Jonas Sjöstedt V

Jonas Sjöstedt, född 1964, efterträdde Lars Ohly som partiledare för Vänsterpartiet 2012.

Jonas Sjöstedt, född 1964, efterträdde Lars Ohly som partiledare för Vänsterpartiet 2012.

V-ledaren Jonas Sjöstedt: ”Säger LO nej så säger vi nej”

Socialdemokraterna säger nej till las-utredningen och vill att förändringarna i arbetsrätten ska utgå från parternas överenskommelse, uppger statsminister Stefan Löfven på Facebook. Ett besked som välkomnas av Vänsterpartiets ledare, Jonas Sjöstedt.

Här är Jonas Sjöstedts framtid "Har startat eget företag"

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt lämnar snart sin post och igår hade han en sista debatt med Centerledaren Annie Lööf. Anders Pihlblad plockar fram höjdpunkterna och visar när Lööf flirtar med Sjöstedt inför hans nya karriär.
- Jag se till att vi sänker arbetsgivaravgiften då, skojar Annie Lööf.
Jonas Sjöstedt verkade riktigt nöjd, säger Pihlblad.

LAS-förhandlingarna återupptas: ”Många tror att Sjöstedt bluffar”

Det har hänt mycket i den svenska politiken den senaste veckan. Inte minst har frågan om arbetsrätten skakat om då Vänsterpartiet hotat fälla regeringen efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare kraschat. Men igår kom besked att arbetsmarknadens parter åter sätter sig vid förhandlingsbordet. Anders Pihblad analyserar. Vi pratar även om nya uppgifter om Estonia som ska utredas.

”Jonas Sjöstedt saknar politiska muskler”

Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att försöka fälla regeringen i en misstroendeomröstning i riksdagen och tvinga fram ett nyval eller "extra val" som det egentligen heter. Anders Pihblad förklarar mer.

Hotet: Rör inte las – annars blir det extra val

Avgående Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt gav i dag statsminister Stefan Löfven ett ultimatum – ge besked på söndag om att inte ändra LAS. Om inte tänker partiet att driva frågan om misstroendeförklaring, enligt Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt (V): ”Regeringen borde dra tillbaka utredningen”

Med en månad kvar som partiledare för Vänsterpartiet hotar Jonas Sjöstedt att fälla regeringen. Vänsterpartiet har varnat för en misstroendeförklaring om statsminister Stefan Löfven låter LAS-utrednigen bli lag, nu när förhandlingarna om arbetsrätten mellan Arbetsgivare och fackförbund har strandat.

Sjöstedt krävde mer till sjukvård efter pandemin

I dag höll Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt sitt sista sommartal som partiledare. I talet, som hölls i hemstaden Umeå, påminde Sjöstedt om bristerna under coronapandemin och krävde satsningar på sjukvård och omsorg i den kommande budgeten:

Politiker i storbråk om nya las-regler: ”En dramatisk försämring”

Om en vecka kommer årets mest infekterade politiska förslag att läggas fram i en utredning om hur anställningstryggheten ska förändras - de kommande förslagen har redan skapat turbulens och vänsterpartiet hotar i förväg att fälla regeringen om man går vidare med dem.

Regeringens satsning på äldrevården: "En droppe i havet"

I dag meddelade regeringen att de satsar 2,2 miljarder på äldreomsorgen. Ulf Kristoffersson, politisk kommentator TV4Nyheterna, benar ut vad satsningen innebär. Yngve Gustafsson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, menar att satsningen är ”en droppe i havet”.
Finansminister Magdalena Andersson (S) debatterar med Jonas Sjöstedt (V). Vänsterpartiet har utmanat regeringen och kräver större satsningar.

V och KD hotar köra över regeringen om äldreomsorgen

I går lade Vänsterpartiet och Kristdemokraterna fram krav på att arbetsvillkoren inom äldreomsorgen ska förbättras. Nu hotar partierna att samla oppositionen för att driva igenom en reform och köra över regeringen i frågan.

V vill utbilda timanställda inom vården: Ska minska smttspridning

Vänsterpartiet vill omvandla otrygga anställningar inom äldrevården till fasta anställningar, genom att låta personalen utbilda sig vid sidan av jobbet. Kostnaderna ska staten stå för. Partiledare Jonas Sjöstedt ser förslaget som ett sätt att minska smittspridningen på äldreboenden. Men enligt en expert krävs det mer än så

Jonas Sjöstedt skulle klivit av i helgen: ”Inte läge att lämna nu”

Här berättar Sjöstedt om att sitta kvar som partiledare på grund av den rådande pandemien. Kongressen måste skjutas upp åtminstone till oktober, november om. Jag får liksom många andra får jobba övertid just nu, säger Sjöstedt. Det skulle vara konstigt att lämna nu. Det är inte läge att lämna mitt i arbetet med försöka minska smittspridningen. Det är läge att vara kvar tills läget ser bättre ut för alla.

Jonas Sjöstedt: "Det här är en tid man inte lämnar"

Det var meningen att Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt skulle lämna över stafettpinnen till en annan ledare i vår. Coronakrisen har dock ställt till det och Sjöstedt sitter kvar tills krisen är över. I Nyhetsmorgon pratar han om hur han och familjen påverkats, sina år som partiledare och om det politiska landskapet så här mitt i krisen.

Dadgostar enda kandidaten att efterträda Sjöstedt

Över hälften av Vänsterpartiets distrikt har nominerat Nooshi Dadgostar till ny partiledare när nomineringstiden går ut i dag. Om ingen uppstickare med stöd på riksplanet träder fram i sista minuten, ser det ut att vara klart att det blir den nuvarande viceordföranden som tar över efter Jonas Sjöstedt i maj.

V vill med i energiöverenskommelsen

Vänsterpartiet vill komma med i energiöverenskommelsen som sedan 2016 har väglett energipolitiken. Den blocköverskridande överenskommelsen slöts mellan fem partier och innebar att kärnkraften får finnas kvar.

Löfvens känga mot Sjöstedt: ”Accepterar plötsligt samarbete med SD”

Statsministerns kritik mot Vänsterpartiet är skarp. Att Vänsterpartiet väljer att sammarbeta med KD och M som är beroende av SD är mycket förvånande.
”Jonas Sjöstedt har vid ett antal tillfällen tydligt uttryckt att samarbete med SD är uteslutet – nu gör han det själv”, säger Löfven med tydligt missnöje.

De här kan ersätta Jonas Sjöstedt (V)

Efter att vänsterpartiledaren i går meddelat att han slutar efter partikongressen i vår är spekulationerna kring hans efterträdare i full gång.