Madeleine Westin

Namn: Madeleine Ann Charlotte Westin Född: 9 december 1965 Uppvuxen i: Stockholm Familj: Sambo, fem barn varav tre egna, katter och hästar. Bor: Stockholm Karriär: Madeleine började sin karriär som reseledare och skibum i alperna innan hon utbildade sig till meteorolog i Försvarsmakten(Kaptens grad). Efter flera år på ett antal flygflottiljer runt om i Sverige började hon 1991 på SVT och blev värvad till TV4 ett år senare som första meteorolog. Sedan dess har hon ansvarat för Väderredaktionen. Under åren har Madeleine även varit programledare för olika program såsom Vetenskap, Mera Väder, Svenska Pärlor etc. Mest stolt över: Min familj Om du inte arbetade som meteorolog, vad skulle du göra då? Vara astronaut. Jag sökte samtidigt med Fugelsang men han knep platsen ;-)! Favoritmat: Röding med pressad potatis och rödpepparsås Vad gör jag när jag inte syns i TV-rutan: Oj, allt som man kan - helst utomhus! Rider, sportar, skidar, myser, åker båt, är på landet osv. Favoritprogram på TV: Nyheter och VÄDER Vilken årstid är din favorit och varför?. Helst tidig morgon på sommaren då solen börjar värma från en klarblå himmel. Men hösten är fin också om man får vara ute i skogen. Eftersom jag är en utemänniska kan jag få enorm energi av att bara se det vackra i naturen runt mig. En daggdroppe på ett grässtrå kan vara lika magiskt som att se hur en ensam isbjörn lufsar fram över isen i Antarktis i -35 grader kyla, vilket jag fick uppleva då jag kom till Nordpolen under en polarforskningsexpedition för många år sedan.

Inför Vasaloppsveckan: "Vädret är lite lurigt i år"

Snöbrist och regnoväder ställer till det inför Vasaloppet. Vi har med oss Camilla Sandy, pressansvarig för Vasaloppet, från målgången i Mora. Hon klargör läget inför Vasaloppsveckan. Dessutom ger Madeleine Westin oss väderprognosen inför veckan.

Hit ska du åka om du vill ha en vit jul!

”Känns som att det är ett träsklandskap vi bor i” – så säger meteorolog Madeleine Westin om väderprognosen inför julafton. Men visst finns det chans till en vit jul i vissa delar av landet.

Så stora blir skadorna av en kategori 5-orkan

Just nu ligger orkanen Dorian över Bahamas med vindhastigheter runt 80 meter i sekunden och konsekvenserna är svåra att överblicka. Det är den kraftigaste orkan som drabbat önationen och nu drar ovädret vidare mot USA:s östkust. Meteorolog Madeleine Westin förklarar hur stor effekt orkanen har i de olika kategorierna 1 till 5.

Hur mycket tandkräm tar du? Här testas programledarna

Det blir allt vanligare med hål i tänderna och munhälsan har koppling till andra vanliga sjukdomar som hjärt-och kärlsjukdomar. Hur mycket tandkräm man ska ha? Här testar Soraya och Jesper sina morgonkollegor Madeleine Westin, Rania Shemoun Olsson och Maria Söderfeldt.

Hurra, nu kommer solen!

Madeleine Westin bjuder på en solig väderprognos och visar hur mycket ljusare det är nu till skillnad från i december.

Fortsatt blåsigt och hårda vindar - så ser väderprognosen ut

Även om kraften i stormen Alfrida avtar under dagen på många håll så kommer det vara ett mycket besvärligt väderläge, framför allt utmed Östersjökusten. Riktigt blåsigt blir det på Gotland vid lunchtid, berättar TV4:s meteorolog Madeleine Westin.