Jenny Alversjö

Fullständigt namn: Jenny Maria Alversjö

Födelseår: 1974

Uppvuxen i: Stockholm

Familj: man och två barn

Bor: Mitt i stan

Karriär: Började som seglingsinstruktör i USA och har sedan jobbat med flera olika program inom både radio och tv. Du har bland annat sett Jenny Alversjö som nyhetsankare för TV4 Nyheterna och programledare för Spårlöst, Kalla fakta och Nyhetsmorgon.

Dold talang: Har varit elitgymnast och spelat i landslaget i vattenpolo.

Största rädsla: Tycker väldigt lite om reptiler…

Bästa resmål: New York.

Favoritprogram: Så mycket bättre, det är ett fantastiskt program!

Favoritmaträtt: Samma som när jag var sex år… spagetti med köttfärssås.

Intressen: Älskar mat och vin. Reser så ofta jag kan och har råd.

Utmärkelser: Är ”Stor Grabb” i vattenpolo och har flera SM-guld, silver och brons.

Mest stolt över: Min fina familj.

Jenny Alversjö i sociala medier

Artiklar

Triss i rutan när Casten Almqvist programleder Nyhetsmorgon

I morgon lördag blir det ett kärt återseende då TV4:s vd Casten Almqvist hoppar in som programledare för Nyhetsmorgon. Det som började med ett inhopp 2015 har...

I morgon lördag blir det ett kärt återseende då TV4:s vd Casten Almqvist hoppar in som programledare för Nyhetsmorgon. Det som började med ett inhopp 2015 har nu blivit lite av en tradition och det är med stolthet, ödmjukhet och viss nervpirr som han antar utmaningen för tredje året i rad.

Såhär tänker Casten Almqvist om morgondagens fullmatade sändning.

– Det började som en utmaning från chefen för Nyhetsmorgon. Hon tyckte jag borde hoppa in som sommarvikarie en lördag. Även om det nu blir tredje gången gillt kan jag inte påstå att jag blivit varm i kläderna, får snarare kämpa med premiärnerverna. Därför är det extra skönt att kunna luta sig mot de suveräna kollegorna på redaktionen. Det är verkligen givande att under några dagar få vara en del av redaktionsarbete och vardag runt ett av våra största och mest ikoniska program. Lördagens Nyhetsmorgon ser dessutom lovande ut med bland andra Pia Sundhage, Anders Ygeman och Eric Gadd bland gästerna, berättar Casten Almqvist.


Sändningen blir Casten Almqvists tredje som programledare i TV4 och sänds lördag 08.00 i TV4 och TV4 Play. Redaktör för sändningen är Jenny Alversjö och nedan listas programmets gäster och samtalsämnen.


Anders Ygeman
Fick avgå som inrikesminister efter skandalen med Transportstyrelsen. Nu har han valts till ledare för Socialdemokraternas riksdagsgrupp. På lördag gör han sin första långa intervju sen avhoppet som minister. Det blir ett samtal om hans syn på regeringskrisen, sitt eget ansvar och det nya uppdraget.

Pia Sundhage
Om åren som förbundskapten. Vi tackar av Pia för vad hon gjort för svenska damlandslaget - efter sitt sista EM .

Nordkorea-USA
Läget är mycket spänt mellan USA och Nordkorea. Hoten om att Nordkorea överväger en robotattack mot amerikanska baser i Guam har fått president Trump att gå i stark verbal motattack. Rolf Porseryd är med och rapporterar om det senaste.

Micael Dahlén
Blev ekonomiprofessor vid Handelshögskolan redan som 34-åring. Han har kallats för rockstjärneprofessor och är en populär föreläsare runt om i världen. På lördag hjälper han oss att hitta motivationen när höstmörkret kommer.

Eric Gadd
Sveriges meste soulkung firar 30 år som artist i år och har varit ute på turné för att fira. Eric framför sin nya låt som hyllats
Dessutom – vinskola med Maya Samuelsson, Jessica Frej lagar Castens favoritmat, herrmode med Oscar Arrsjö och så vinkar vi av Lilla Nymo som ska bli mamma.