Madeleine Westin

Namn: Madeleine Ann Charlotte Westin

Född: 9 december 1965

Uppvuxen i: Stockholm

Familj: Sambo, fem barn varav tre egna, katter och hästar.

Bor: Stockholm

Karriär: Madeleine började sin karriär som reseledare och skibum i alperna innan hon utbildade sig till meteorolog i Försvarsmakten(Kaptens grad). Efter flera år på ett antal flygflottiljer runt om i Sverige började hon 1991 på SVT och blev värvad till TV4 ett år senare som första meteorolog. Sedan dess har hon ansvarat för Väderredaktionen. Under åren har Madeleine även varit programledare för olika program såsom Vetenskap, Mera Väder, Svenska Pärlor etc.

Mest stolt över: Min familj

Om du inte arbetade som meteorolog, vad skulle du göra då? Vara astronaut. Jag sökte samtidigt med Fugelsang men han knep platsen ;-)!

Favoritmat: Röding med pressad potatis och rödpepparsås

Vad gör jag när jag inte syns i TV-rutan: Oj, allt som man kan - helst utomhus! Rider, sportar, skidar, myser, åker båt, är på landet osv.

Favoritprogram på TV: Nyheter och VÄDER

Vilken årstid är din favorit och varför?. Helst tidig morgon på sommaren då solen börjar värma från en klarblå himmel. Men hösten är fin också om man får vara ute i skogen. Eftersom jag är en utemänniska kan jag få enorm energi av att bara se det vackra i naturen runt mig. En daggdroppe på ett grässtrå kan vara lika magiskt som att se hur en ensam isbjörn lufsar fram över isen i Antarktis i -35 grader kyla, vilket jag fick uppleva då jag kom till Nordpolen under en polarforskningsexpedition för många år sedan.

Madeleine Westin i sociala medier