Början på sidans innehåll

Jimmie Åkesson Sd

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Jimmie Åkesson, född 1979, är en svensk politiker och partiledare för Sverigedemokraterna sedan 2005.

Så var Stefan Löfven (S) i sin sista partiledardebatt

7 min 44 sek

Under söndagskvällen var det partiledardebatt i SVT:s Agenda. Debatten var den sista för statsminister Stefan Löfven. Anders Pihlblad, politisk reporter på TV4, kommenterar Löfvens insats och ger också sin syn på debattens stora snackis – den hårda ordväxlingen mellan Per Bolund (MP) och Jimmie Åkesson (SD).

SD:s pensionssystem möts av skepsis: ”Knappt genomförbar”

1 min 54 sek

Sverigedemokraterna vill göra om pensionssystemet så att en genomsnittlig pensionär får en tusenlapp mer i månaden. Kostnaden för reformen är 23 miljarder kronor årligen och frågan kommer att hamna på förhandlingsbordet för de parter som vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är skeptisk.

Jimmie Åkesson: ”Korven förenar mig och Stefan Löfven”

2 min 25 sek

Det var många matrelaterade avskedsgåvor som överlämnades till Stefan Löfven i samband med hans sista partiledardebatt i riksdagen. Bland annat en middag för två, en crème brulée-brännare och en kryddig korv från Sverigedemokraterna.

Löfvens ursäkt för ”käbbel”-bråket med Lööf: ”Ångrat länge”

3 min 29 sek

Idag hölls den första partiledardebatten i Sveriges riksdag efter gårdagens öppnande. Debatten blir förmodligen den sista för Stefan Löfven som meddelat sin avgång i samband med partikongressen i november. I samband med dagens debatt passade även övriga partiledare på att hylla statsministern och överlämna sina avskedsgåvor.