Jesper Börjesson

Fullständigt namn: Jesper Börjesson

Födelseår: 1971

Uppvuxen i: Älmhult

Familj: Fru och 2 barn

Bor: Stockholm

Karriär: Truckförare på Ikea, nyhetsreporter, redaktör, dokumentär om Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, nyhetsankare, programledare för Nyhetsmorgon.

Detta vet de flesta inte om mig: Älskar att cykla och olja in möbler och bänkskivor i trä.

Största rädsla: Sjukdomar.

Bästa resmål: Barnsligt förtjust i Boston.

Favoritprogram på TV: Konsumerar nyhetsprogram och tv-serier, just nu House of Cards.

Favoritmaträtt: Tex Mex.

Intressen: Hänga med familjen och cyklar

Mest stolt över: Min familj och att jag får jobba med Nyhetsmorgon Lördag.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Att jag har väldigt svårt att komma ihåg namn. Händer då och då att jag blandar ihop namn på mina gäster. Pinsamt och oförlåtligt.

Jag är: Malmö FF fan sedan barnsben. Såg min första Mff-match som 6-åring och fick se legendaren Bosse Larsson spela.

Aktuellt i: Nyhetsmorgon, http://www.tv4.se/nyhetsmorgon

Jesper Börjesson i sociala medier

Artiklar

Storslagen kväll med kunglig glans – så sänder TV4 från Polar Music Prize

Den 11 juni delar H.M. Konungen ut årets Polar Music Prize till de tre pristagarna Grandmaster Flash, Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing for Change. TV4...

Den 11 juni delar H.M. Konungen ut årets Polar Music Prize till de tre pristagarna Grandmaster Flash, Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing for Change. TV4 direktsänder såväl prisceremonin som den efterföljande banketten från Grand Hôtel i Stockholm. Programledarduon Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson leder tittarna genom kvällen.

I snart 30 år har Polar Music Prize uppmärksammat och prisat några världens främsta musiker och deras livsverk. I år tilldelas priset artisten och Dj:n Joseph Saddler, mer känd som Grandmaster Flash, violinisten Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing for Change.

Under ledning av Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson direktsänder TV4 både prisceremonin och den storslagna banketten från Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Kvällen bjuder på musikunderhållning från bland andra Danny Saucedo, Mapei och Jelassi. Utöver pristagarna själva gästas firandet av kungligheter, internationella artister, skådespelare och politiker.

- Jag är både stolt och glad över att återigen få vara del av Polar Music Prize. Det är tveklöst en av årets mest storslagna kvällar där kulturen får göra det den gör allra bäst, nämligen förena oss, säger Tilde de Paula Eby.

- Den här dagen, och kvällen, har kommit att bli en höjdpunkt för mig – att få bjuda tittarna på den här typen av smällkaramell med fantastisk underhållning, intressanta hyllningar och kungliga inslag är otroligt roligt, säger Jesper Börjesson.

Prisceremonin sänds live på TV4 Play från kl.17.30. Därefter direktsänder TV4 från banketten kl. 20.00 – 22.00 med höjdpunkter från eftermiddagens ceremoni.

Om Polar Music Prize

Polar Music Prize instiftades 1989 av Stig ”Stikkan” Anderson, en legend i den svenska populärmusikens historia. Stig Anderson var förläggare, textförfattare samt manager för ABBA och hade en nyckelroll i bandets fantastiska framgångar. Polar Music Prize hyllar musikens kraft och betydelse och delas ut till individer, grupper eller institutioner. Polar Music Prize belönar pristagare för att fira musik i alla dess olika former samt för att betona den ursprungliga intentionen med priset; att bryta ner musikaliska barriärer genom att föra samman människor från olika delar av musikvärlden.