Gina Dirawi

2017 programleder Gina Dirawi Idol tillsammans med Pär Lernström.

Sundsvallsfödda Gina Dirawi är multitalangen som började sin karriär på Youtube och blogg där hon snabbt fick över 18 miljoner visningar för sina satiriska karaktärer. Efter att ha plockats upp av SVT Play och där gjort de hyllade och personliga programmen Ana Gina show och The fabulous life of Ana Gina fortsatte karriären med programledarjobb i både tv och radio. På Ginas cv finns några av Sveriges största och tyngsta program och galor; Melodifestivalen och Grammisgalan blandat med insamlingar som Musikhjälpen, Hungerhjälpen och program som Ginas Värld och Studio Eurovision.

Gina har också sommarpratat, varit julvärd i SVT och spelat musikal, Donna Juanita, på Stockholms stadsteater samt släppt sin egen musik. Gina har vunnit flera priser för sina insatser, både som programledare och bloggare. 2012 och 2013 vann hon Kristallen för Årets bästa kvinnliga programledare, 2014 vann hon utmärkelsen Årets stjärna på QX-galan och hon har också prisats av både Expressen och Veckorevyns Blog Awards.

Artiklar

Gina Dirawi hyllas efter Idol-premiären

Gina Dirawi har gjort entré i Idol 2017. Och det blev en bejublad sådan - där öppningsnumret satte tonen för en urstark premiär som hyllas av tittarna.

Gina Dirawi har gjort entré i Idol 2017.
Och det blev en bejublad sådan - där öppningsnumret satte tonen för en urstark premiär som hyllas av tittarna.

Idol-fansen jublade redan när nyheten kom: Gina Dirawi leder Idol 2017 tillsammans med Pär Lernström.

Och fredagens premiär blev inget undantag. Gina Dirawi inledde med ett egenskrivet öppningsnummer, och hyllas efter sändningen av tittarna för den första fredagsfinalen tillsammans med nya programledarkollegan Pär Lernström. 

- Jag kollade på Idol hela min uppväxt och det var liksom största drömmen att vara här. Det var enda sättet att ta sig ur en småstad där det inte fanns någonting, har Gina tidigare sagt om sin relation till Idol. 

Den populära programledaren har tidigare själv sökt till Idol, något som hon nu tar med sig i mötet med deltagarna. 

- Jag kom till slutaudition och åkte ut, blev förkrossad. Det är därför också som jag kan känns så mycket med idolerna tror jag, att jag har varit där, säger Gina Dirawi. 

LÄS MER: Pär och Gina intervjuas inför fredagens premiär.