Början på sidans innehåll

Göran Hägglund Kd

Göran Hägglund, född 1959, är en svensk politiker och partiledare för Kristdemokraterna sedan 2004 och socialminister sedan 2006.

Göran Hägglund, född 1959, är en svensk politiker och partiledare för Kristdemokraterna sedan 2004 och socialminister sedan 2006.

Göran Hägglund om alliansens framtid: ”Kommer ha betydande problem under perioder”

8 min 26 sek

Moderaterna förblir riksdagens näst största parti, men har på två val minskat väljarstödet med en tredjedel.
Kristdemokraterna gjorde en slutspurt och har gått fram sedan förra valet - men ligger långt under glansdagarna för tjugo år sedan. Hör Kristdemokraternas förra partiledare Göran Hägglund och Moderaternas tidigare chefsstrateg och partisekreterare, Per Schlingmann om det politiska läget.

Här angriper Hägglund FP i sitt avskedstal

2 min 38 sek

I sitt avskedstal tog Göran Hägglund upp en av partiets hjärtefrågor, vårdnadsbidraget, som kan avskaffas. - Folkpartiet hotar att göra upp med vänsterpartierna, det belagar jag djupt.

Alliansen på väg att bildas hemma hos Hägglund

1 min 18 sek

2005 möttes partiledarna för Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet hemma hos Göran Hägglund i Bankeryd. Det var ett historiskt möte som ledde fram till bildandet av Alliansen.

Tillbakablicken: Hemma hos Hägglund

2 min 50 sek

I det här hemma hos-reportaget från 2004 ställs Göran Hägglund inför känsliga frågor - bland annat får han frågan om han har tittat på porr. Reportaget gjordes strax innan han valdes till partiledare för Kristdemokraterna.

Hägglund: Jag är trött på frågor om SD

1 min 8 sek

KD vill minska statens kostnader för asylsökande och Göran Hägglund presenterade förslaget på en presskonferens. När en journalist frågade om det var en anpassning till Sverigedemokraterna bet partiledaren ifrån.

Första partiledardebatten efter valet

3 min 22 sek

Det blev bitvis ett högt tonläge i riksdagens talarstol när partiledarna drabbade samman i den första partiledardebatten efter valet. Fredrik Reinfeldt avstod dock från att lägga sig i dagspolitiken.

Analys av Hägglunds tal

På måndagskvällen talade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund i Almedalen. Ulf Kristoferson med gäster diskuterar Hägglunds tal direkt från Almedalen.

Hägglund: Boendegaranti för personer över 85

23 min

Efter Nato och sjukvården kom – äldreomsorgen.
Göran Hägglund hann med ytterligare ett utspel på sin presskonferens på måndagen.
- Personer över 85 år ska ha rätt att få någon form av särskilt boende.

Hästlasange och boktips - höjdpunkter ur partiledardebatten

8 min 36 sek

Göran Hägglund talade om hästlasangepolitiker, Gustav Fridolin och Annie Lööf gav varandra boktips, dessutom mycket om jobben och skolan. Här ser du några av höjdpunkterna från riksdagens sista partiledardebatt innan valet.

Het debatt när partiledarna rök ihop

1 min 9 sek

Det blev en stundtals en het debatt när de åtta partiledarna möttes i SVT:s Agenda. Men argumenten mellan blocken var förutsägbara, menar politiska kommentatorer. Alliansen försökte visa på splittringen inom de rödgröna, som i sin tur kritiserade alliansen för bristande resultat.