Extern länk
Början på sidans innehåll

Eva Röse

Eva Röse, född 1973, är en svensk skådespelerska. Hon är bland annat känd för huvudrollen i filmerna och tv-serierna om Maria Wern.

Eva Röse, född 1973, är en svensk skådespelerska. Hon är bland annat känd för huvudrollen i filmerna och tv-serierna om Maria Wern.

50 miljoner barn akut undernärda - här är julklapparna som gör skillnad

9 min 2 sek

Samtidigt som julen firas i trygga hem lever 50 miljoner barn under livshotande former. På grund av pandemin har barns situation världen över förvärrats - även här hemma i Sverige. Därför uppmanar Eva Röse, ambassadör för Unicef, och Stina Kelly von Essen, socialchef på Stockholms stadsmission, att ge julklappar som gör skillnad på riktigt.

Eva Röse programleder nya podden ”Älskade dyslexi”

7 min 17 sek

Imorgon har podden och samtalsserien "Älskade dyslexi" premiär. I podden samtalar skådespelaren Eva Röse med bland annat lärare och en av de är Iman Ehsani, högstadielärare Enbacksskolan, som också har dyslexi.

Eva Röse: ”Nu vill jag ha cred för mitt arbete - har varit med längst”

11 min

Eva Röse tillhör Sveriges skådespelarelit, och är nu dubbelt aktuell med nya serier; Maria Wern och Heder, men hon har också en tydlig och stark röst emot strukturer och strömningar i samhället. Bland annat är Eva Unicef-ambassadör, engagerad i tystnadtagning, jämställdhetsfrågor, överkonsumtion, miljön – här berättar Röse om var hennes stora drivkraft kommer ifrån och hur hon förmedlar den vidare till sina fyra söner.