Linda Lindorff

Fullständigt namn: Linda Susanna Lindorff.

Födelseår: 9 februari 1972.

Uppvuxen i: Vilhelmina i Lappland.

Familj: Min man Jacob, Lykke, Wilhelmina och Benedicte.

Bor: I villa på Lidingö.

Karriär: Linda Lindorff började journalistkarriären som nöjesreporter och väderpresentatör på TV3 och gick över till TV4 2001 som programledare för När & fjärran. Sedan dess har hon varit programledare för program som Farmen, Bonde söker fru, Äntligen trädgård, Robinson.

Dold talang: Kan gå ner i spagat och talar flytande spanska.

Största rädsla: Ohälsa och separationer. Avskyr att ta farväl.

Bästa resmål: Finns så många men jag älskar Italien. Hyr ofta hus där

Favoritprogram på TV: House of cards, Dexter, Bloodline och andra välproducerade tv-serier.

Favoritmaträtt: Riktigt bra kött, allt från carpaccio och råbiff till en välmarmorerad biff.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Umgås med familj och vänner, reser, lagar mat, gör utflykter, åker skidor...

Utmärkelser/priser: Vald till Årets programledare 2005, Fröken Sverige 1990, och nominerad till Kristallen som Bästa kvinnliga programledare.

Mest stolt över: Mina barn.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Har gjort mycket konstigt men kräkts i bild efter att ha dykt med hajar är kanske en av dem. Fast pinsamt var det ändå inte, mest bara lite annorlunda.

Aktuell: Som programledare för Robinson - Love ediditon.

Linda Lindorff i sociala medier

Artiklar

Linda Lindorff leder känsloladdade Förlåt mig i Sjuan

Förlåt mig, det omtalade tv-programmet från 90-talet, är tillbaka i ny tappning och tar plats i Sjuan i vår. I programmet ger sig Linda Lindorff ut i Sverige...

Förlåt mig, det omtalade tv-programmet från 90-talet, är tillbaka i ny tappning och tar plats i Sjuan i vår. I programmet ger sig Linda Lindorff ut i Sverige för att hjälpa människor försonas och gräva ner stridsyxan – att säga förlåt.

Förlåt mig är en känsloladdad realityserie där ångerfulla människor får hjälp att göra något av det svåraste som finns – be om förlåtelse. Det kan handla om nära och kära, familjemedlemmar eller nära vänner som de kanske sårat och förlorat kontakten med. Folkkära programledaren Linda Lindorff leder tittarna genom deltagarnas historier och hjälper dem i jakten att finna personen dom vill be om förlåtelse och förhoppningsvis kunna försonas med. 

– Förlåt mig är ett drömprojekt och jag tror starkt på ordets förlåtande kraft. Jag ser framemot att få möta dessa människor, hjälpa dem att ta första steget och säga förlåt. Därför uppmanar jag personer som råkat såra eller svika någon de tycker väldigt om att höra av sig till oss så ska vill söka upp den personen eller personerna i hopp om att reparera den söndrade relationen, säger Linda Lindorff som utvecklar sina tankar om programmet på sin blogg.

Förlåt mig återförenar familjer, läker sår och förändrar livet för de medverkande. Det handlar om människor som bär på tunga sorger, som inte vill något hellre än att gräva ner stridsyxan men som aldrig ensamma skulle våga ta det där steget.

- Programmet har utvecklats mycket sedan den kommersiella tv:n tog sina första stapplande steg och vi har flyttat oss från studiomiljö och möter människor ute i deras egen verklighet och vardag. Det känns både spännande och stort att Förlåt mig är ett program där människor får hjälp med att våga ta första steget för att kunna gå vidare i en sårad relation, säger Fia Fång, exekutiv producent.

SÖK TILL Förlåt mig

Har du någon som du vill försonas med och kan tänka dig att vara med i programmet? Mejla din historia till casting@sto-cph.com eller via formulär https://www.shortaudition.com/stocph?noflash=1

Senaste blogginläggen från Linda Lindorff