Jennie Wallden

Deltagare i Sveriges mästerkock 2013.

Deltagare i Sveriges mästerkock 2013.

Anders Dahlbom ny i Sveriges mästerkock-juryn

Tittarsuccén Sveriges mästerkock kommer tillbaka under 2014. Den här gången med en ny jurymedlem. Den prisbelönte kocken Anders Dahlbom är skolad i det svenska och det franska köket, har tidigare ägt och drivit ett flertal restauranger men arbetar i dag med att utveckla tävlingen Årets kock samt att coacha andra kockar. Något som han nu också kommer göra i tv-rutan.
– Jag är rak och rättvis. Och jag kommer att säga vad jag tycker, säger Anders Dahlbom.

Carls och Jennies väg till finalen

Leif Mannerström, Per Morberg och Markus Aujalay sammanfattar de båda finalisternas resa till finalen. Vem blir Sveriges mästerkock 2013 - Jennie Walldén eller Carl Bodin Svensk?

Här utses årets andra finalist

Blir det Jennie Walldén eller Helena Appelqvist som får göra upp med Carl Bodin Svensk om titeln Sveriges mästerkock 2013?

Pallar mästerkockarna stressen?

Jennie Walldén, Helena Appelqvist, Carl Bodin Svensk och Magnus Bexhed sätts på rejält prov när juryn ber om två paradrätter på bara 90 minuter.

Mästerkockarnas kokboksidéer

Med endast fyra deltagare kvar i tävlingen börjar det bli dags att fundera på utformning av en eventuell kokbok. Veckans utmaning är därför att presentera ett färdigt koncept, och sedan bjuda juryn på maten.

Vilket lags ambassadmiddag var bäst?

Utmaningen var tuffast möjliga: Trerätters prestigefylld middag på svenska ambassaden, med stjärnkockar bland gästerna. Vilket lag lyckades bäst?

Beskedet som chockar mästerkockarna

Finalisterna har fått botanisera fritt i skafferiet. Men när matlagningen ska ta sin början kommer ett besked som ställer allt på ända.

Vem lagade den bästa torskryggen?

Kopiera Leif Mannerströms norska fiskrätt. Så löd utmaningen, och här avslöjar juryn vem som lyckades bäst - och vilka som hamnar i elimineringstävlingen.

"Er pasta ska få Italien att darra"

Pia Norgren, Julien Huéber, Stina Patetsos och Jennie Walldén har hamnat i veckans elimineringstävling. Där är uppgiften att göra fylld pasta.

Stressigt i båda lagen

Det kör ihop sig i båda lagen när det närmar sig slutet. Jenny upptäcker att hon nog gett Julien en lite för tung post för hans fond smakar inget.

"Ett lag har varit bättre"

Båda lagen får beröm av juryn för att gästerna jublat över maten de fått. Men det är en tävling och nu ska det utses ett vinnarlag.

Vem gjorde den bästa pavlovan?

Carl, Jennie, Markus och Helena tävlar om en fördel i nästa veckans program. Utmaningen är att göra en perfekt pavlova. Kolla in när juryn och expertgästen Sigrid Bárány bedömer deras insatser.