Fredrick Federley C

Fredrik Federley är en svensk politiker. Han var mellan oktober 2002 och maj 2007 förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). 2006 blev han vald till riksdagsledamot, och 2014 valdes han in i Europaparlamentet.

Fredrik Federley är en svensk politiker. Han var mellan oktober 2002 och maj 2007 förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). 2006 blev han vald till riksdagsledamot, och 2014 valdes han in i Europaparlamentet.

Fredrick Federley hoppar av kyrkovalet

Centerpartisten Fredrick Federley drar sig ur kyrkovalet. Det meddelade han på sin facebooksida under torsdagen. Han skriver att han hoppar av kyrkovalet eftersom han utsatts för ett drev.

Federleys timeout redan över - ställer upp i kyrkovalet

Centerpartisten Fredrik Federleys politiska time-out blev inte så lång, i höst ställer han upp i kyrkovalet i sin hemkommun Gagnef. Han säger till P4Dalarna att han vill betala tillbaka för det stöd han fått från kyrkan när han "mådde väldigt dåligt".

Federley lämnar politiken "Oerhört allvarliga brott"

I fredags meddelade Fredrick Federley att han lämnar alla sina politiska uppdrag efter att det kommit fram att han levt tillsammans med en man som dömts för grov våldtäkt mot barn. Vår politiska reporter Ann Tiberg berättar om hur Centerpartiet påverkas av avhoppet.

Hon ersätter Federley i Eu-parlamentet

Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley lämnar sina politiska uppdrag. Beskedet kommer sedan Federley nyligen meddelat att han tar en paus från politiken och partiledningen sagt att förtroendet för honom är skadat.

Fredrick Federley (C) lämnar alla politiska uppdrag

Ett klokt beslut, tycker centerledaren Annie Lööf om att toppolitikern Fredrick Federley nu lämnar politiken efter avslöjandet att han känt till fängelsedomen mot sin partner för grova sexbrott mot barn.

Annie Lööf om Federleys beslut

Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley lämnar alla sina politiska uppdrag. Beskedet kommer två veckor efter att Federley meddelat att han tar en paus från politiken.

Annie Lööf kommenterar Federleyaffären

I dag kommenterar Centerpartiets ledare Annie Lööf för första gången att en av partiets mest kända ansikten och ledande EU-politiker, Fredrik Federley, är sjukskriven sedan det framkommit att han haft en relation med en dömd pedofil.

”Mycket allvarligt eftersom Federley är en av de starkaste i C”

Fredrik Federley har haft en relation med en man som dömts för grova sexuella övergrepp på barn. Något som EU-parlamentarikern ska ha vetat om innan det uppdagades i pressen. Ulf Kristoffersson är inrikespolitisk kommentator på TV4Nyheterna och kommenterar Federley eventuella politiska framtid.

Lööf om Federley: ”Förtroendet är skadat”

Centerpartiets partiledare Annie Lööf bryter nu tystnaden och kommenterar uppgiften om att en person, som partiets EU-parlamentariker Fredrick Federley haft en relation med, dömts för barnsexbrott.

Fredrick Federley (C) tar timeout – person som stått honom nära dömd för sexbrott mot barn

Den centerpartistiska EU-parlamentarikern Fredrick Federley tar en paus från sina politiska uppdrag. Han skriver idag torsdag i ett facebookinlägg att en person som stått honom nära är dömd för oerhört allvarliga brott och källor bekräftar för TV4Nyheterna att det gäller grova sexbrott mot barn, brott som personen tidigare dömts till ett nioårigt fängelsestraff för.

EU-kuplett om C: ”EU måste öppnas”

Inför EU-valet har Nyhetsmorgon komponerat en vitsig visa för varje riksdagsparti som enkelt och pedagogiskt sammanfattar de olika partiernas EU-politik. I dag var det Centerpartiet och toppkandidaten Fredrick Federleys tur.
”Den sitter som en smäck!” säger Federley.

C-toppen Fredrick Federley: ”Vi ska få en gemensam djurskyddslag i EU”

EU-parlamentariken och C-toppen Fredrick Federley kandiderar även i årets EU-val. Hans hjärtefråga är djurrätt – förra valrörelsen yttrade han orden ”det ska inte klippas en knorr till i Danmark” – men Federley och hans kollegor har mött på stort motstånd från medlemsstaterna för att få igenom gemensam djurskyddspolitik.

Fredrick Federley: "Det har varit en svår process"

I samband med Centerpartiets kommundagar i Umeå får EU-parlamentarikern och centerpartisten Fredrick Federley frågor om Centerpartiets uppgörelse med S och MP. Enligt Federley har processen inte varit lätt och han tillbakavisar att det skulle finnas en partipiska inom Centerpartiet.

Skottlossning i Strasbourg - Fredrick Federley var i närheten

Fransk polis rapporterar om skottlossning i centrala Strasbourg i östra Frankrike. Uppgifterna går isär om skadeläget men en person ska vara död och flera skadade. EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) var i närheten när skottlossningen bröt ut på Place Kléber i centrala Strasbourg.

”Döden för internet” - nya EU-regler för upphovsrätt

"Döden för internet som vi känner det idag" - kritiken från inte minst svenska ledamöter var hård när EU-parlamentet idag onsdag enades om nya regler för upphovsrätt på nätet. Det kritikerna siktat in sig på är främst två av paragraferna.

Federley: Därför köper jag choklad till min man

TV4Nyheternas politiske expertkommentator Marcus Oscarsson och centerpartisten Fredrick Federley brukar vanligtvis prata politik. Men här blir det fokus på lammkorv och belgisk chocklad…

Federley: Jag kommer driva djurskyddsfrågan

Centerpartiets toppkandidat i EU-valet Fredrick Federley intervjuas av TV4Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristofferson vid valspurten inför söndagens EU-val.