Början på sidans innehåll

Jennie Wallden

Deltagare i Sveriges mästerkock 2013.

Deltagare i Sveriges mästerkock 2013.

Beskedet som chockar mästerkockarna

3 min 9 sek

Finalisterna har fått botanisera fritt i skafferiet. Men när matlagningen ska ta sin början kommer ett besked som ställer allt på ända.

Vem lagade den bästa torskryggen?

2 min 23 sek

Kopiera Leif Mannerströms norska fiskrätt. Så löd utmaningen, och här avslöjar juryn vem som lyckades bäst - och vilka som hamnar i elimineringstävlingen.

Stressigt i båda lagen

2 min 23 sek

Det kör ihop sig i båda lagen när det närmar sig slutet. Jenny upptäcker att hon nog gett Julien en lite för tung post för hans fond smakar inget.

Vilket lags ambassadmiddag var bäst?

2 min 27 sek

Utmaningen var tuffast möjliga: Trerätters prestigefylld middag på svenska ambassaden, med stjärnkockar bland gästerna. Vilket lag lyckades bäst?

Vem gjorde den bästa pavlovan?

7 min 30 sek

Carl, Jennie, Markus och Helena tävlar om en fördel i nästa veckans program. Utmaningen är att göra en perfekt pavlova. Kolla in när juryn och expertgästen Sigrid Bárány bedömer deras insatser.

"Ett lag har varit bättre"

2 min 33 sek

Båda lagen får beröm av juryn för att gästerna jublat över maten de fått. Men det är en tävling och nu ska det utses ett vinnarlag.

Här utses årets andra finalist

4 min 13 sek

Blir det Jennie Walldén eller Helena Appelqvist som får göra upp med Carl Bodin Svensk om titeln Sveriges mästerkock 2013?

Carls och Jennies väg till finalen

2 min 48 sek

Leif Mannerström, Per Morberg och Markus Aujalay sammanfattar de båda finalisternas resa till finalen. Vem blir Sveriges mästerkock 2013 - Jennie Walldén eller Carl Bodin Svensk?

Pallar mästerkockarna stressen?

3 min 2 sek

Jennie Walldén, Helena Appelqvist, Carl Bodin Svensk och Magnus Bexhed sätts på rejält prov när juryn ber om två paradrätter på bara 90 minuter.

Mästerkockarnas kokboksidéer

4 min 39 sek

Med endast fyra deltagare kvar i tävlingen börjar det bli dags att fundera på utformning av en eventuell kokbok. Veckans utmaning är därför att presentera ett färdigt koncept, och sedan bjuda juryn på maten.

"Er pasta ska få Italien att darra"

2 min 15 sek

Pia Norgren, Julien Huéber, Stina Patetsos och Jennie Walldén har hamnat i veckans elimineringstävling. Där är uppgiften att göra fylld pasta.