorgon och informerar om de humanitära gåvor som man kan ge till barn i nöd världen över. "Det gör sådan enorm skillnad", menar Eva Röse.

Här är listan på alla de personer som medverkar i Anders knackar på!

Nervösa och oförberedda möten hos folkkära personer. Anders Öfvergård vet aldrig vems dörr han står utanför i nya programmet ”Anders knackar på”. - Att inte kunna förbereda sig på vem man ska göra ett TV-program tillsammans med är ju lite speciellt som programledare, men det skapar möten som verkligen är på riktigt. Det är otroligt spännande att besöka så många intressanta personers hem och få lära känna dem bättre, säger Anders Öfvergård.

Ny säsong av Maria Wern på gång

Den 20 maj har den nya säsongen av Maria Wern säsongstart i TV4 - och det är redan nu klart att TV4 beställer en ny säsong om den gotländska kriminalinspektören baserad på Anna Janssons populära böcker.

Världen blir stulen

2 min 4 sek

David Hellenius och Eva Röse får se världen stulen av en mystisk man och kampen för att ta tillbaka den börjar. Anja Pärson dyker upp och får fast tjuven som visar sig vara en väldigt speciell person.

Sketch: Vem stal de blå kuverten?

5 min 56 sek

Eva Röse rycker in som sin rollfigur Maria Wern för att ta reda på vilka som har stulit de blå kuverten, som alla nya världsföräldrar får hem i brevlådan. Se henne möta filmsveriges största skurkar.

Sketch: Hellenius har glömt Humorgalan

3 min 56 sek

David Hellenius har lovat de andra programledarna Eva Röse och Mark Levengood att arrangera öppningsnumret till Humorgalan. Men hur har det egentligen gått?

Eva Röse: "Det är vår skyldighet"

1 min 21 sek

Eva Röse berättar varför hon tycker det är så viktigt att bli världsförälder. "Det är vår skyldighet att ta hand om dem som inte kan ta hand om sig själva".

Humorgalan 2012 slog nytt rekord

5 min 24 sek

Humorgalan 2012 slog rekord med över 30 000 nya världsföräldrar.
Loreen ett magiskt framträdande som lämnade många i tårar och programledarna vågade sig på en tolkning av Abbas Chiquitita.