Början på sidans innehåll

Lotta Lundgren

Lotta Lundgren är författare, skribent och programledare. Du ser henne som programledare för flera program på TV4 tillsammans med Erik Haag.

Lotta Lundgren är författare, skribent och programledare. Du ser henne som programledare för flera program på TV4 tillsammans med Erik Haag.

Så nobbades Pippi Långstrump av bokjätten

2 min 22 sek

1944 söker sig författaren Astrid Lindgren till bokförlaget Bonniers i förhoppningen att få boken Pippi Långstrump utgiven.
Men det blir kalla handen.
Trots att manuskriptet fick ”vandra runt” inom förlaget med god respons och att försök gjordes för att ändra redan satta utgivningsplaner så blev svaret nej.
Bonniers hade redan köpt in bokmanuskript för två år framåt och ville inte binda sig till utgivning av Pippi Långstrump så långt fram som 1947.
I frågesportprogrammet Big Bang med Erik Haag och Lotta Lundgren spelar programledarna upp en sketch för att visa hur det gick till. Dock säger de senare att refuseringen gjordes via brev och inte på plats på ett kontor.
– Jag hatar det här. Tyvärr så kommer vi inte ge ut det här, säger Erik Haag i rollen som Gerhard Bonnier i sketchen.

Förklaringen till stjärnförfattarens solglasögon inomhus

1 min 4 sek

Matchen mellan komikerna Måns Möller och Hasse Brontén och författarna Katarina Wennstam och Denise Rudberg var i full gång i Big bang när tittarna fick se en oväntad ändring i outfit hos en av deltagarna.
Före reklamen summerades ställningen för de båda tävlingsburarna av programledaren Lotta Lundgren och då såg deckardrottningen Denise Rudberg ut som tittarna är vana att se henne.
När reklampausen sedan var över så satt hon plötsligt med solglasögon på sig i studion.
Programledaren Erik Haag frågade direkt varför och Denise Rudberg förklarade varför hon adderat brillorna till sin outfit.
– Det ser tufft ut tycker vi, säger Erik Haag i programmet.

Svarar rätt på frågan – innan den ens ställts

1 min 7 sek

En av frågorna i frågeprogrammet Big Bang med programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren är ”Vad hette bandet som framförde originallåten ”Keops pyramid””?
Då börjar Brita Zachari och Kakan Hermansson att le.
När programledarna sedan ber om svaren visar det sig att lagduon är steget före eftersom de skrev ned svaret på den frågan redan innan den ställdes.

Harry Potter-krossen i Big Bang

1 min 11 sek

I Big Bang får de tävlande lagen i uppgift att nämna så många titlar ur Harry Potter-serien som möjligt. Det totala antalet är sju.
Efter att Kakan Hermansson och Brita Zackari svarat så gott de kunnat med några fel och några rätt så går frågan över till lag Tony Irving och Torbjörn Averås Skorup.
Som börjar rabbla titlarna. I kronologisk ordning.