Magnus Uggla

Magnus Uggla

Magnus Uggla är en svensk artist känd för sina satiriska låttexter om samtiden, med stora hitar som bland andra Jag mår illa, 4 sekunder och Kung för en dag.

Hösten 2012 medverkade han i Så mycket bättre tillsammans med Darin, Maja Ivarsson, Miss Li, Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar. Hösten 2014 var han programledare för programmet Uggla flyttar in.

Artiklar

Magnus Uggla i Så mycket bättre - andra sommaren

I sommar återvänder Magnus Uggla till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest...

I sommar återvänder Magnus Uggla till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Magnus Uggla medverkade i tredje säsongen av Så mycket bättre år 2012. Den mest populära tolkningen han gjorde i programmet är Olle Ljungströms ”Jag och min far”. Tolkningen blev en stor hit och utsågs år 2016 till den mest populära låten på Svensktoppen någonsin, efter att ha legat på listan i över tre år. Magnus Uggla slog igenom på 70-talet med singeln ”Varning på stan”. Sedan dess har han släppt 18 studioalbum och otroliga 52 singlar.