Familjen

Artistnamn för Johan T Karlsson.

Artistnamn för Johan T Karlsson.

"Barnens hjärna tränas mer när föräldrarna gör mindre"

Stärk ditt barns lärande, fokus och kreativitet med hjälp av mindre aktiviteter är bara ett av råden den trefaldige minnesmästaren & författaren Mattias Ribbing ger denna morgon. Här kommer flera konkreta strategier för bättre samarbete i familjen.

Natali måste lämna sitt barn till mannen som misshandlat henne - vanligt i Sverige

Vårdnadstvisterna blir allt fler i Sverige - förra året hamnade 6 088 fall i domstol visar statistik från Domstolsverket. Oftast blir vårdnaden gemensam och umgänget med båda föräldrar obligatorisk. Men det finns de som ifrågasätter om det alltid är till barnets bästa. Nu menar forsakre att föräldrarnas förmåga att ta hand om barnen måste utredas noggrannare. Kristina Thulin och Bo Carlsson har träffat Natali vars dotter åker med vakter för att träffar sin pappa under övervakning.

Linas man dog i cancer - blev kär i mannens bästa kompis

Drömmen om att bli gamla tillsammans slogs i spillror. I stället blev Lina änka och ensamstående mamma när Joakim gick bort. Men mitt i mörkret fanns Rickard, makens barndomsvän. Det gemensamma sorgearbetet ledde till en stark vänskap – och så småningom kärlek.
Nu kommer den självbiografiska boken Humlesäcken, om kärlek, sjukdom, död och att leva vidare.

Familjeadvokaten:" Föräldrar har inga rättigheter - barn har"

Advokat Mia Edwall Insulander ger råd då kärleken mellan två föräldrar inte håller i sig. Om det är mycket som förändras och en av de stora besluten man tvingas ta är att göra upp kring barnens boende. Ska man ta varannan vecka, eller vad är egentligen bäst för barnet? Och hur gör man om man tänker helt olika?

Familjens rop på hjälp: "Vi orkar inte mer"

Andreas lider av grav autism, ADHD, epilepsi, har en utvecklingsstörning och behöver tillsyn dygnet runt. Men istället för dubbel assistans blir familjen nu fråntagna den de hade.
Här är deras desperata rop på hjälp.

Känd expert: Smartphones förstör livet för 9 av 10 barnfamiljer

Det krävs krafttag mot vårt användande av smartphones, det anser danska författaren och familjeterapeuten Jesper Juul. Han vill se kraftiga tidsbegränsningar - för både barn och vuxna. Enligt en studie så tittar på våra smartphones 150 gånger per dygn i genomsnitt.
Fyra av tio kollar även mobilen någon gång under natten. Jesper Juul höjer nu rösten mot det som han ser som vår tids vansinne.

Rörliga sportlovslekar

Träningsexperten Terese Alvén ger 5 tips på roliga, aktiva lekar för hela familjen - som du enkelt kan göra hemma. Se när Peter Jihde testar, och fastnar, i hinderbanan!

Se alla duetter från Så mycket bättre 2014

På lördag är det dags för duetter i Så mycket bättre. En av förra årets mest spelade duett blev ovan med Amanda Jenssen och Ola Salo. Nedan kan du lyssna på samtliga låtar från duettprogrammet 2014.

Carolas vilda bilkörning

Carola gillar fart och fläkt - även bakom ratten. Det får passageraren Familjen erfara.

Familjen - Tokyo

Familjen tolkar Carolas låt Tokyo i Så mycket bättre 2014.

Orup: ”Varför åkte jag hit för?”

Vad det är som får Orup att bli tveksam till varför han tackade ja till att vara med i Så mycket bättre? Få svaret genom att kolla på klippet!