Henrik Schyffert

Henrik Schyffert, född 1968, är en svensk komiker och programledare. Han ingår i Killinggänget. I TV4 har han synts i bland annat Parlamentet och 2013 medverkade han i humorserien Allt faller.

Henrik Schyffert, född 1968, är en svensk komiker och programledare. Han ingår i Killinggänget. I TV4 har han synts i bland annat Parlamentet och 2013 medverkade han i humorserien Allt faller.

Uje var 44 år när han fick diagnosen parkinson: ”Trodde jag druckit för mycket kaffe”

Filmen Spring Uje Spring fick en åtta minuter lång stående ovation när den premiärvisades på Göteborg Film Festival i januari, just innan pandemin bröt ut. Filmen berättar om sommaren när Uje Brandelius, sångare i popgruppen Doktor Kosmos, fick Parkinsons sjukdom och hur det påverkade honom och hans familj hemma i Stockholmsförorten Bredäng. Huvudrollen spelas av Uje själv, liksom familjemedlemmarna spelas av sig själva. Här berättar filmens regissör Henrik Schyffert och Uje Brandelius om hur inspelningen varit.

Regnkaos drabbade Sjölyckan

Inspelningen av komediserien Sjölyckan drabbades av ett regnoväder som skapade stora problem när de somriga pressbilderna skulle tas. Här visar vi för första gången hur det såg ut bakom kulisserna.

Alex strap-on-chock

Alex är så desperat i jakten på den perfekta presenten till Anna att han rådfrågar hennes ex. David (Henrik Schyffert). David tipsar om en sexleksak vilket gör Alex både förvånad och upprörd. Nya säsongen av Solsidan har premiär söndag 20/10 kl. 20.00 på TV4 och C More.

Succé för orädd Schyffert: Så fort det känns svårt blir jag intresserad

Henrik Schyffert har varit i medieljuset hela sitt vuxna liv, från Killinggänget till Parlamentet. Nu utforskar han köttets lustar i tv samtidigt som han turnerar med sin hyllade föreställning "Var inte rädd", som handlar bland annat om ilskan i sociala medier: "Man måste komma i håg: Sverige är INTE internet."

Karaktärerna i Sjölyckan

En familj, tre generationer – men bara ett sommarställe. Här är karaktärerna som du kommer få lära känna i nya relationskomedin Sjölyckan.

Henrik Schyffert: Om kärleken till Nour och "Köttets lustar"

En nära intervju med en av landets absolut främsta komiker om hur han tacklat framgångarna och hur han mognat som man. Här berättar han bland annat om när han utmanades han av sin son som ifrågasatte hans förhållande till kött.
-Jag insåg att jag åt mer kött än jag trodde, säger Schyffert. "Det är ett rofferi att äta kött iden mängd vi gör"

Svenske Minecraftmiljardären gav halv miljon till välgörenhet - för skämt och selfies

Den svenske Minecraftgrundaren Markus "Notch Persson vann på söndagen kampen om en privat standupshow med Henrik Schyffert och Johan Rheborg. Showen budades ut på autionssajten Tradera och slutsumman hamnade på över en halv miljon kronor - pengar som komikerna kommer skänka oavkortat till röda korsets inslamling till förmån för arbetet med flyktingkrisen.

Prins Carl Philip gäst i Hellenius hörna

Det skrivs TV-historia i säsongspremiären av Hellenius Hörna. För första gången ställer Prins Carl Philip upp i en stor TV-intervju och berättar om sitt liv som kunglighet, kärleken till blivande hustrun Sofia och kampen mot dyslexin.

Peter ersätter Lennart med Krister

Visst har deras relation varit ansträngd på sistone, men när Lennart får se Peter med en ny kompis hugger det till i hjärtat.

Schyffert och Rheborg pratar regi

Henrik Schyffert och Johan Rheborg är regissörerna bakom komediserien Jättebästisar. Här lägger de ut texten och berättar hur det är att arbeta tillsammans och varför Johan Glans och David Batra är deras Ken- och Barbi-dockor.

Rheborg: "Pruttlandet nummer ett"

Regissörerna till Jättebästisar Johan Rheborg och Henrik Schyffert spelar in komediserien i Indien, och när de får frågan om de varit magsjuka bryter samtalet ut i en ända långt skitsnack.

Bakom kulisserna: Jättebästisar

Jättebästisar är en dramakomedi regisserad av Henrik Schyffert och Johan Rheborg som har premiär i TV4 18 mars. Johan Glans och David Batra spelar huvudrollerna där deras karaktärer Peter och Lennart är bästa vänner, men där just vänskapen fått sig en törn av slentrian.

Schyffert och Yohio på restaurang

Inför Humorgalan har Henrik Schyffert och Yohio gett sig ut på stan för att undersöka vad man kan köpa för likes. Andra försöket: restaurangen.

Schyffert och Yohio hos frisören

Inför Humorgalan har Henrik Schyffert och Yohio gett sig ut på stan för att undersöka vad man kan köpa för likes. Kanske en rakning i frisersalongen?

Schyffert och Yohio shoppar kläder

Inför Humorgalan har Henrik Schyffert och Yohio gett sig ut på stan för att undersöka vad man kan köpa för likes. Första anhalten: klädaffären.

Rheborg om Allt faller: "Ett parallellt universum"

Henrik Schyffert och Johan Rheborg är aktuella med den nya tv-serien Allt faller, som i slutändan inte riktigt blev som de sålt in den till TV4. Skämten har fått stå tillbaka för de mer jobbiga scenerna, förklarar de.
- Där är vi och geggar, säger Henrik.

Vilket parti vinner i kväll?

I kvällens avsnitt tävlar Karin Adelsköld och Dominik Henzel i det blå laget mot Soran Ismail och Annika Lantz i det röda.