Extern länk
Början på sidans innehåll

Lisa Nilsson

En av våra mest folkkära och älskade sångröster på den svenska artisthimlen, som fick sitt stora genombrott med sitt tredje album Himlen runt hörnet 1992.

En av våra mest folkkära och älskade sångröster på den svenska artisthimlen, som fick sitt stora genombrott med sitt tredje album Himlen runt hörnet 1992.

Lisa Nilsson om coronaprotesten i riksdagen: ”Vi ses som en märklig kulturklump”

2 min 4 sek

Lisa Nilsson berättar om onsdagens partiledardebatt Där rad artister, skådespelare och kulturpersoner satt med på bänkraden för att visa att de finns och inte blir känner sig lyssnade på gällande bidrag och stöd under coronapandemin. De fick en spontan mötesinvit från finansutskottet och artisten Lisa Nilsson fick chans att uttrycka sin frustration över hur mångfacetterat kulturföraktet är. Vi är inte en homogen massa, säger Nilsson vi är allt från små egenföretagare till stora produktionsbolag.

Lisa Nilssons sorg efter Einárs död: ”Glöm inte alla de andra”

1 min 46 sek

Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár slog igenom redan som 16-åring och nådde stora framgångar med miljontals spelningar på Spotify. Förra veckan sköts han till döds med flera skott i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Polis och ambulans larmades till platsen strax före klockan 23 på torsdagskvällen där man fann artisten som bara blev 19 år gammal.
Mordet har skakat om Sverige och flera artister har gått ut i bland annat sociala medier och uttryckt sin sorg. En av dem är stjärnartisten Lisa Nilsson, som nu också pratar om det med Malou von Sivers.

Lisa Nilsson ”Känns stort och hedrande”

3 min 44 sek

Idag tillkännages de fem artister som väljs in till Sveriges Music hall of fame. Där de nyinvalda hamnar tillsammans med kända svenska artister så som Abba, Carola och Europé. De som väljs in i år är Björn Skifs, Py Bäckman, Bathory, Timbuktu och Lisa Nilsson. Hör Lisa berätta om den hedrande utmärkelsen och om jobbet att ständigt utvecklas tillsammans med sin musik. "Det är viktigt att nå fram och få fäste”