Jenny Alversjö

Jenny Alversjö började som seglingsinstruktör i USA och har sedan jobbat med flera olika program inom både radio och tv. Du har bland annat sett Jenny Alversjö som nyhetsankare för TV4Nyheterna och programledare för Spårlöst, Kalla fakta och Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö började som seglingsinstruktör i USA och har sedan jobbat med flera olika program inom både radio och tv. Du har bland annat sett Jenny Alversjö som nyhetsankare för TV4Nyheterna och programledare för Spårlöst, Kalla fakta och Nyhetsmorgon.

Jenny chockades i direktsändning: ”Det är helt sjukt”

Brynolf & Ljung är Sveriges mest kända trollkarlar, som fick sitt internationella genombrott i Britain's Got Talent inför över 11 miljoner tittare. Och det är klart att de vässat sina kunskaper sen dess. Här testar de ett nytt trick som får Jenny Alversjö att tappa kontrollen totalt. Alltså det här kan ni inte känna till alls, utbrister Alversjö.
–Det här är ett mycket privat minne.

Brynolf & Ljung får Jenny att tappa fattningen totalt ”Jag är i chock!”

När trollkarlsduon Jonas Ljung och Peter Brynolf gästar Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya föreställning "Stalker" lyckas de både gäcka meteorologen Ulrika Elvgren och Jenny Alversjö. Men när de tar sig in i Jennys hjärna tappar hon det totalt. ”Jag börjar nästan gråta – hur kan du ta dig in i mitt huvud” Det här är ett högst personligt minne, säger Jenny som blir helt chockad över magins kraft.

Här lukttränar Jenny Alversjö efter covid-19

Jenny Alversjö drabbades av corona och tappade både smak och lukt. Tillsammans med Johan Lundström som är luktforskare vid Karolinska Institutet tränar hon upp sitt luktsinne igen.

Jenny Alversjö: "Mina barn trodde att jag skulle dö"

"Jag kände inga symptom innan stroken" Den 27 oktober satt programledaren Jenny Alversjö tillsammans med sin pojkvän Anders hemma i soffan när hon kände hur en huvudvärk började borra sig genom huvudet som en dolk ovanifrån. Till slut tvingade hennes pojkvän henne in i en taxi och när de kom till Danderyd fick hon veta att det blödde i lillhjärnan. Hör Jennys berättelse om när livet ställdes på sin spets och hur hon kunnat återhämta sig för att idag vara tillbaka i jobbet som programledare.

Pendlare stickade "förseningshalsduk" – såldes för 78 000 kronor på nätet

The New York Times skriver om tyska Claudia Weber, som under 25 års tid pendlat till jobbet i München och blivit van vid tågförseningar. Men istället för att sitta och rulla tummarna fick hon under förra året en kreativ idé att spendera sin väntetid på, nämligen att sticka på en halsduk. Färgerna i halsduken symboliserar nämligen lång förseningen har blivit. Claudias dotter la ut en bild på halsduken på nätet och den såldes sen för 78 000 kronor till förmån för välgörenhet.

Jenny Alversjö: "Nu fick jag klimatångest"

Denna vecka är det klimatvecka i Nyhetsmorgon. Inför kommande inslag får Steffo Jenny att få klimatångest i stället för klimatoro. Hur står det till hos dig är du oroad över klimatet?

Programledarnas samvete synas

Idag är det Världshavsdagen. Köper du MSC-märkt fisk eller inte? Det är lite si och så med programledarnas samvete denna morgon.

Står du på pricken, Jesper? Här bryter Jenny ihop i fnissattack

Det ska handla om väder och rekordvärmen, men Jenny Alversjö och meteorolog Madeleine Westin kommer nästan av sig när Jesper Börjesson får frågan om han står på pricken... Madeleine Westin berättar att Göteborg hade rekordvarma 31,1 grader på onsdagen.

I dag är det Internationella syskondagen!

Den 10 april är det Internationella syskondagen. Hör Anders Pihlblad berätta om sin brors bortgång men också om vad hans syster har fått betyda för honom. Och om Jenny Alversjös fina relation till sin lillasyster.

Här avslöjar Jesper sitt nyårslöfte

Åter efter jullovet - Jenny Alversjö och Jesper Börjesson drar igång höstterminen för Nyhetsmorgon. De bjuder på några semesterbilder från fjällen och pratar med programledarkollegorna Elton Eiranson, Sophia Nilsson och Thomas Ritter. Har de några nyårslöften?