Lotta Engberg

Namn: Lotta Engberg

Född: 5 mars 1963

Karriär: Lotta Engberg är en svensk sångerska och programledare. Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Kär och galen och Bingolotto. Hon leder även allsång på Lotta på Liseberg och har varit lagledare för Team Lotta i Körslaget och 2008-2011.

Utmärkelser: 1987 vann Lotta Engberg Melodifestivalen med låten "Fyra Bugg & en Coca Cola" och har sedan dess vunnit flera priser för sina musikaliska framgångar. Bland annat Guldklaven för "Årets sångerska" 2002.

Artiklar

Succésommar för Lotta på Liseberg 2019

Marcus & Martinus inledde den 11:e säsongen av Lotta på Liseberg - Magnus Uggla avslutade den. Lotta på Liseberg slår nya rekord när allt fler tv-tittare...

Marcus & Martinus inledde den 11:e säsongen av Lotta på Liseberg - Magnus Uggla avslutade den.
Lotta på Liseberg slår nya rekord när allt fler tv-tittare väljer det omtyckta allsångsprogrammet från Göteborg.

Det blev minst sagt en stjärnspäckad sommar med allsång, glädje och göteborgshumor. Med Lotta Engberg i spetsen bjöds det både på skratt, pussar och vacker sång.

Säsongsavslutningen sågs av 890 000 med en andel på 29,6 procent i målgruppen 15-64 år, och en rating på 5,5.

– Lotta på Liseberg har samma ratingnivå som förra året och dessutom har vi högre andel av alla tv-tittare som väljer just Lotta på Liseberg på måndagskvällarna. Det är ett styrkebesked, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Säsongens mest sedda avsnitt var program två då Hanna Ferm, Liamoo, Anna Bergendahl, Kikki Danielsson och Eric Saade gästade. Avsnittet sågs av 960 000 med en andel på 34,3 procent i målgruppen 15-64 år, och en rating på 6.1.

– Att allt fler väljer Lotta på Liseberg är ett gott betyg för det uppskattade programmet. Lotta Engberg tillsammans med hela teamet gör ett strålande jobb med att varje år utveckla programmet mot en digital publik. Flera klipp från sommarens säsong har blivit virala raketer och har över miljonen visningar säger Jonathan Nordin.

Siffrorna är preliminära från MMS. Ej inkluderat är tittare som tittat via TV4 Play.