Loreen

Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012. Vinnarlåten "Euphoria" blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder. Samma år kom även kritikerrosade debutalbumet ”Heal” med singlarna "My Heart is Refusing Me" och "Crying Out Your Name” och sedan dess har hon turnerat Europa runt.

Loreen sjunger "Atlas"

Artisten Loreen sjunger Coldplays låt "Atlas" för att hedra offren för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i fredags. På piano Samuel Stark.

Loreen efter Melodifestivalen: ”Det är väldigt känslosamt”

”Låten kräver några lyssningar och kräver mycket av min publik”. Loreen om sina känslor kring sitt bidrag i Melodifestivalen, om reaktionerna på låten, om varför hon tror att den inte gick vidare och hur hon ser på framtiden.

Loreen om chanserna i kvällens tävling

Maria Forsblom direkt från Linköping med Loreen! Det blir två västeråsare som gör upp om att gå vidare från andra chansen ikväll.

Melodifestivalen tackar Idol

Stora namn som Måns Zelmerlöv, Danny Saucedo och Loreen har alla startat sina karriärer via Idol och också senare medverkat i Melodifestivalen.

Loreen - If I Ain't Got You

Se Loreen första audition i Idol 2004 där hon framför låten If I ain't got you inför Idol-juryn i Stockholm.

Erik Rapp – Euphoria, Loreen

Erik Rapps version av Euphoria delade juryn. Alexander Bard hyllade arrangemanget och kallade resten av juryn för ”surbaggar”.

Idol gör comeback i TV4 i höst

Ett av Sveriges mest älskade program är tillbaka efter ett par års paus. Idol återvänder till TV4 i höst.
- Idol är ett av våra mest populära program någonsin så det är en efterlängtad comeback, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Loreen kommer till X Factor

På fredag är det ingen mindre än Eurovison-vinnaren Loreen som ska uppträda på X Factor-scenen.
- Det känns spännande att få spela på samma scen som ett gäng duktiga artister, säger sångerskan.

Loreen vann Eurovision Song Contest

Efter att ha gått från förhandstippad vinnare till osäkert kort vann till slut svenska Loreen hela Eurovision Song Contest i Baku i Azerbajdzjan.

Humorgalan 2012 slog nytt rekord

Humorgalan 2012 slog rekord med över 30 000 nya världsföräldrar.
Loreen ett magiskt framträdande som lämnade många i tårar och programledarna vågade sig på en tolkning av Abbas Chiquitita.

Loreen - Stronger

Loreen, vars riktiga namn är Lorine Zineb Noka Talhaoui, uppträder i Idol 2004.

Elena Paparizou ger Loreen tips inför Melodifestivalen

Artisten Elena Paparizou, som framförde en låt (dock inte som tävlande) i lördagens final av Melodifestivalen, besökte Nyhetsmorgon söndag och pratade om alltifrån hur bra det är att åldras till att ge årets Melodifestivalvinnare Loreen tips inför den kommande internationella musiktävlingen.

Flinck ger Melodifestivalen-vinsten till Loreen

Thorsten Flinck tävlar i finalen av Melodifestivalen. Under fredagen meddelade han i Efter tio att han inte tror på vinst, den överlåter han till Loreen.
- Men jag tar gärna tredjeplatsen, sa han till Malou von Sivers.