Lotta Engberg

Lotta Engberg

Namn: Lotta Engberg

Född: 5 mars 1963

Karriär: Lotta Engberg är en svensk sångerska och programledare. Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Kär och galen och Bingolotto. Hon leder även allsång på Lotta på Liseberg och har varit lagledare för Team Lotta i Körslaget och 2008-2011.

Utmärkelser: 1987 vann Lotta Engberg Melodifestivalen med låten "Fyra Bugg & en Coca Cola" och har sedan dess vunnit flera priser för sina musikaliska framgångar. Bland annat Guldklaven för "Årets sångerska" 2002.

Artiklar

Miljonpublik såg säsongsavslutningen av Lotta på Liseberg 2018

Säsongsfinalen av 10 årsjubileet av Lotta på Liseberg kunde inte blivit bättre. Överraskningar, kärlekshyllningar, och över en miljon tittare. Gästartisterna...

Säsongsfinalen av 10 årsjubileet av Lotta på Liseberg kunde inte blivit bättre. Överraskningar, kärlekshyllningar, och över en miljon tittare. Gästartisterna Lill Lindfors, Arvingarna, Per Andersson, Dolly Style och Rolandz förgyllde finalen på en fantastisk säsong.
– Jag är så stolt över sommarens program, säger programledare Lotta Engberg.

– Det är så kul att avsluta årets 10 års-jubileum med miljonpublik och se att programmet är så uppskattat över hela landet. Lotta och hela produktionen gör ett magnifikt jobb med att sprida allsångsglädjen på TV4, TV4 Play och Cmore, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för Lotta på Liseberg.

Med populära allsångsklassiker såsom Carolas Mitt i ett äventyr och Herreys Diggiloo diggiley, avslutades kvällen med att Arvingarna framförde Queens ”We are the champions” tillsammans med en strålande allsångspublik på Liseberg.

– Jag tror att Lotta på Liseberg blir så spontant och bra för att vi är ett supergäng som jobbar med programmet. Och alla jobbar med hjärtat, säger Lotta Engberg.

Säsongsfinalen sågs av en miljonpublik med en tittarandel på 32,4% (15-64 år). Jämfört med 2017 då säsongsfinalen sågs av nästan 900 000 tittare med en andel på 26,1% (15-64 år).
Siffrorna är preliminära från MMS. Ej inkluderat är tittare som tittat via TV4 Play och Cmore.