Extern länk
Början på sidans innehåll

Johan Sörberg

Johan Sörberg har lång erfarenhet av att baka professionellt och har synts i TV-program som Köket och Lättlagat i TV4. Hösten 2012 satt han tillsammans med Birgitta Rasmusson i juryn för baktävlingen Hela Sverige bakar.

Johan Sörberg har lång erfarenhet av att baka professionellt och har synts i TV-program som Köket och Lättlagat i TV4. Hösten 2012 satt han tillsammans med Birgitta Rasmusson i juryn för baktävlingen Hela Sverige bakar.

Domarna vägrar smaka bakelsen

36 sek

I paradbaket i Hela Sverige bakar får deltagarna i uppdrag att göra bakelser med rosa tema för att hylla Rosa bandet. Bland kriterierna som ska uppfyllas finns att bakverket ska innehålla en botten med mandel, en mousse och en maräng. Det är som alltid begränsat med tid och det påverkar musikalartisten och hemmabagaren Amadeus Dahlgren.
När han kommer fram för bedömning av sin rosa lingonbakelse gjord på mandelbotten, lingonmousse, smörkola och italiensk maräng så blir det stopp.
Domarna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg vägrar att ens smaka på bakverken.

Proffsens ultimata temperatur för att fritera struvor

51 sek

Jurymedlemmarna i Hela Sverige bakar, Elisabeth Johansson och Johan Sörberg, visar i programmet hur man bakar perfekta struvor.
Ingredienserna är ägg, salt och mjöl. Johan Sörberg använder en blandning av siktat vetemjöl och dinkelmjöl.
– Är det bara rent vetemjöl så måste de friteras mycket, mycket längre för att få färgen, säger han i programmet.
Sedan bör smeten stå i ett par timmar för att bli fastare i konsistensen.
När det sedan är dags att fritera struvan finns det även där tips att plocka upp för att inte baket ska haverera.
Att sätta på oljan i tid för att den ska nå rätt temperatur på någorlunda kort tid är ett och att ha en rätt stor kastrull för att oljan inte ska kallna för mycket under friteringen är ett annat.
Och så det viktigaste av allt.
– Vilken temperatur ska vi ha då, frågar Johan Sörberg.
Svaret hittar du i klippet.

Skaffade jättetatuering för att hylla Hela Sverige bakar

44 sek

Operatören Andréa Ask, 24, från Södra Vi är en av årets deltagare i Hela Sverige bakar. Hon har flera tatueringar och självklart ska bakprogrammet hyllas på det sätt hon anser vara bäst – med en gaddning. ”Varför inte? Jag är spontan och med i Hela Sverige bakar", säger hon när hon slänger upp benet och visar sin jättetatuering.