Leif Mannerström

Leif Mannerström är krögare och har bland annat drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Han är en av domarna i Sveriges Mästerkock och deltog i Kockarnas kamp 2012.

Leif Mannerström är krögare och har bland annat drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Han är en av domarna i Sveriges Mästerkock och deltog i Kockarnas kamp 2012.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.

Mannerström blir rörd av kärleksfyllda avskedet

I tio år har han smakat, coachat och inspirerat oss på bästa sändningstid. Nu gör Leif Mannerström sin sista säsong av Sveriges mästerkock hör hyllningen från gamla finalister som uppfyllt sina drömmar och blivit nya kollegor.

Mästerkocken fyller 10 år – Leif Mannerström gör sin sista säsong

I kväll har nya säsongen av Sveriges Mästerkock premiär och det kommer bli något alldeles särskilt då programmet fyller tio år. Men den här jubileumssäsongen kommer också innebära avtackning av en av de omtyckta jurymedlemmarna. Vi gästas av härliga trion Misha Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström.

Trailer för Sveriges mästerkock 2020

Det är dags för den tionde upplagan av Sveriges Mästerkock. Ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken och juryn är lika tuff som alltid.

Då har Sveriges mästerkock 2020 premiär

Det är dags för den tionde upplagan av tittarsuccén Sveriges Mästerkock. Samtidigt som ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken gör sig Leif Mannerström redo för att ta avsked. Efter tio år som jurymedlem är det här hans sista säsong.

Leif Mannerström om att lägga av: ”Jag öppnar en restaurang varje natt och stänger den på morgonen”

Idag gästades Nyhetsmorgon av far och son Mannerström, aktuella med nya kokboken Mannerströms berså. Tydligt att det här med god mat går i arv. Leif berättar att han själv drogs in i köket av sin farmor, men även pappa och brorsan är i restaurangbranschen. "Jag brukar säga att vi restaurangmänniskor är som cirkushästar”. Men visst saknar Leif jobbet varenda natt drömmer han om fullsatta krogar. Men idag är det sonen Sebastian Mannerström som ser till att locka till nya mathöjder.

Här är de 12 finalisterna i Sveriges mästerkock 2019

Efter en intensiv auditionturné står det nu klart vilka 12 hemmakockar som får en finalplats i Sveriges mästerkock. Bland finalisterna ser vi 19-åriga Moa Munk från Rönnäng, som är den yngsta finalisten någonsin samt ambulanssjuksköterskan Daniel Jernkrook från Sundsvall.

Tittarsuccén Sveriges mästerkock är tillbaka

Efter förra årets rekordsäsong är det dags för en ny spännande omgång av Sveriges största matlagningstävling. Juryn - som består av Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay - är redo att bedöma deltagarnas matlagning i jakten på ”Sveriges mästerkock 2019”.
- Vi letar efter smaksäkra hemmakockar som är beredda på att satsa allt för att ta hem segern. Att få följa deras enorma utveckling under säsongen är ren magi, säger Mischa Billing.

Trailer Sveriges mästerkock 2019

Någonstans i Sverige finns en passionerad amatörkock som kommer få se sin dröm gå i uppfyllelse. Vem som tar hem titeln Sveriges mästerkock avgör vår eminenta jury. Säsongsstart 9 januari!

Vem blir Sveriges mästerkock 2018?

Sveriges vassaste matjury Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström är tillbaka för att ännu en gång bedöma ett gäng matlagningsentusiaster med drömmar att vinna den ärofulla titeln Sveriges mästerkock. Med flera sökande än någonsin tidigare drar den åttonde säsongen av programmet igång den 10 januari.

Här är kändisarna som reser i nya När och fjärran

Camilla Läckberg och Simon Sköld åker på kärleksresa till Rio medan Hasse Aro och Thomas Bodström drar på crimetrip till England. Här är kändisarna som är med i nya När och fjärran. Inspelningen drar igång den 26 september.

Sandra Mastio trancherar kyckling framför juryn

I dinalens andra deltävling får finalisterna en mysterybox som inkluderar en hel majskyckling. Denna ska de dessutom tranchera framför juryn. Något Sandra gör med skakiga händer.