Henrik Alsterdal

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

Henrik Alsterdal började karriären som radiopratare på Mix Megapol. Värvades till TV3 och det numera nedlagda nyhetsprogrammet TV3 Direkt. Han har varit på TV4 sedan 2003 där han synts i Nyhetsmorgon, Nyheterna, Lokal-TV, Ekonominyheterna och Efter fem.

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Sötchocken i Orsa djurpark

I Sverigesvepet i Efter fem besöker vi Orsa där Dalarnas tidningar rapporterar om en oerhört gulligt isbjörn som fötts i Orsa djurpark.

BIK-mormorns värmande överraskning

I Sverigesvepet i Efter fem besöker vi Karlskoga där mormor till Alexander Leandersson, spelare I BIK Karlskoga, har virkat mössor till samtliga spelare.

TV4-kampen om fulaste jultröjan: Anna, Henrik...eller Anders?

Det finns en tid på året då det inte bara är accepterat att ha fula stickade tröjor på sig, utan det till och med uppmuntras till det, och det är nu - för i dag är det nämligen "Fula jultröjornas dag". med andra ord, leta i garderoben och plocka fram den kitschigaste jultröjan du kan hitta. Just fula jultröjor har ju på senare år blivit en växande trend att ha på sig berättar trendexperten Stefan Nilsson.

Khashoggi-fallet – ”Känsliga uppgifter om påstådda bevis”

Turkiet släpper amerikanske predikanten Andrew Brunson ur husarrest. Samtidigt ryktas att USA ska hjälpa Turkiet i fallet med försvunne Jamal Khashoggi, som misstänks ha mördats på saudiska konsulatet i Istanbul. TV4Nyheternas korrespondent kommenterar från Istanbul.

Så här såg programledarna ut på 90-talet

Nyhetsmorgons Maria Forsblom, Ali Reza på Sporten och Henrik Alsterdal på Nyheterna har grävt i sina gamla fotoalbum – och avslöjar vilka låtar som gällde för dem på 90-talet.

Avicii – Tim Bergling – har dött, tyst minut på klubbar

Beskedet att artisten och producenten Avicii avlidit har väckt kraftiga reaktioner över hela världen. Det var på fredagskvällen som beskedet kom att Tim Bergling hittats död i Oman. Han blev 28 år gammal. Stora internationella medier rapporterar idag om dödsfallet och på sociala medier hyllas Avicii för sin musikaliska gärning. I hans hemstad Stockholm hade flera nattklubbar en tyst minut vid midnatt.

Nyhetsankaret erkänner ett beslut han inte rekommenderar någon

Hurra, nu vänder det! Nyhetsmorgons programledare samlas kring runda bordet och här avslöjas ett och annat. Bland annat att nyhetsankaret Henrik Alsterdal inte stod ut med mörkret han tog ett 80-talsbeslut som han inte rekommenderar någon och Jenny föreslår att årets kortaste dag borde firas precis som midsommar.

Muthärvan på Trafikverket: Generaldirektören kallas till riksdagen

Gåvor lämnades under stenar – nu kallas Trafikverkets generaldirektör till riksdagen för att svara på mutanklagelserna. TV4Nyheternas Anders Pihlblad kommenterar. Reaktionerna har varit starka efter Kalla faktas avslöjande om en muthärva inom Trafikverket. Mutorna har bland annat handlat om golfutrustning, datorplattor, nycklar till fjällstugor och kuvert med pengar. Statliga tjänstemän har i åratal låtit sig smörjas av företagare som målar vita linjer på vägarna i norra Sverige. Trafikverket är en statlig myndighet som förvaltar många skattemiljarder. Flera personer som arbetar på vägmålningsföretag har trätt fram och berättat öppet om en mutkultur inom myndigheten. Riksdagens trafikutskott ska också fråga ut både minister och statssekreterare om ärendet.

Pendeltågen leds om genom Stockholms innerstad - blir extra trångt för all tågtrafik

Pendeltågstrafiken genom Stockholms innerstad leds om från klockan 15.00 på tisdagen på grund av signalfel. Citybanan med stationerna Stockholm City och Odenplan trafikeras inte, utan trafiken leds om längs den gamla banan och tågen stannar istället på Stockholms centralstation och Karlberg. Dessutom stannar inte södergående pendeltåg vid Årstaberg i södra Stockholm. Skyddsportarna i pendeltågstunneln genom Stockholms innerstad behöver eventuellt åtgärdas, enligt SL. Felsökning pågår, enligt Trafikverket. Eftersom pendeltågen måste samsas med övriga tåg på den gamla järnvägssträckan, så blir det extra trångt i tågtrafiken genom Stockholms innerstad.

Nyhetsankaret: "Jag ser ut som en smurf bredvid dig"

Ibland är det rätt kul att höra vad det pratas om bakom kulisserna i nyhetsstudion. Så här lät det mellan programledaren Henrik Alsterdal och sportankaret Martin Järborg.bara någon minut innan morgonens nyhetssändning

Se kändisarna på röda mattan

Förväntningarna inför kvällens guldbaggegala är stora, vår reporter Henrik Alsterdal är på plats och tar pulsen på kändisarna.

Blooper: Osynk mellan Sporten och Nyheterna

Ibland går det inte alltid som man tänkt sig i direktsändning. Det fick TV4 Sportens Maximilian Artell och TV4Nyheternas Henrik Alsterdal erfara under torsdagens morgonsändning då tekniken inte riktigt ville sig.