Början på sidans innehåll

Johan Rheborg

Johan Rheborg, född 1963, är en svensk skådespelare och komiker som ingår i Killinggänget. Han spelar rollfiguren Fredde Schiller i TV4:s komediserie Solsidan, har bland annat medverkat i Hjälp!, Parlamentet och Allt faller.

Johan Rheborg, född 1963, är en svensk skådespelare och komiker som ingår i Killinggänget. Han spelar rollfiguren Fredde Schiller i TV4:s komediserie Solsidan, har bland annat medverkat i Hjälp!, Parlamentet och Allt faller.

Rheborg och Hanna Alström i ny prisbelönt pusseldeckare

5 min 48 sek

Det har blviit dags för premiären av en ny svensk storsatsning som prisats redan innan den sänts. Det handlar om pusseldeckaren Agatha Christies Hjerson, där ett par av rollerna görs av skådespelarna Hanna Alström och Johan Rheborg. För Nyhetsmorgon berättar de om vad som gör deras karaktärer i tv-serien så speciella.

Agatha Christies Hjerson | Trailer | Premiär 24 augusti på TV4 och TV4 Play

1 min

Modern svensk pusseldeckare, fritt inspirerad av Agatha Christies berättelser. Den enastående mordutredaren Sven Hjerson (Johan Rheborg) bildar en oanad detektivduo med en envis tv-producent (Hanna Alström) efter flera års självvald isolering.

Agatha Christies Hjerson har premiär 24 augusti på C More!

Freddes pensionsplaner gör Mickan gråtfärdig

2 min 24 sek

En av Freddes unga kollegor har dött vilket får honom att omvärdera sitt eget liv. Han vill göra en exit. Eller gå i pension, som både Alex och Mickan tolkar det. Mickan oroar sig mest för att detta får henne att verka äldre.

"Så länge jag vinner mår jag bra"

47 sek

Alex tycker att det är dags för Fredde att överge sin nya sömnlösa livsstil. Han får sömnpiller av Alex för att i alla fall kunna sova ut på resorna till LA men Fredde är inte sugen på att följa rekommenderad dos.

Klassförsäljning en bluff

33 sek

Alex kämpar för att bli av med såserna hans dotter måste sälja för att betala klassresan. Fredde dömmer ut klassförsäljning som en tekniskt undanmanöver för att komma runt att det är förbjudet för föräldrar att betala för klassresor.

Mickan har Sveriges längsta röv

50 sek

Fredde kan inte låta bli att vara ärlig om Mickans outfit. Själv tampas han med stasifunktionerna i mobilen.

Scenen kommer från nya säsong 6 av Solsidan. Premiär 20 oktober 20.00 på TV4 och C More.

Solsidan kommer tillbaka - Glada nyheter från skådespelarna

57 sek

Nu är det klart att tittarfavoriten Solsidan kommer tillbaka med tre helt nya säsonger i TV4 och C More. Alla skådespelare är tillbaka i sina huvudroller. Se den skrattfyllda hälsningen från Felix Herngren, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg.

Premiär 20 oktober 2019 på C More och på TV4.

Vad händer innan inspelningen egentligen?

1 min 8 sek

David Hellenius, Fares Fares och Johan Rheborg pratar ihop sig inför kvällens Hellenius Hörna - Då gör Bianca Ingrosso en minst sagt iögonfallande entré!

Ny, fantastisk söndag väntar i Hörnan

I det andra avsnittet av Hellenius Hörna bjuds det på lika delar känslor, humor och allvar när Johan Rheborg, Fares Fares och Bianca Ingrosso gästar studion!

Johan Rheborg på röda mattan i Cannes

7 min 22 sek

Just nu pågår filmfestivalen i Cannes för fullt med filmer från alla världens hörn. I år har den svenska filmen Gräns chans att vinna pris liksom en dokumentär om Ingmar Bergman. Cicci Renström Suurna är på plats och kan berätta om nya spännande filmsatsningar i höst.

Ove och den norska mutosten

1 min 38 sek

Fredde åker till Norge för ett viktigt affärsmöte. Ove dyker upp på flygplatsen och försöker nästla sig in. Han har hela resväskan fyllpackad med ost eftersom "det är hårdvaluta i Norge".

David Hellenius möter Johan Rheborg

44 sek

Dags för säsong sju av Hellenius Hörna och premiärgäst är Sveriges hetaste komiker – Johan Rheborg. Han berättar om sina känsliga sidor och sin kärlek till att stå inför en publik.

Fredde och Mickan motar bort kärlekskrank Björn

1 min

När Mickan och Fredde har problem i förhållandet ser deras parterapeut Björn (spelad av Johan Ulvesson) sin chans med Mickan. Han ringer på dörren hemma hos familjen Schiller och till hans förvåning är det Fredde som öppnar.

Fredde och Mickans otippade taktik på skolmötet

1 min 7 sek

Victor har varit i slagsmål med en klasskamrat. Nu har Mickan och Fredde kallats till ett möte på skolan för att reda ut det. I stället för att erkänna att Victor gjort fel försvarar de honom.

Fredde tvingar Alex att känna på hans röv

42 sek

Fredde talar ut med Alex efter skillsmässobeslutet att skiljas. Han är upprörd och bedrövad över hur han ser ut. Han ropar ”Känn på röven, den brukade vara som en boxboll. Nu är det som en dunkudde” och tvingar Alex att känna.

Fredde och Mickan bestämmer sig för att skiljas

2 min 1 sek

Ove och Anette råkar avslöja för Mickan att Fredde varit otrogen och kysst en annan kvinna. De besöker sin terapeut Björn (spelad av Johan Ulvesson) som gör sitt bästa för att slå en kil i deras förhållande. Allt urartar och de bestämmer sig för att skiljas.

Freddes plågoande misslyckad

48 sek

Fredde och Ove är på återträff med gamla klassen. Under en kisspaus avslöjar Ove att Freddes gamla plågoande haft det svårt i livet. Han har suttit i fängelse och bytt namn till Silverstrand. Fredde är full och har svårt att dölja sin skadeglädje.

Mickan provligger med Romero

35 sek

Fredde är orolig att Mickan har varit med andra män under deras provseparation. Han har en mardröm där hon ”provligger” med en snygg ung man. Han vaknar upp i panik och säger: ”Bort med tafsen Romero”.

Alex orolig över Freddes stalkning

53 sek

Fredde onlinestalkar så pass att Alex tycker att det liknar Stasi-metoder. Bägge två blir förvirrade när det står YOLO i en Facebook-status och undrar om det var han som var med i Melodifestivalen. Fredde bestämmer sig för att gå på klassåterträffen.