Extern länk
Början på sidans innehåll

Helena Gissen

Helena Gissén är svensk journalist, politisk reporter och kommentator på TV4-nyheterna.

Helena Gissén är svensk journalist, politisk reporter och kommentator på TV4-nyheterna.

Regeringen får skarp kritik för hantering av Pisa-mätning: ”Väldigt känslig fråga”

8 min 30 sek

Idag publicerade Riksrevisionen en granskningsrapport där man konstaterar att alltför många elever i Sverige exkluderades från att delta i Pisatestet 2018. Nu riktas skarp kritik mot regeringen och Skolverket för att man gett en missvisande bild av läget i den svenska skolan. Vi pratar med Ludde Hellberg, journalist på Expressen, och Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna.

Helena Gissén om Pisakritiken:”Det är en oerhört känslig fråga”

3 min 50 sek

Riksrevisionen riktar kritik mot Skolverket och regeringens hantering av den senaste Pisaundersökningen. 11 procent av eleverna exkluderades vilket kan ge osäkra resultat enligt Riksrevisionen. TV4:s politiska kommentator Helena Gissén menar att det här är en oerhört känsligt fråga politiskt.

KU-förhör med statsministern: ”Han pressades hårt”

3 min 7 sek

Konstitutionsutskottet, KU, håller utfrågningar för sin granskning av regeringens pandemihantering. I dag pressades statsminister Stefan Löfven (S) hårt av KU och fick svara på frågor kring om det fanns en strategi om flockimmunitet. Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna, ger en analys.

Vårbudgeten presenteras: "Överraskande defensiv"

7 min 21 sek

Regeringens vårdbudget som presenterades imorse innehåller nya satsningar för 45 miljarder kronor. Vi går igenom vad som föreslås och får kommentarer från ekonomireporter Jens B Nordström och Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna.