Gustav Mandelmann

Gustav Mandelmann driver tillsammans med Marie Mandelmann den självförsöjande gården Djupdal på Österlen i Skånde. I flerfaldigt Kristallen-belönade programmet Mandelmanns gård följer vi deras liv och arbete på gården.

Gustav Mandelmann driver tillsammans med Marie Mandelmann den självförsöjande gården Djupdal på Österlen i Skånde. I flerfaldigt Kristallen-belönade programmet Mandelmanns gård följer vi deras liv och arbete på gården.

Marie steker blinier och serverar med vaktelägg

Marie Mandelmann bjuder på blinier gjorda på hälften vetemjöl hälften bovetemjöl. Istället för jäst som traditionellt ingår i smeten använder hon bakpulver för att snabba på tillagningen.

Marie kokar björnbärssylt med citrongräs

Marie Mandelmann tar tillvara på årets rikliga skörd av björnbär och kokar en god sylt på de välsmakande bären. Hon väljer också att smaksätta den med citrongräs.

Fransk päronkaka på Gustav Mandelmanns vis

Gustav Mandelmann bakar en variant på den franska klassikern tarte tatin där Gustav byter äpplen mot päron. Bjud den gärna med vispad grädde eller en kula vaniljglass.

En hyllning till lilla råttehunden Siri

Hunden Siri har varit en del av familjen Mandelmann i 15 år. Men plötsligt blev hon jättedålig så Marie och Gustav var tvungna att låta henne somna in. Här minns Marie och Gustav sin lilla vän.

Mandelmanns jordkällargryta med tempura

Marie Mandelmann visar hur du gör en riktig tag vad du haver-gryta där du enkelt anpassar ingredienserna efter vad just du råkar ha hemma. Receptet hittar du hos köket.se

Gustav och Marie gör dricku

Traditionell gotländsk hembrygd dricka med smak av enbär, malt och honung. Dricku påminner lite om öl men går betydligt snabbare att göra. Receptet hittar du hos köket.se

Gustav Mandelmann gör egen ketchup

Gustav Mandelmann tar tillvara på säsongens egenodlade tomater och kokar en god ketchup på dem. Receptet hittar du hos köket.se

Gustav Mandelmann: "Bort från slit och släng!"

Gustav Mandelmann berättar om hur han och Marie går till väga för att vara självhushållare. Återbruk har varierat under åren. Under 30-talet var det självklart att man återbrukade så mycket man kunde. På 50-60-talet var det mode att slänga allt det gamla. Nu måste vi bort från slit och släng igen.

Makalöst utedass med världens utsikt

Vi måste vara rädda om jordens resurser och framförallt vattnet. Därför är det ju mycket bättre med ett gammalt hederligt utedass. Gustav Mandelmann tar idén till en helt ny nivå och bygger ett majestätiskt utedass med utsikt över Österlens kullar.

Vi besöker Mandelmanns gård i julstöket!

Det blir en annorlunda jul i år, men på Mandelmanns gård Djupadal är det sig likt och julen står för dörren. Vår reporter Carolin Björnerhag besöker Gustav och Marie Mandelmann och tar del av de sista julförberedelserna.

Mandelmanns griljerar Gustavs skinka

Paret Mandelmann laddar upp inför julen med att griljera skinka. Men eftersom grisarna är deras vänner väljer de att griljera Gustavs skinka istället.