Jimmie Åkesson Sd

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Amanda Lind ryter till om SD-hatet "Inte förvånad"

På Sverigedemokraternas officiella Youtubekanal har det publicerats illasinnade kommentarer som riktats mot kulturminister Amanda Lind. Nu kritiserar hon partiet för att låta dessa "hatiska kommentarer" om henne ligga kvar. På torsdagen publicerade hon flera skärmdumpar på kommentarer som skrivits om henne som hon bland annat kallar "fruktansvärda". Bland annat om att ”hon kan hängas med en snara tillverkad av hennes egen frisyr”, och att ”Anna Lindhs mördare borde få permission under en helg för att sätta stopp för kulturministern”.
Enligt kulturministern ska dessa kommentarer ha legat kvar under flera veckor. På sin Facebooksida skriver Amanda Lind bland annat:
”Jag önskar att jag kunde säga att jag är förvånad”.

Jimmie Åkesson om sin förkylning: Därför är jag i riksdagen idag

Det har varit mycket diskussioner i sociala medier om varför Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson befinner sig i riksdagen, då han har förkylningssymptom. Jimmie Åkesson förklarar nu att han tidigare haft feber, men att han nu följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

SD:s migrationsfackla: ”Vill att så få som möjligt kommer hit”

Efter misslyckandet med att skapa en bred politisk enighet för en ny invandringspolitik kommer nu hård kritik från de partier som vill ha mer restriktiva regler. Den skarpaste kritiken kommer från Sverigedemokraterna som idag la fram ett eget program som syftar till att fler ska lämna Sverige än som kommer hit.

Jimmie Åkesson (SD): "Över 5000 människor har tvingats dö i förtid"

Idag skulle politikerveckan i Almedalen ha inletts. Men - som så mycket annat detta år - är Almedalsveckan inställd på grund av coronapandemin. Nyhetsmorgon har valt att bjuda in ledarna för alla svenska riksdagspartier denna vecka. Först ut är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Åkessons krav på Tegnells avgång förkastats av GD

Utspelet från Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson där han kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång får mothugg idag av Tegnells chef. "Patetiskt" tycker Folkhälsomyndgihetens generaldirektör.

"Man ska inte förminska partiets roll i SD:s framgång"

Jimmie Åkesson firar 15 år som partiledare för Sverigedemokraterna och är därmed den som suttit längst av riksdagspartiernas ledare. Nyhetspanelens Amanda Sokolnicki, Carolin Dahlman och Göran Greider om vad partiet skulle vara utan Åkesson.

Coronatyngda skuggbudgetar från KD och SD

När oppositionspartierna Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna presenterade sina budgetmotioner i dag låg fokus på hur man skulle rädda coronakrisande företag.

SD tappar väljare i coronapandemins spår

I samband med coronapandemin har Sverigedemokraterna tappat väljare. Det är den tydligaste förändringen i den sammanvägning av alla väljarbarometrar som Göteborgs universitet gör för TV4Nyheterna.

Jimmie Åkesson (SD) stoppad av turkisk polis

Uppgifterna om att Jimmie Åkesson (SD) deporterats från Turkiet stämmer inte helt. Men han har frågats ut av polisen.
Ulf Kristoffersson, politisk kommentator TV4 Nyheterna, reder ut turerna kring Åkessons resa till gränsen och kallar det ”ett PR-jippo som spårat ur”.

Anmälan mot Jimmie Åkesson skickas till Justitiekanslern

Jimmie Åkessons budskap till migranter vid grek-turkiska gränsen, om att Sverige inte kan ta emot fler asylsökande, har polisanmäls. Men nu har åklagare skickat anmälan vidare till Justitiekanslern. Där kommer det läggas ner, enligt Mårten Schultz, professor i civilrätt.

”Kortsiktigt tror jag Åkesson vinner på det här”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är på plats i Turkiet och delade igår ut flygblad till flyktingar där det stod att Sverige är fullt och inte kan ta emot fler migranter. Vår politiska kommentator Ann Tiberg pratar om vilka reaktioner detta fått hemma i Sverige.

Jimmie Åkesson på plats vid gränsen: ”Är här för att se verkligheten”

Efter att Turkiet meddelade att de öppnade gränserna mot Grekland och inte längre kommer att hindra migranter som vill ta sig in i Europa så har tiotusentals flyktingar tagit sig till gränsområdet. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är på plats i Turkiet och delade igår ut flygblad till flyktingar där det stod att Sverige är fullt och inte kan ta emot fler migranter.

Så vill M skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring

Oppositionen laddar för att återigen köra över regeringen och januaripartierna. Den här gången vill Moderaterna söka stöd för att strama åt regelverket för arbetskraftsinvandring, så att fusk och missbruk upphör. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Hela intervjun med Jimmie Åkesson

TV4Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristofferson har gjort en längre intervju med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Han berättar bland annat om sin kritik mot förintelseöverlevaren Hédi Fried, om varför han var på samma möte som en före detta nazistofficer och att partiet nu kommer satsa hårt på frågan om återvandring.

Åkesson: SD ställer sig bakom V om misstroendeomröstning

Vänsterpartiet lät i dag meddela att man är beredd att fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i en misstroendeomröstning. Moderaterna och Kristdemokraterna står bakom beslutet, det gör också Sverigedemokraterna.

Kristersson tog steget och mötte Åkesson

Moderaternas Ulf Kristersson och sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har haft ett första gemensamt möte i riksdagshuset och lagt grunden till ett samarbete i enskilda sakfrågor. Ett givande och konstruktivt möte enligt SD-ledaren.

”Jimmie Åkesson pekar ut vem som är hans huvudmotståndare”

I helgen har vi sett många rubriker om Iraks försvarsminister Najah al-Shammari. Det har nämligen kommit fram att han har svenskt medborgarskap. Detta har blivit en politisk fråga och något som även togs upp under Sverigedemokraternas landsdagar i helgen. Ann Tiberg summerar helgens möte.