Extern länk
Början på sidans innehåll

Leif GW Persson

Leif Gustav Willy Persson, mest känd som Leif GW Persson, är en svensk kriminolog och författare. Han syns regelbundet i Nyhetsmorgon, GW:s mord och Brottsjournalen.Leif Gustav Willy Persson, mest känd som Leif GW Persson, är en sve...

GW om bombincidenten: ”Polisen i Stockholm har tappat greppet”

Det var dramatiska scener som utspelade sig på centralstationen i Stockholm i tisdags, då ett misstänkt farligt föremål hittades. I fredags häktades två tonårspojkar på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till mord. En av dem är också misstänkt för grovt vapenbrott. Hör Leif GW Persson om vad det var som egentligen hände.

GW om Clark Olofsson: ”Katastrofalt misslyckad som brottsling”

Just nu rullar Netflix-serien ”Clark” där Bill Skarsgård gestaltar en av Sveriges mest ökända och uppmärksammade brottslingar genom tiderna – Clark Olofsson. Serien har fått en del kritik för att den är okritisk och inte strikt baserar sig på fakta. Leif GW Persson gillar inte att man romantiserar en person som gjort så mycket skada.

Man misstänkt i Einármordet – ”Det är tunt, väldigt tunt”

En person delgavs igår misstanke om brott gällande medhjälp till dödsskjutningen av 19-årige rapparen Nils Einár Grönberg i oktober förra året. Mannen i fråga är skäligen misstänkt; alltså den lägre misstankegraden. Leif GW Persson, kriminolog och författare, reder ut varför ärendet är så svårt att klara upp – trots att polisen tror sig veta hur det gått till.