Början på sidans innehåll

Henrik Alsterdal

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

Henrik om auktionsrekordet på basketdojor: ”Ingår fotsvettsdoften?”

2 min 23 sek

Den före detta framgångsrika, basketspelaren Michael Jordan. Han har ju slutat sin karriär för längesen, men för basketentusiaster är han fortfarande otroligt het! På en auktion såldes nämligen Michael Jordans gamla skor för hisnande 1,47 miljoner dollar - närmare 13 miljoner kronor och slog därmed auktionsrekord! De vita skorna är ett par Nike Air Ships, Jordan hade på sig skorna år 1984, under den femte matchen i hans första säsong med Chicago Bulls och de är signerade. Och det här är faktiskt inte första gången någon av hans ägodelar säljes på auktion - för drygt en månad sen såldes även Jordans kalsonger av hans förra säkerhetsvakt - för nästan 30 000 kronor.

Kristallen i kväll – här kastar sig Tilde och Henrik in i en taxi till galan

5 min 46 sek

I kväll är det dags för Kristallengalan och vi på Efter fem är nominerade i kategorin Åres nyhetsprogram och Tilde de Paula Eby är nominerad i kategorin Bästa kvinnliga programledare. Vår reporter Hanna Juliusson är på plats på röda mattan och pratar med skådespelaren Alexander Abdallah och programledaren David Hellenius.

Här är Henriks drömjobb: "Jag tror jag ska byta"

3 min 42 sek

Snackstillverkaren OLW söker testätare av en massa nya produkter. Men man behöver ju bara gå till snackshyllan för att se att det redan fullkomligen svämmar över av nya och annorlunda smaker. Så man kan ju fråga sig om det verkligen behövs ännu mer nyheter för smaklökarna? Måltidsforskaren Richard Tellström, om snacksjättens nya drag.

Fulaste papperskorgen ska utses

1 min 10 sek

Alvesta ska utse kommunens fulaste papperskorg. Invånarna ska själva få lämna in förslag på äckliga papperskorgar och den som är allra fulast ska renoveras upp och pimpas av kommunen. Idag, onsdag, är sista dagen att lämna in förslag,

24 000 år gamla djur vaknade till liv: ”Sensationellt och fantastiskt”

2 min 27 sek

Millimetersmå djur som låg nedfrusna i permafrosten i 24 000 år och har nu vaknat till liv igen när isen smältes. Det är så kallade hjuldjur som frystes in under istiden. Det är ryska forskare som nyligen gjorde den häpnadsväckande upptäckten i nordöstra Sibirien. När de här cirka tio små krypen vaknade till liv igen så la de till och med ägg. Ulf Jondelius, professor i ryggradslösa djur vid Naturhistoriska riksmuseet, berättar hur det kan vara möjligt: ”De här djuren är anpassade för att klara djupfrysning”