Henrik Alsterdal

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

Fulaste papperskorgen ska utses

Alvesta ska utse kommunens fulaste papperskorg. Invånarna ska själva få lämna in förslag på äckliga papperskorgar och den som är allra fulast ska renoveras upp och pimpas av kommunen. Idag, onsdag, är sista dagen att lämna in förslag,

24 000 år gamla djur vaknade till liv: ”Sensationellt och fantastiskt”

Millimetersmå djur som låg nedfrusna i permafrosten i 24 000 år och har nu vaknat till liv igen när isen smältes. Det är så kallade hjuldjur som frystes in under istiden. Det är ryska forskare som nyligen gjorde den häpnadsväckande upptäckten i nordöstra Sibirien. När de här cirka tio små krypen vaknade till liv igen så la de till och med ägg. Ulf Jondelius, professor i ryggradslösa djur vid Naturhistoriska riksmuseet, berättar hur det kan vara möjligt: ”De här djuren är anpassade för att klara djupfrysning”

Tilde gör talkshow i sommar: ”Vilket genomslag”

Tilde de Paula Eby berättar om nya programmet hon programleder i sommar. "Tilde" heter talkshowen som har premiär om cirka en månad. I Efter fem överraskar hennes kollegor henne med att påpeka hur uppmärksammad nyheten blev.

Drastisk minskning av lejon i Afrika: ”Oroande”

Vår Efter fem-kollega, Anna Brolin är i Kenya och spelar in ett reportage som ska sändas på TV4 26 augusti. Hon beskriver situationen för lejonen som oroande då djuren minskat drastiskt i antal.

Hör maskernas ledtrådar inför kvällens Masked Singer-final

Masked Singer har gjort stor succé i TV-sofforna under våren och lockat miljoner tittare. Årets galnaste TV-program avslutas med en rafflande final ikväll. Efter fem gästas av finalisterna maskerade, programledaren David Hellenius och panelmedlemmen Pernilla Wahlgren.

Ystad söker badkorrespondent: ”Vill veta temperaturen i vattnet”

Att vara en korrespondent brukar betyda att man reser över jordens alla hörn för att rapportera om allt från amerikanska val, till läget i olika krigshärdar. Men den som nöjer sig med en vacker svensk strandvy behöver inte titta längre bort än Ystad. Där finns det nämligen chans för alla i trakterna att bli en så kallad ”badcorre” för Ystads allehanda.

Kaffe eller te? Så här tycker TV4-tittarna

Till helgens stora tv-finaler kan det vara på sin plats med en kopp te i soffan. Framför allt en dag som denna, då det är internationella té-dagen. Vi slängde ut en fråga på vår Instagram tidigare idag om vad våra tittare föredrar mellan te och kaffe. Så här har svarade ni!

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Sötchocken i Orsa djurpark

I Sverigesvepet i Efter fem besöker vi Orsa där Dalarnas tidningar rapporterar om en oerhört gulligt isbjörn som fötts i Orsa djurpark.

BIK-mormorns värmande överraskning

I Sverigesvepet i Efter fem besöker vi Karlskoga där mormor till Alexander Leandersson, spelare I BIK Karlskoga, har virkat mössor till samtliga spelare.

TV4-kampen om fulaste jultröjan: Anna, Henrik...eller Anders?

Det finns en tid på året då det inte bara är accepterat att ha fula stickade tröjor på sig, utan det till och med uppmuntras till det, och det är nu - för i dag är det nämligen "Fula jultröjornas dag". med andra ord, leta i garderoben och plocka fram den kitschigaste jultröjan du kan hitta. Just fula jultröjor har ju på senare år blivit en växande trend att ha på sig berättar trendexperten Stefan Nilsson.

Khashoggi-fallet – ”Känsliga uppgifter om påstådda bevis”

Turkiet släpper amerikanske predikanten Andrew Brunson ur husarrest. Samtidigt ryktas att USA ska hjälpa Turkiet i fallet med försvunne Jamal Khashoggi, som misstänks ha mördats på saudiska konsulatet i Istanbul. TV4Nyheternas korrespondent kommenterar från Istanbul.

Så här såg programledarna ut på 90-talet

Nyhetsmorgons Maria Forsblom, Ali Reza på Sporten och Henrik Alsterdal på Nyheterna har grävt i sina gamla fotoalbum – och avslöjar vilka låtar som gällde för dem på 90-talet.

Avicii – Tim Bergling – har dött, tyst minut på klubbar

Beskedet att artisten och producenten Avicii avlidit har väckt kraftiga reaktioner över hela världen. Det var på fredagskvällen som beskedet kom att Tim Bergling hittats död i Oman. Han blev 28 år gammal. Stora internationella medier rapporterar idag om dödsfallet och på sociala medier hyllas Avicii för sin musikaliska gärning. I hans hemstad Stockholm hade flera nattklubbar en tyst minut vid midnatt.

Nyhetsankaret erkänner ett beslut han inte rekommenderar någon

Hurra, nu vänder det! Nyhetsmorgons programledare samlas kring runda bordet och här avslöjas ett och annat. Bland annat att nyhetsankaret Henrik Alsterdal inte stod ut med mörkret han tog ett 80-talsbeslut som han inte rekommenderar någon och Jenny föreslår att årets kortaste dag borde firas precis som midsommar.

Muthärvan på Trafikverket: Generaldirektören kallas till riksdagen

Gåvor lämnades under stenar – nu kallas Trafikverkets generaldirektör till riksdagen för att svara på mutanklagelserna. TV4Nyheternas Anders Pihlblad kommenterar. Reaktionerna har varit starka efter Kalla faktas avslöjande om en muthärva inom Trafikverket. Mutorna har bland annat handlat om golfutrustning, datorplattor, nycklar till fjällstugor och kuvert med pengar. Statliga tjänstemän har i åratal låtit sig smörjas av företagare som målar vita linjer på vägarna i norra Sverige. Trafikverket är en statlig myndighet som förvaltar många skattemiljarder. Flera personer som arbetar på vägmålningsföretag har trätt fram och berättat öppet om en mutkultur inom myndigheten. Riksdagens trafikutskott ska också fråga ut både minister och statssekreterare om ärendet.

Pendeltågen leds om genom Stockholms innerstad - blir extra trångt för all tågtrafik

Pendeltågstrafiken genom Stockholms innerstad leds om från klockan 15.00 på tisdagen på grund av signalfel. Citybanan med stationerna Stockholm City och Odenplan trafikeras inte, utan trafiken leds om längs den gamla banan och tågen stannar istället på Stockholms centralstation och Karlberg. Dessutom stannar inte södergående pendeltåg vid Årstaberg i södra Stockholm. Skyddsportarna i pendeltågstunneln genom Stockholms innerstad behöver eventuellt åtgärdas, enligt SL. Felsökning pågår, enligt Trafikverket. Eftersom pendeltågen måste samsas med övriga tåg på den gamla järnvägssträckan, så blir det extra trångt i tågtrafiken genom Stockholms innerstad.