Gudrun Schyman Fi

Gudrun Schyman är svensk politiker och socionom. Hon var riksdagsledamot 1988–2006 och partiledare för Vänsterpartiet 1993–2003. 2005 blev hon en av grundarna till partiet Feministiskt initiativ, vars talesperson hon var fram till 2011 och sedan igen från april 2013. Gudrun Schyman deltog i TV4:s Let´s dance 2010.

Gudrun Schyman är svensk politiker och socionom. Hon var riksdagsledamot 1988–2006 och partiledare för Vänsterpartiet 1993–2003. 2005 blev hon en av grundarna till partiet Feministiskt initiativ, vars talesperson hon var fram till 2011 och sedan igen från april 2013. Gudrun Schyman deltog i TV4:s Let´s dance 2010.

Dömda barnmorskan: “Handlar om upprättelse för familjen”

En barnmorska dömdes tidigare i veckan för grovt vållande till kroppsskada då en pojke fått omfattande hjärnskador och senare dött. Huruvida det är ett fall för en domstol diskuterar dagens nyhetspanel som består av Gudrun Schyman, tidigare partiledare Fi, Eva Hamilton, tidigare vd SVT, och Erik Hörstadius, frilansjournalist.

Här är paren i tredje säsongen av Tillsammans med Strömstedts

Jenny och Niklas Strömstedt är tillbaka med en ny säsong av relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts. Under våren besöker de bland andra Charlotte Perrelli och Anders Jensen, Anja Pärson och Filippa Rådin och Stina Wollter och Micke Olsson Wollter för tänkvärda, ärliga och ibland smärtsamma samtal om att leva tillsammans.

Eva Hamilton: ”Jag kommer att sakna Gudrun jättemycket”

En äkta politiker som lever som hon lär, menar SVT:s före detta vd och hyllar Schymans engagamang. Både Hanne Kjöller och Claes de Faires stämmer in i hyllningen och de Faire menar att vi inte hört det sista av henne ännu. Då hon ser ut att gå all in på miljöfrågan. Det blev helt klart en samstämmig kärleksförklaring till Schymans gärning.

Många väljer att rösta i förväg

Debatter, dueller, utfrågningar och torgmöten - valrörelsen går nu in i det absoluta slutskedet. Politikerna kämpar om de sista procenten. Vi har de allra senaste opinionssiffrorna - de tyder på ett mycket jämnt val - och intresset för att rösta verkar vara ovanligt stort. Enligt Valmyndighetens statistik så har redan 2.224.814 svenskar röstat. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson presenterar dessutom senaste TV4 Väljaropinion.

Hon är Schymans nya parhäst

Victoria Kawesa är ny partiledare för Feministiskt initiativ, tillsammans med Gudrun Schyman. Sveriges största parti under riksdagsgränsen är hoppfullt om att väljas in nästa år.

Schyman efter Trumps vinst: "Nu växer motrörelsen"

Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, och medlem i kommunfullmäktige i Simrishamn för Fi. Hur ser hon på utvecklingen i politiken efter att Donald Trump vunnit presidentvalet i USA?

Schymans löfte: Splittra blocken - och stoppa SD

Feministiskt Initiativ lovar att bryta upp blockpolitiken och stoppa Sverigedemokraterna om de tar sig in i riksdagen vid extravalet i mars. Det säger partiledaren Gudrun Schyman som stödjer regeringens beslut att utlysa extra val.

LO-fack sågar Fi:s löneförslag

LO:s kvinnodominerade fackförbund gillar inte Feministiskt initiativs (Fi) lösning för att komma till rätta med löneskillnaderna mellan könen.

Verbalt krig i Almedalen

Det blev en hätsk stämning då Miljöpartiets Gustav Fridolin och sverigedemokraten Björn Söder rök ihop verbalt i TV4Nyheterna Specials direktsändning ifrån Almedalen på måndagskvällen.

Jämställdhetspolitiken engagerar på Facebook

Väljarna tror mer på Socialdemokraterna än FI när det gäller jämställdhetspolitiken. Det rapporterade TV4Nyheterna på torsdagen. På TV4Nyheternas Facebook-sida har debatten kring nyheten varit livlig.

Ulf Kristoffersons Almedalsklassiker: Schyman eldar pengar

Att plocka ut de mest minnesvärda nyheterna från Almedalen är ingen lätt uppgift. Det har hänt så otroligt mycket under politikerveckorna i Almedalen genom åren. När tusentals journalister, politiker, statsvetare och lobbyister umgås dygnet runt på ett begränsat utrymme blir det en kokande gryta av information och utspel. Jag har inte haft tid att gräva igenom hela arkivet, men här är fyra nyheter som har fastnat i mitt minne.

Se hela intervjun med Gudrun Schyman (FI)

Det blåser en kraftig medvind för Feministiskt Initativ, trots att partiet saknar ett heltäckande politisk program. Se Ulf Kristoffersons hela intervju med Gudrun Schyman.