Jonas Gardell

Svensk författare, dramatiker och komiker. Bland annat känd för En komikers uppväxt, Torka aldrig tårar utan handskar och De halvt dolda. Gift med Mark Levengood.

Svensk författare, dramatiker och komiker. Bland annat känd för En komikers uppväxt, Torka aldrig tårar utan handskar och De halvt dolda. Gift med Mark Levengood.

Gardell vill ingjuta hopp och mod med ny föreställning

Det var hans dotters oroliga tankar om det dystra läget i världen som fick Jonas Gardell att vilja göra den mest storslagna show hans nånsin gjort. "The Queen of fucking everything" har premiär under torsdagen på Cirkus i Stockholm. Med den vill han ingjuta hopp och mod i oss människor, berättar han för Cicci Renström Suurna.

"Mobbning ger en sorts ärrvävnad"

Skådespelaren Simon J Berger blev känd genom Jonas Gardells film "Torka aldrig tårar utan handskar". Nu är han aktuell som den missbrukande pappan Peter i indiefilmen "Trädgårdsgatan" och som den nyrike bonden Lopachin i Tjechovs "Körsbärsträdgården" på Göteborgs Stadsteater. Hos Malou berättar han om mobbning i barndomen.

Bokklubben firar tio år

En tillbakablick från de senaste tio åren. Se en ung Jonas Gardell, Camilla Läckberg, en saknad Bodil Malmsten och många fler!

Tillsammans mot cancer 2014

Måndagen den 27 oktober är det återigen dags för Tillsammans mot cancer-galan i Sjuan. Galakvällen som livesänds från Cirkus i Stockholm avslutar Rosa bandet-kampanjen och leds av Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen. Likt förra året tas ett helhetsgrepp om cancerfrågan i stort, för att stödja Cancerfondens långsiktiga arbete med att samla in pengar till svensk cancerforskning. På scen bland annat Jill Johnson och Linnea Henriksson, Mando Diao, Molly Sandén och Ulrik Munther.

Jonas Gardell får Lisebergsapplåden 2014

Jonas Gardell får pokalen Lisebergsapplåden 2014 för sin långa livsgärning på scen och i text. Dessutom sjunger han allsång med sin låt Aldrig ska jag sluta älska dig.

Nyheterna domineras av Jonas Gardell

David Hellenius skämtar om Jonas Gardells populäritet och framgång. För att bevisa sin poäng visar han gårdagens ”TV4 Nyheterna” där alla nyheter tar upp saker om Jonas Gardell och Mark Levengood visar att solen skiner på det viktigaste stället, på Jonas Gardell.