Extern länk
Början på sidans innehåll

Lotta Engberg

Lotta Engberg är en svensk sångerska och programledare. Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, Kär och galen och Bingolotto. Hon leder allsång på Lotta på Liseberg och har varit lagledare för Team Lotta i Körslaget och 2008-2011, 2014 deltog hon i Let's Dance.Lotta Engberg är en svensk sångerska och programledare. Hon har bla...

Sociala medier:

Mikaels ord efter kängan till Lotta: ”Klokt val”

Det är en ny vecka vilket innebär nya tävlande i Hjulet. Som vanligt är Petra Mede programledare och runt hjulet sitter de olika experterna. Denna vecka är paret Lotta Engberg och Mikael Sandström med som experter inom varsitt område. Och när det blir dags för den tävlande att svara på en fråga i kategorin medicin där Mikael är expert kommer en känga till Lotta.

Oväntade vänskapen: Lotta Engberg och Sanna Nielsen

I programmet Tilde med programledaren Tilde de Paula Eby visar det sig att programledarna och artisterna Sanna Nielsen och Lotta Engberg har varit vänner i över 30 år. När en sexårig Sanna Nielsen följde med sin mamma och pappa på dans så satt hon på scenkanten. Och uppe på scenen var det Lotta Engberg som sjöng i bandet Lotta Engbergs orkester.
- Hon var så snäll. Hon störde inte och mamma och pappa fick dansa, säger Lotta Engberg i programmet.

Okända mannen som ändrade Lotta Engbergs hela framtid

I programmet Tilde med programledaren Tilde de Paula Eby avslöjar artisten och programledaren Lotta Engberg att det inte alls var självklart att hon skulle bli sångerska. Den unga Engberg hade nämligen en helt annan karriär i sikte – inom rättsväsendet.
- När jag valde att inte söka musikhögskolan utan jag skulle söka polishögskolan, då skällde han ut mig. Jag har aldrig sett honom arg, men då var han arg, säger hon i programmet.

Följ med Doktor Mikael och Lotta på golfbanan

Vår reporter Carolin Björnehag följde med Doktor Mikael och programledar-Lotta till golfbanan. Starta spelaren för att höra Mikael och Lotta om deras relation och hur golfen tar fram parets olikheter.