Fredrick Federley C

Fredrik Federley är en svensk politiker. Han var mellan oktober 2002 och maj 2007 förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). 2006 blev han vald till riksdagsledamot, och 2014 valdes han in i Europaparlamentet.

Fredrick Federley (C) tar timeout – person som stått honom nära dömd för sexbrott mot barn

Den centerpartistiska EU-parlamentarikern Fredrick Federley tar en paus från sina politiska uppdrag. Han skriver idag torsdag i ett facebookinlägg att en person som stått honom nära är dömd för oerhört allvarliga brott och källor bekräftar för TV4Nyheterna att det gäller grova sexbrott mot barn, brott som personen tidigare dömts till ett nioårigt fängelsestraff för.

Federley om Centerns framgång: "Vi har tagjt värderingskampen"

En av EU-valets stora vinnare är Centerpartiet och partiets toppkandidat EU-parlamentarikern Fredrick Federley kan se fram emot ytterligare fem år i Bryssel. Och han åker ner till Bryssel redan i dag, berättar han i Nyhetsmorgon.

EU-kuplett om C: ”EU måste öppnas”

Inför EU-valet har Nyhetsmorgon komponerat en vitsig visa för varje riksdagsparti som enkelt och pedagogiskt sammanfattar de olika partiernas EU-politik. I dag var det Centerpartiet och toppkandidaten Fredrick Federleys tur.
”Den sitter som en smäck!” säger Federley.

C-toppen Fredrick Federley: ”Vi ska få en gemensam djurskyddslag i EU”

EU-parlamentariken och C-toppen Fredrick Federley kandiderar även i årets EU-val. Hans hjärtefråga är djurrätt – förra valrörelsen yttrade han orden ”det ska inte klippas en knorr till i Danmark” – men Federley och hans kollegor har mött på stort motstånd från medlemsstaterna för att få igenom gemensam djurskyddspolitik.

Fredrick Federley: "Det har varit en svår process"

I samband med Centerpartiets kommundagar i Umeå får EU-parlamentarikern och centerpartisten Fredrick Federley frågor om Centerpartiets uppgörelse med S och MP. Enligt Federley har processen inte varit lätt och han tillbakavisar att det skulle finnas en partipiska inom Centerpartiet.

Skottlossning i Strasbourg - Fredrick Federley var i närheten

Fransk polis rapporterar om skottlossning i centrala Strasbourg i östra Frankrike. Uppgifterna går isär om skadeläget men en person ska vara död och flera skadade. EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) var i närheten när skottlossningen bröt ut på Place Kléber i centrala Strasbourg.

”Döden för internet” - nya EU-regler för upphovsrätt

"Döden för internet som vi känner det idag" - kritiken från inte minst svenska ledamöter var hård när EU-parlamentet idag onsdag enades om nya regler för upphovsrätt på nätet. Det kritikerna siktat in sig på är främst två av paragraferna.

Federley: Därför köper jag choklad till min man

TV4Nyheternas politiske expertkommentator Marcus Oscarsson och centerpartisten Fredrick Federley brukar vanligtvis prata politik. Men här blir det fokus på lammkorv och belgisk chocklad…

Federley: Jag kommer driva djurskyddsfrågan

Centerpartiets toppkandidat i EU-valet Fredrick Federley intervjuas av TV4Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristofferson vid valspurten inför söndagens EU-val.