Lotta Engberg

Namn: Lotta Engberg

Född: 5 mars 1963

Karriär: Lotta Engberg är en svensk sångerska och programledare. Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Kär och galen och Bingolotto. Hon leder även allsång på Lotta på Liseberg och har varit lagledare för Team Lotta i Körslaget och 2008-2011.

Utmärkelser: 1987 vann Lotta Engberg Melodifestivalen med låten "Fyra Bugg & en Coca Cola" och har sedan dess vunnit flera priser för sina musikaliska framgångar. Bland annat Guldklaven för "Årets sångerska" 2002.

Artiklar

Glädjebeskedet: Lotta på Liseberg tillbaka sommaren 2020

Nu står det klart att tittarfavoriten Lotta på Liseberg blir av även år 2020 – åtminstone i tv. – Jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite...

Nu står det klart att tittarfavoriten Lotta på Liseberg blir av även år 2020 – åtminstone i tv. – Jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg.

Med start den 22 juni 2020 blir det Lotta på Liseberg varje måndag i åtta veckor. Lotta Engberg kommer, tillsammans med ett gäng spännande gästartister, bjuda på folkkära allsångsklassiker och aktuella hitlåtar. De ackompanjeras av Lottaorkestern ledd av Andreas Landegren.

– Det kommer bli musik, det kommer bli glädje och det kommer att bli gästartister. Och jag hoppas och håller alla tummar för att vi även ska få lite publik på plats, säger Lotta Engberg.

Programmet direktsänds på TV4 och TV4 Play från Stora Scenen på Liseberg. Om det blir publik på plats framför scenen återstår att se. På grund av den rådande Corona-pandemin och förbudet mot offentliga tillställningar med fler än 50 personer kan publikplatserna utebli.

Lotta på Liseberg 2020, måndagar 20.00 på TV4 och TV4 Play:

22 juni – Premiär

29 juni

6 juli

13 juli

20 juli

27 juli

3 augusti

10 augusti – Final