Programledare Jenny Strömstedt

Programledare Jenny Strömstedt

Fullständigt namn: Jenny Kristina Strömstedt

Födelseår: 1972

Uppvuxen i: Sollentuna, Sundsvall och Stockholm

Familj: Maken Niklas, barnen Mika, Kitty, Vanna och bonusarna Maja, Adam och Simon samt många fler i förgreningarna.

Bor: Stockholm

Karriär: Jag är utbildad journalist från JMK och har jobbat som både reporter, redaktör, producent och programledare i olika program. Bland annat utrikesmagasinet pangea.nu, debattprogrammet Diskus, Kalla fakta, Nyheterna och Nyhetsmorgon så klart. Jag har skrivit flera böcker med Kristina Thulin och skriver varje vecka för Expressen. Dessutom leder jag också min egen talkshow Jenny Strömstedt.

Dolda talanger: Jag har börjat boxas på gamla dar, spelar cello och är en hejare på att dreja.

Största rädsla: Det enda jag är rädd för är ond bråd död, samt att på gamla dar bli en crazy cat lady.

Bästa resmål: Berlin och Costa Rica.

Favoritprogram på TV: Alla sjukhusprogram som finns.

Favoritmaträtt: Ostron och champagne, men det går också bra med en hederlig spaghetti med köttfärssås.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Oh, jag tränar så att jag ska kunna laga och äta mycket god mat. Samt att jag hänger med min familj, läser och pysslar hemma.

Utmärkelser: Steffo och jag är fortfarande oförstående inför den totala avsaknaden av priser, men jag har ett gäng gamla volleyboll medaljer i skåpet.

Mest stolt över: Att få förtroendet att vakna tillsammans med Nyhetsmorgons tittare varje torsdag och fredag.

Aktuell: Varje torsdag och fredag i Nyhetsmorgon.

Programledare Jenny Strömstedt i sociala medier

Artiklar

Jenny och Steffo på turné i landet – träffar partiledarna

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär...

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär i augusti.
– Det är speciellt att träffa partiledarna i de miljöer som format deras politiska övertygelse, säger Jenny Strömstedt.

Platserna har partiledarna själva fått välja. 

– Förhoppningsvis ger våra samtal väljarna en chans att lära känna sina politiker på ett djupare plan och vad de brinner för så att de kan göra sitt val, säger Jenny Strömstedt.

Tittarna får komma nära våra partiledare i samtalen och höra om vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning, om de känner att de offrat något på vägen och vilka drömmar de fortfarande hoppas förverkliga. 

– Förhoppningen är att partiledarnas guidning på dessa betydelsefulla platser också blir en vägledning in i deras hjärnor och hjärtan. Varför väljer den ene 11-åringen att gå in i Grön Ungdom när den andra väljer MUF, vad har de fått med sig av barndomen, av första kärleken, av första fyllan. Vad får just dem att i vuxen ålder tro att de är bäst skickade att leda vårt land? Vi hoppas kunna lägga en hittills olagd bit till det pussel som valrörelsen och politiken är, säger Steffo Törnquist.

Platserna som Jenny och Steffo träffar partiledarna på är följande: Annie Lööf i Maramö, Gustav Fridolin i Vittsjö, Ulf Kristersson i Strängnäs, Jimmie Åkesson i Sölvesborg, Stefan Löfven i Örnsköldsvik, Jan Björklund i Skene, Jonas Sjöstedt i Umeå och Ebba Busch Thor i Uppsala.

Premiär måndagen den 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.