Jenny Alversjö

Jenny Alversjö började som seglingsinstruktör i USA och har sedan jobbat med flera olika program inom både radio och tv. Du har bland annat sett Jenny Alversjö som nyhetsankare för TV4Nyheterna och programledare för Spårlöst, Kalla fakta och Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö började som seglingsinstruktör i USA och har sedan jobbat med flera olika program inom både radio och tv. Du har bland annat sett Jenny Alversjö som nyhetsankare för TV4Nyheterna och programledare för Spårlöst, Kalla fakta och Nyhetsmorgon.

Kärlek mot alla odds – Hör Frida och Nicolas berätta om de stora utmaningarna

Dom möttes på en öde strand i Point Noir, Kongo. Frida från Sverige som arbetade på ett sjukhusfartyg och Nicolas från Kongo som var hemlös, utan ben och försörjde sig som fiskare och kriminell. Nu 8 år senare är de gifta, har tre barn ihop och deras berättelse har blivit bok. ”Vild väg” heter den.
Här berättar de hur deras vägar möttes och om vilka otroliga motgångar och hinder de trotsat. Nu drömmer de om att starta ett projekt i Kongo där utstötta barn ska få ett hem.

GW om tingsrättsdomen mot Allra-topparna: ”Aldrig läst en så korkad dom”

Tingsrätten tycks inte han en susning om handel med ekonomiska instrument. Det vet man ingenting om. Men det som skrämmer Leif GW Persson är att tingsrätten tycks sakna betydande nödvändiga insikter i juridik. Hovrättsdomen däremot var betydligt bättre läsning.
De inblandades syfte med Allras skandalaffärer var att berika sig själva, slår hovrätten fast.

Stora problem med ”pingdemin” i Storbritannien

TV4Nyheternas Marcus Karlsson berättar om det brittiska systemet ”pingdemi” som innebär att de personer som har varit nära en covidsmittad ska sätta sig i karantän i tio dagar har lett till kaos och matbrist där butikshyllorna gapar tomma. Efter massiv kritik mot regeringen har de tvingats backa och vissa sektorer med upp till 10 000 arbetare ska undantas från kraven på självisolering, berättar Karlsson.

Mikael Bergstrand skriver ”Gubb-lit”

En bok i genren chick-lit fast med ett manligt perspektiv, vad ska man kalla det? ”Gubb-lit” kallar författaren själv det för! Mikael Bergstrand är aktuell med boken ”Konsulten som inte ville bada” om en nybliven 50-åring som ger sig ut i dejtingdjungeln efter att sambon lämnat honom.

Fifty shades-författaren: ”Christian Grey är en skadad själ”

Jenny Alversjö möter författaren Erika Leonard James bakom de omåttligt populära ”Femtio nyanser" då hon är aktuell med den sista boken i den erotiska triologin: ”Befriad : femtio nyanser av frihet enligt Christian”. Den här gången behövde hon lära känna karaktärerna Christian och Ana på nytt.

Coopbutiken delade ut mat gratis: ”Det känns bra i själen”

Hackarna som tros ligga bakom den massiva cyberattack som drabbat hundratals företag globalt kräver 70 miljoner dollar, motsvarande nästan 600 miljoner kronor, för att öppna systemen igen. Bland de drabbade företagen finns svenska Coop, Apotek Hjärtat och SJ. Hundratals Coop-butiker var stängda i helgen efter fredagens attack och på Coop i Västertorp, Stockholm tog man beslutet att dela ut varorna gratis.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minuterna hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, säger Lundh.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

Jenny chockades i direktsändning: ”Det är helt sjukt”

Brynolf & Ljung är Sveriges mest kända trollkarlar, som fick sitt internationella genombrott i Britain's Got Talent inför över 11 miljoner tittare. Och det är klart att de vässat sina kunskaper sen dess. Här testar de ett nytt trick som får Jenny Alversjö att tappa kontrollen totalt. Alltså det här kan ni inte känna till alls, utbrister Alversjö.
–Det här är ett mycket privat minne.

Brynolf & Ljung får Jenny att tappa fattningen totalt ”Jag är i chock!”

När trollkarlsduon Jonas Ljung och Peter Brynolf gästar Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya föreställning "Stalker" lyckas de både gäcka meteorologen Ulrika Elvgren och Jenny Alversjö. Men när de tar sig in i Jennys hjärna tappar hon det totalt. ”Jag börjar nästan gråta – hur kan du ta dig in i mitt huvud” Det här är ett högst personligt minne, säger Jenny som blir helt chockad över magins kraft.

Här lukttränar Jenny Alversjö efter covid-19

Jenny Alversjö drabbades av corona och tappade både smak och lukt. Tillsammans med Johan Lundström som är luktforskare vid Karolinska Institutet tränar hon upp sitt luktsinne igen.

Jenny Alversjö: "Mina barn trodde att jag skulle dö"

"Jag kände inga symptom innan stroken" Den 27 oktober satt programledaren Jenny Alversjö tillsammans med sin pojkvän Anders hemma i soffan när hon kände hur en huvudvärk började borra sig genom huvudet som en dolk ovanifrån. Till slut tvingade hennes pojkvän henne in i en taxi och när de kom till Danderyd fick hon veta att det blödde i lillhjärnan. Hör Jennys berättelse om när livet ställdes på sin spets och hur hon kunnat återhämta sig för att idag vara tillbaka i jobbet som programledare.

Pendlare stickade "förseningshalsduk" – såldes för 78 000 kronor på nätet

The New York Times skriver om tyska Claudia Weber, som under 25 års tid pendlat till jobbet i München och blivit van vid tågförseningar. Men istället för att sitta och rulla tummarna fick hon under förra året en kreativ idé att spendera sin väntetid på, nämligen att sticka på en halsduk. Färgerna i halsduken symboliserar nämligen lång förseningen har blivit. Claudias dotter la ut en bild på halsduken på nätet och den såldes sen för 78 000 kronor till förmån för välgörenhet.

Jenny Alversjö: "Nu fick jag klimatångest"

Denna vecka är det klimatvecka i Nyhetsmorgon. Inför kommande inslag får Steffo Jenny att få klimatångest i stället för klimatoro. Hur står det till hos dig är du oroad över klimatet?