Jimmie Åkesson Sd

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Åkesson om samtal med Moderaterna: ”Har gemensam riktning i mycket”

Efter överläggningar med partierna SD, KD och L meddelade moderatledaren Ulf Kristersson i sin presskonferens tidigare i dag att ett sakpolitiskt underlag kunnat nås. Däremot saknas samtidigt ett stöd i riksdagen för en borgerlig regering. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästar Nyhetsmorgon och förklarar hur partiets sakpolitiska samtal med M-ledaren har sett ut under regeringskrisen hittills.

Ulf Kristersson: ”SD kan inkluderas i ett respektfullt samarbete”

I tisdags fick moderaternas partiledare Ulf Kristersson i i uppdrag av riksdagens talman Andreas Norlén att sondera förutsättningarna för att bilda en ny regering. En uppgift som han nu påstår inte är genomförbar. För TV4 förklarar han hur sett samarbete med Sverigedemokraterna skulle kunna komma att se ut.

Jimmie Åkesson: ”Jag har inget emot extraval”

”Vi vill ha en annan regering, det har vi arbetat för hela den här mandatperioden. Nu blir det en intensifiering även om det teoretiskt inte finns parlamentariska förutsättningar för det”. Så kommenterar Jimmie Åkesson (SD) dagens besked från Stefan Löfven.

Åkesson (SD) om regeringskrisen: "Jag är nöjd med utvecklingen"

SD-ledaren Jimmie Åkesson gästade TV4-studion under måndagen och medverkade i TV4Nyheternas extraprogram som sänds med anledning av regeringskrisen efter fällningen av Löfven. Hör Åkesson om hur han ser på regeringskrisen, och ett eventuellt regeringsalternativ.

SD och KD i kritik mot integration och kriminalitet

Under Järvaveckan höll både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna tal idag, fredag. Både Jimmie Åkesson och Ebba Busch tog upp problemet med skjutningar och kriminalitet och vände sig direkt till dom boende i utsatta områden som dom anser har svikits av samhället.

SD-förslaget: Statliga pliktinternat för kriminella ungdomar

Skolungdomar som har dömts för brott eller som har konstaterats ha samröre med kriminella gäng ska enligt SD flyttas från sin hemmiljö och skola. I ett första steg vill SD införa jourklasser dit stökiga elever flyttas. Där kan de eleverna få särskilt stöd samtidigt som det skapas lugn i den ordinarie klassen.

SD om dystra dödskjutningsstatistiken: ”Komplett misslyckande”

Kritiken efter Brå-rapporten är skarp idag. Oppositionen menar att regeringen har gjort för lite och för sent, för att minska skjutningarna och få bukt med gängvåldet. Den socialdemokratiska regeringen har haft nästan två mandatperioder på sig att göra något åt det här och har fullständigt misslyckats, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Löfven: Åkesson håller taktpinnen i nya högerkonservativa blocket

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna är överens om den framtida migrationspolitiken och förslagen innebär en mer restriktiv invandringspolitik, enligt partierna. Statsminister Stefan Löfven (S) har kommenterat de fyra oppositionspartiernas överenskommelse.

SD: Bidrag ska bara ges till EU-medborgare

Bidrag ska knytas till medborgarskap. Detta anser Sverigedemokraterna som idag presenterade sin budgetmotion. Partiet vill göra Sverige mindre attraktivt för invandrare.

SD vill ha överenskommelse med M och KD

SD:s partiledare Jimmie Åkesson vill ha ett mer omfattande avtal än januariavtalet inför nästa val.

– Vår bedömning är att vi med Moderaterna och Kristdemokraterna är överens om riktningen, säger han.

Åkesson lämnar på pressträffen inga besked om SD kommer att kräva ministerposter i en eventuell högerregering.

Annie Lööfs känga: ”Sverigedemokraterna har radikaliserats”

Annie Lööf är tydlig. Centerledaren tänker inte samarbeta eller förhandla alls med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Hon menar på att partiet har radikaliserats och till Malou von Sivers säger hon tydligt nej till ett samarbete. Moderatledaren Ulf Kristersson menar att SD har förändrats, något Annie Lööf inte håller med om.

Åkessons sågning: "Trodde det var ett dåligt aprilskämt"

Biståndsminister Per Olsson Fridh (MP) anser att Sverige bör skänka vaccin till andra länder när riskgrupperna är vaccinerade. Sverigedemokraterna är kritiska till biståndsministerns uttalande och partiledaren Jimmie Åkesson (SD) tycker att det "låter som ett dåligt aprilskämt".

Så ska Sabuni ta Liberalerna ur krisen

Efter partistyrelsens omröstning för tre veckor sedan har splittringen i Liberalerna varit ett faktum. På söndag avgör deras partiråd om partiet ska verka för en moderatledd borgerlig regering vars budget kommer att behöva stöd av SD - eller inte. Nyamko Sabuni är partiledare för Liberalerna.

Sabuni (L): Kommer prata med SD för att ta oss fram

På söndag avgör Liberalernas partiråd om partiet ska verka för en moderatledd borgerlig regering vars budget kommer att behöva stöd av SD - eller inte. Nyamko Sabuni säger att man måste kunna prata med alla partier.

Åkesson: Löfven använder samma retorik som Trump

I SVT:s "30 minuter" i onsdags varnade statsministern för att en Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna (SD) riskerar att föra Sverige i en icke demokratisk riktning. I dag gästats vi av SD-ledaren Jimmie Åkesson som bland annat kommenterar Löfvens utspel.

Åkesson om Jomshofs uttalande: Viktigt att skilja på islam och islamism

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof kallad islam för en ”avskyvärd religion” under en debatt i Sveriges television, något som både partikollegan Björn Söder och SD sedan spred på Twitter. Men partiledaren Jimmie Åkesson säger att det är viktigt att skilja på religionen islam och politiska inriktningen islamism och att Jomshof råkade säga fel.

Amanda Lind ryter till om SD-hatet "Inte förvånad"

På Sverigedemokraternas officiella Youtubekanal har det publicerats illasinnade kommentarer som riktats mot kulturminister Amanda Lind. Nu kritiserar hon partiet för att låta dessa "hatiska kommentarer" om henne ligga kvar. På torsdagen publicerade hon flera skärmdumpar på kommentarer som skrivits om henne som hon bland annat kallar "fruktansvärda". Bland annat om att ”hon kan hängas med en snara tillverkad av hennes egen frisyr”, och att ”Anna Lindhs mördare borde få permission under en helg för att sätta stopp för kulturministern”.
Enligt kulturministern ska dessa kommentarer ha legat kvar under flera veckor. På sin Facebooksida skriver Amanda Lind bland annat:
”Jag önskar att jag kunde säga att jag är förvånad”.