Extern länk
Början på sidans innehåll

Gunde Svan

Gunde Svan är en före detta längdskidåkare med fyra olympiska guldmedaljer och sju VM-guld från 1980-talet och början av 1990-talet. Han är också programledare på TV4 och har arbetat med program som Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Bingolotto och i Huvudet på Gunde Svan. Gunde Svan är en före detta längdskidåkare med fyra olympiska guldm...

Slutstriden: Så gick det i Sverige mot Norge

I finalen av tävlingsprogrammet Sverige mot Norge med programledarna Gunde Svan och Marit Björgen börjar det svenska laget med 20 sekunders försprång.
Under en bana med olika stationer ska deltagarna Magdalena Forsberg, Elvira Öberg, Marcus Hellner och Anders Södergren göra allt från att kånka låda till att klättra repstege och hacka betong. Det gäller även för Norge, där Thomas Alsgaard, Emil Iversen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Marthe Kristoffersen är laguppställningen.

Åldershånet mot Magdalena Forsberg: "Gud, hon är ju 54"

I finalavsnittet av tävlingsprogrammet Sverige mot Norge handlar upptakten om att vinna extra sekunder som lagen kommer nyttja i den sista och avgörande grenen.
En av dessa tävlingar handlar om att sitta i 90 grader mot en stolpe så länge man kan.
Alla deltagare vet att det finns en person som är obesegrad i den här typen av uthållighetsövningar.
Tidigare skidskytten Magdalena Forsberg.
Norge ger sig dock inte utan strid utan skickar fram skidsprintern Marthe Kristoffersen.
Och 32-åringen uppger att det borde gå att vinna över Magdalena Forsberg. Om inte annat så på grund av skidskyttelegendarens ålder.
- Gud, hon är ju 54 år, eller hur. Jag måste ju försöka psyka henne med att jag fortfarande är lite ung, säger Marthe Kristoffersen.

Sanningen bakom skidstjärnans fall: Kyssjuka

I tävlingsprogrammet Sverige mot Norge med programledarna Gunde Svan och Marit Björgen kliver den tidigare längdskidåkaren Marthe Kristoffersen in i tävlingen.
Den norska sprintern var ansedd som ett stjärnskott och troddes bli den nya Therese Johaug vad gällde framgång. Förväntningarna var höga, inte minst från Marthe Kristoffersen själv.
Men sjukdom och tvivelaktiga beslut gjorde att drömmen om OS- och VM-guld dog.
- Du hade ganska dåliga rådgivare. Min pappa sa att om det hade varit jag så hade han kedjat fast mig vid sängen, säger norska kollegan Astrid Urenholt Jacobsen.

Brutala tävlingen: "Det sjukaste jag gjort"

Med programledarna Gunde Svan och Marit Björgen påhejandes är det dags för deltagarna i tävlingsprogrammet Sverige mot Norge att genomföra vad beskrivs som programmets tuffaste gren.
Efter en löpstafett på drygt sex kilometer ska bland annat skidprofilerna Marcus Hellner, Magdalena Forsberg, Astrid Urenholt Jacobsen och Marthe Kristoffersen dra en bil 150 meter.
- Det sjukaste jag varit med om, säger fyrfaldige världsmästaren på skidor Emil Iversen efter målgång.