Gunde Svan

Gunde Svan är en före detta längdskidåkare med fyra olympiska guldmedaljer och sju VM-guld från 1980-talet och början av 1990-talet. Han är också programledare på TV4 och har arbetat med program som Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Bingolotto och i Huvudet på Gunde Svan.

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Trailer: Premiär för Fångarna på fortet 2019 i TV4

Välkommen till nya Fångarna på fortet. Madame Fouras blir ny gåställare i tornet. Gunde och Agneta har förberett flera nya utmaningar för höstens tävlande. Säsongspremiär 16 augusti 20:00 i TV4 och TV4 Play.

Stjärntätt och närgånget i nya säsongen av I huvudet på Gunde Svan

I den nya säsongen av i Huvudet På Gunde Svan får tittarna komma nära idrottshjältar som hockeylegendaren Börje Salming och fotbollsikonen Pia Sundhage.
Det kristallen-belönade programmet har säsongspremiär i januari 2019 på TV4.
- Det här är ett program som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot den nya säsongen, säger Gunde Svan.

Finalens tredje medley

I kvällens sista glänsande medley ser vi Viktor, Margaux och Gunde.

Gunde Svan möter bragdlag och legendarer

Gunde Svan vann Bragdguldet 1984 och vet vad som krävs för att nå framgång. I sin nya sportdokumentärserie Bragden återförenar Gunde kvinnorna och männen bakom några av landets största idrottsbragder genom tiderna och tillsammans minns de och återberättar vägen till det som skulle kallas en bragd. – I Bragden får vi återse sportögonblicken vi aldrig glömmer. Att vi har fått möjlighet att göra denna minnesresa tillsammans med några av Sveriges största idrottslag har varit en fröjd att få göra för att försöka förstå och berätta hur deras framgångar blivit möjliga, säger Gunde Svan om Bragden som har premiär lördag 26 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Gunde Svan rördes till tårar i Let's dance

Gunde Svan dansade för sin fru Marie i kärleksveckan i Let's dance - när han sedan intervjuades av Tilde de Paula Eby i greenroom rördes han till tårar.

Olympiska mästaren Gunde Svan laddad för Let's dance 2018

Olympiska mästaren Gunde Svan blev den andra deltagaren att avslöjas för Let's dance 2018.
Och med sin långa historia av järnvilja och träningserfarenhet är han redan fruktad.
- Jag har fått starka instruktioner om att inte börja träna i förväg. Det har jag faktiskt hållit, säger Gunde Svan i en intervju med Nyhetsmorgon.