Hedda Stiernstedt

Svensk skådespelare känd från Vår tid är nu och som Doris i Se upp för Jönssonligan.

Svensk skådespelare känd från Vår tid är nu och som Doris i Se upp för Jönssonligan.

Dorsin om nya Jönssonligan: ”Det här skulle Gösta tyckt om”

Den skulle blivit julens stora film på biograferna men så blev det inte pga pandemin. Nu kommer Thomas Alfredssons "Se upp för Jönssonligan", med en helt ny liga, att istället visas på C More. Vår Carolin Björnerhag har träffat skådespelarna.

Trailer från C More: Se upp för Jönssonligan

Jönssonligan är tillbaka! Efter en misslyckad kupp får Sickan skaka galler och när han släpps ut har kumpanerna blivit hederliga. Brottsförmedlaren Anita ger honom ett uppdrag men för denna kupp kommer han att behöva sina gamla kumpaner. Premiär på juldagen på C More!

Ljudboksprisad undergångsroman: "Baserat på klimatångest"

Mats Strandbergs ungdomsroman "Slutet" har nyligen fått Storytels ljudbokspris. Berättelsen, som är skildrar jordens undergång, är inläst av skådespelaren Hedda Stiernstedt. I Nyhetsmorgon pratar de om samarbetet och om Heddas aktuella sommarprat.

Hedda Stiernstedt: ”Jag fick feminismen i modersmjölken”

Dagens gäst är skådespelaren Hedda Stiernstedt som är högaktuell med rollen som dottern Hanna i "Min pappa Marianne". Hedda berättar bland annat om tiden före och efter det stora genombrottet i Vår tid är nu, och revolten i skolan när en ålderdomlig rektor försökte införa klädregler för tjejer.

Hedda Stiernstedt om tiden som aktivist: "Onanist javisst!"

Hedda Stiernstedt spelar Nina Löwander i succéserien ”Vår tid är nu”. När hon besöker Nyhetsmorgon berättar hon om att hon redan som liten drömde om att bli skådespelare, henne protest mot klädkraven i högstadiet och om rollen som Doris i nya Jönssonligan.