Början på sidans innehåll

Lill Babs

Lill-Babs är en av Sveriges mest folkkära sångare och artist. Hon har varit gift med Lars Berghagen och är mor till Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. 2010 medverkade Lill-Babs i Så mycket bättre.

Lill-Babs är en av Sveriges mest folkkära sångare och artist. Hon har varit gift med Lars Berghagen och är mor till Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. 2010 medverkade Lill-Babs i Så mycket bättre.

Vi minns Lill-Babs – i dag är det ett år sen hon gick bort

2 min 3 sek

För ett år sedan i dag miste Sverige en av sina mest älskade och ikoniska artister – ja, för att inte säga medmänniskor. Hennes varma personlighet charmade alla och hennes sätt att tänka på andra framför sig själv gjorde henne unik. I dag ägnar vi en extra tanke och till Lill-Babs: Du är saknad och finns i våra tankar!

Lill-Babs döttrar fick avtäcka bild på Arlanda

2 min 27 sek

Idag avtäcktes en ny bild vid ankomsthallen på Arlanda. Lill-Babs sällar sig till porträtten som väkomnar resenärerna. Med för att avtäcka bilden var hennes döttrar. Se intervjun.

Tommy Nilsson: ”Lill-Babs hörde alltid av sig och peppade mig”

7 min 52 sek

Få svenska artister har en så unik och kraftfull röst och har blivit så folkkära, som Tommy Nilsson. Han har vunnit Melodifestivalen, tagit emot Rockbjörnen och synts i Tv4:s Stjärnornas stjärna. För andra året ger han sig ut på turné med Diggiloo-gänget. Tommy Nilsson om Diggiloo-turnén och relationen till ex-svärmorn Lill-Babs.

Erik Johansson minns Lill-Babs: "Hon var målbilden för hur man vill vara"

2 min 44 sek

Erik Johansson spelar bonuspappan Patrik i tv-serien Bonusfamiljen, där även Barbro Lill-Babs Svensson hade en roll. Lill-Babs gick bort nyligen och ensemblen fick veta det samma dag som inspelningarna av säsong 3 skulle börja. Det var lite trauma-artat, säger Erik Johansson till Jenny Strömstedt i Nyhetmsorgon.

Järvsö tar farväl av Lill-Babs: Ett hav av blommor

3 min 2 sek

Hon gick bort den 3 april, 80 år gammal, efter mer än ett halvt sekel på scenen som en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära sångerskor. På initiativ av hennes döttrar hölls igår en minnesgudtjänst för Lill-Babs i Storkyrkan i Stockholm. Idag hålls begravningen i hennes hemort Järvsö. TV4:s Cicci Renström är på plats i kyrkan.

TV4 Nyheternas reporter: Hon ville att kyrkan skulle fyllas av folk

3 min 42 sek

Under måndagen begravs den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson i Järvsö kyrka. Kyrkan är Sverige största landsortskyrka och rymmer 999 platser. Fullt så många blir det inte under begravningen, utan 350 inbjudna gäster deltar och sedan fylls delar av kyrkan av allmänheten, helt i Lill-Babs anda. TV4 Nyheternas reporter Cicci Renström Surna är på plats.

Nanne Grönvall sjunger en av Lill-Babs Lars Forssell-låtar

4 min 48 sek

Barbro ”Lill-Babs” Svensson hade ett nära samarbete med författaren Lars Forsell. Nanne Grönvall och Benneth Fagerlund sjunger ”Inte är det kärlek” under minnesgudstjänsten i Storkyrkan i Stockholm söndagen 27 maj. Text av Lars Forssell och musik av Benneth Fagerlund.

Peter Jöback sjunger Beppe-låt för Lill-Babs

4 min 12 sek

Peter Jöback sjunger ”Vinden i min själ” under minnesgudstjänsten för Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Storkyrkan i Stockholm söndagen 27 maj. Musik skriven av Michel Legrand och svensk text av Beppe Wolgers.

Lill-Babs döttrar hyllar sin mamma med sång

3 min 22 sek

Barbro ”Lill-Babs” Svenssons döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson sjunger ”Om inte du fanns” under minnesgudstjänsten i Storkyrkan i Stockholm söndagen 27 maj. Sången är skriven av Kristin Kaspersen och Tommy Nilsson.

Öppen minnesgudstjänst för Lill-Babs

24 sek

I dag söndag hålls en minnesgudstjänst för artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson i Storkyrkan i Stockholm. Gudstjänsten är öppen för allmänheten och många artister kommer att närvara och uppträda under minnestunden. Du som inte kan komma till Storkyrkan kan se allt live på TV4Play klockan 14.30 och ett sammandrag i TV4 i kväll klockan 18.30.