Början på sidans innehåll

Fredrik Reinfeldt M

Fredrik Reinfeldt, född 1965, är Sveriges statsminister sedan 2006. Han är partiledare för Moderaterna sedan 2003. Han är näst Erik Gustaf Boström den icke socialdemokratiske statsminister i Sverige vars ministär/regering suttit kvar längst.

Fredrik Reinfeldt, född 1965, är Sveriges statsminister sedan 2006. Han är partiledare för Moderaterna sedan 2003. Han är näst Erik Gustaf Boström den icke socialdemokratiske statsminister i Sverige vars ministär/regering suttit kvar längst.

Da Buzz: Det betydde monsterhitten år 2000

8 min 12 sek

Många är vi som minns monsterhitten ”Do you want me” som hela världen dansade till år 2000. Svenska pop- och dance-gruppen Da Buzz är nu tillbaka med ett nytt album som släpps nu på fredag. Sedan väntar en stor turné i höst i samarbete med E-Type och Markoolio, men även många spelningar på egen hand

Reinfeldt om Bidens första halvår vid makten: ”Huvuddiskussionen är vad som sker i Asien”

8 min 24 sek

Den 4 juli firas USA:s nationaldag i sedvanlig ordning med pompa och ståt. Det är också snart ett halvår sedan president Joe Biden tillträdde vid makten i ett splittrat land. 74 miljoner röstade på Trump och en stor andel av hans väljare anser att Joe Biden inte legitimt är president, utan att det var Trump som som tog hem segern. Här summerar Fredrik Reinfeldt om vad Biden åstadkommit under sin första tid som president. Och det är relationen med omvärlden som är i fokus.

Fredrik Reinfeldt: Här är Bidens största utmaningar

7 min 51 sek

Idag den 20 januari svärs Joseph Robinette Biden Junior in som USA:s 46:e president. Men det blir en installation som inte liknar någon tidigare. Vad är det för USA som Trump lämnar över till Biden och vilka är Bidens främsta utmaningar? I studion har vi Fredrik Reinfeldt, tidigare statsminister och författare till boken "Ödesvalet."

Fredrik Reinfeldt om kaoset i Washington – "Trump kommer lämna vanärad"

9 min 6 sek

Igår stormades Kapitolium i Washington av Trumpanhängare och kongressen som var samlad för att formellt bekräfta resultatet i presidentvalet fick utrymmas. I tumultet där demonstranter tog sig in i Kapitolium sköts en kvinna till döds, och minst tre andra personer uppges ha dödats. Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt kommenterar nattens kaos i USA.

Reinfeldt: Därför går Biden mot seger

12 min

Anna Throne-Holst, VD Svensk-amerikanska handelskammaren New York, kommenterar tillsammans med Fredrik Reinfeldt, fd statsminister, det tal som Biden höll under fredagsnatten där han konstaterade att ”vi kommer vinna.” Ann Tiberg, politisk reporter TV4Nyheterna, är på plats i Bidens hemstat Delaware.

Fredrik Reinfeldt: ”Orolig och stökig tid för Trump”

8 min 8 sek

Trump sitter kvar i Vita Huset fram till 20 januari om Republikanerna förlorar kommer de tvingas hantera förlusten på något sätt, säger Reinfeldt. Det kan komma att heta en stulen valförlust som Trump utsatts för.
Rolf Porseryd, menar att det andas desperation hos Republikanerna nu.

"Det enda lufthålet" - så beskriver Fredrik Reinfeldt valdagen

3 min 48 sek

Själva valdagen är en speciell dag på flera vis, enligt tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt. Man har arbetat i flera år och sedan kommer ett avgörande på några sekunder och samtidigt är dagen den enda lilla pausen, säger Reinfeldt.

Reinfeldt: Trump ändrade på gullandet med auktoritära ledare

3 min 28 sek

Kandidaterna i USA-valet är olika som personer och politiker. Medan Donald Trump slår hårt för USA:s egna intressen så blickar Joe Biden ut mot Europa och dess olika politiska system. Fredrik Reinfeldt, tidigare statsminister: ”De är enormt olika i sin personliga touch till politiken”.

Far och son Reinfeldt skriver bok om amerikanska valet

14 min

Far och son Reinfeldt, det vill säga före detta statsminister Fredrik Reinfeldt och sonen Gustaf Reinfeldt är nyligen hemkomna från USA där dom på nära håll följt dom pågående valkampanjerna. Intrycken ska ingå i en bok kommer senare år.

Reinfeldt: "Tveksamt om Johnson kan vinna EU-omröstningen"

11 min

Förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt (M) tror att det blir mycket vårt för Storbritanniens premiärminister att få tillräckligt med röster från Labour för att vinna morgondagens omröstning i parlamentet. Det säger han i en intervju med TV4 Nyheterns politiske kommentator Ulf Kristofferson.

Fem år sedan "Öppna era hjärtan" – så minns borgerligheten Fredrik Reinfeldt

7 min 25 sek

Idag är det på dagen fem år sedan dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt vädjade till det svenska folket om att "Öppna sina hjärtan". Talet har kommit att prägla hela hans politiska arv. Vi har bjudit in Amanda Sokolnicki, ledarskribent på Dagens Nyheter, och Catarina Kärkkäinen, vikarierande ledarskribent på Svenska Dagbladet för att diskutera det klassiska talet – och vad som hände sedan.

Hon ratar rapport om höjd pensionsålder: ”Glöm det”

1 min 48 sek

Ska man kunna leva på sin pension – då får man jobba till man är 75 år. Det är huvudbudskapet i en ny rapport som presenterades idag av en välbekant person, som även tidigare uttryckt att vi bör arbeta längre och ha större rörlighet på arbetsmarknaden. Heidi Ullström, som jobbat inom äldrevården i flera år tycker förslaget är närmast att betrakta som galghumor.

Nu avgörs det om britterna kraschar ur EU: ”Oron är jättestor”

10 min 2 sek

Vår utrikesreporter Lottie Cronestrand rapporterar direkt från London där stämningen är minst sagt spänd. Britterna bunkrar mat och räds inför kommande kaos. Fredrik Reinfeldt, säger att risken är att det blir en ”Hard-Brexit” det vill säga att det kan komma att bli våldsamma köer, och problem med att leverera gods. Igår kväll levererade Theresa May sitt sista kort för att försöka möta den interna opinionen. Det ser inte ljust ut för britterna.

Reinfeldt om mötet med Angela Merkel: "Det hade kunnat bli turbulent i ekan"

8 min 3 sek

Tyskarna går som bekant till val på söndag och allt tyder på att nuvarande förbundskansler Angela Merkel får sitta kvar ytterligare fyra år. Hon har kallats den tyska nationens moder och är en av världens mäktigaste ledare. Men vem är hon, världens mäktigaste kvinna? Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt har träffat henne ett flertal gånger.

"Jag har kommit vidare"

12 min

För två år sedan lämnade Fredrik Reinfeldt in sin avskedsansökan som statsminister. För Tilde de Paula Eby berättar han om sin nystart vid 50 års ålder och bjuder på en omvärldsanalys.

Fredrik Reinfeldt tackar Jonas Sjöstedt (V)

1 min 14 sek

I partiledardebatten i SVT nyligen sa vänsterledaren Jonas Sjöstedt att Moderaternas nya flyktingpolitik, med bl a tillfälliga uppehållstillstånd, fick honom att längta efter Fredrik Reinfeldt. I dag säger Fredrik Reinfeldt till TV4nyheterna att han tackar - om Sjöstedt verkligen menade vad han sa.