Lasse Granqvist

Sportkommentator.

Sportkommentator.

Så minns Granqvist vännen Tommy Engstrand: ”Han brydde sig verkligen”

På söndagskvällen kom beskedet att den legendariske sportjournalisten Tommy Engstrand gått bort, 81 år gammal. Expertkommentatorn, kollegan och vännen Lasse Granqvist öppnar upp inför Nyhetsmorgon om sorgen och varför Engstrand var betydelsefull för sportvärlden: ”Tack vare Engstrand så blev referat mer äkta. Det var en av hans främsta egenskaper, det blev äkta”.

Granqvist: Så kan vi få en semifinal mellan Sverige och Danmark

Vad vore Nyhetsmorgon i dessa tider utan lite EM-snack? Snart är det dessutom dags för åttondelsfinalen mellan Sverige och Ukraina att dra igång. Lasse Granqvist gästar Nyhetsmorgon för att gå igenom slutspelschemat och olika scenarion i slutspelet för Sverige.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minuterna hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, säger Lundh.

Olof Lundh och Lasse Granqvist oense om Sveriges chanser i Sevilla

Det kommer att bli varmt för svenska landslaget i morgon kan Olof Lundh konstatera som är på plats i Sevilla för att rapportera om matchen. Sverige är inte helt chanslösa menar Lundh medan Granqvist är skeptisk till Lundhs optimism. Dock är de överens om att inledningsmatchen är viktig att inte förlora.

Fotbollsåret 2020 ”Han kan vinna guldbollen - igen”

I kväll hyllas fotbollsstjärnorna när Fotbollsgalan blir fotbollsåret 2020 - detta mycket speciella år. "Blir inte så mycket gala, men alla föreningar och spelare ska hyllas" säger Frida Nordstrand som tillsammans med Lasse Granqvist leder den lite annorlunda galan.

Lars-Åke Lagrell har avlidit – blev 80 år

Fotbollsprofilen Lars-Åke Lagrell har avlidit efter en tids sjukdom. Lars-Åke Lagrell var mest känd som ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2012. Han har varit i Fotbollförbundets tjänst i decennier, säger fotbollskommentator Lasse Granqvist.

SHL-PREMIÄR: De här tror experterna vinner SM-guld

Det är dags för SHL-premiär. Matcherna kommer inledningsvis spelas inför tomma läktare, men efter sex månaders uppehåll bubblar det i arenorna ändå. Lasse Granqvist och Niklas Wikegård är med i studion. De tar ut guldkandidater, utmanare, floppar och bästa juniorer.

Så storsatsar TV4 på Fotbolls-EM

Fotbollsfesten närmar sig, Lasse Granqvist och Anna Brolin avslöjar allt du behöver veta om TV4:s EM-sommar. Men det finns även en rädsla för terrordåd ska ske. Hör om TV4:s beredskap för det egna teamet på plats.