Malou von Sivers

Fullständigt namn: Marie-Louise von Sivers.

Födelseår: 15 januari 1953.

Uppvuxen i: Vällingby/Täby.

Bor: Birkastan.

Familj: Man och tre barn.

Karriär: Malou von Sivers är en en prisbelönt journalist och programledare som bland annat lett Nyhetsmorgon och suttit som nyhetsankare i TV4. Du har bland annat sett henne intervjua aktuella personer i Malou möter och hon har sedan 2006 lett Malou Efter tio på vardagar. Innan TV-karriären jobbade Malou von Sivers som reseledare och startade svenska Elle som chefredaktör.

Dold talang: bra på att köra snabba båtar.

Största rädsla: Att separera från nära och kära eller bli lämnad.

Bästa resmål: Grekiska övärlden.

Favoritprogram på TV: Agenda, Solsidan och Nyhetsmorgon.

Favoritmaträtt: Asiatiskt med twist.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Umgås med familj och vänner, läser, skriver och dricker vin.

Utmärkelser: Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2014.

Mest stolt över: Att jag fortfarande har samma brinnande nyfikenhet och engagemang i det mesta jag gör. Passionerad på gott och ont.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Jag har gjort många tabbar, till exempel en klassiker när jag läste nyheterna under min tid på Nyhetsmorgon och först läste ett telegram om HIV och sedan Elitserieresultat, då sa jag HIV71!

Mina mest minnesvärda intervjuer: Det finns många spännande historier om vad som hände bakom kulisserna, inte minst när jag reste världen runt och intervjuade världsberömda personer som Nelson Mandela, Kofi Annan, Britney Spears (min sämsta intervju), Aung San Suu Kyi (intervju i världens hårdaste intervju där jag smugglade ut mitt scoop, kassetten med intervjun, i en binda i mina trosor. Jag hade dock stringtrosor och allt höll på att sluta med en katastrof. Löpet på kvällstidningarna blev: Malou smugglade intervju i trosorna.)

Aktuell: Som programledare för Malou Efter tio varje vardag.

Malou von Sivers i sociala medier

Artiklar

Hellenius hörna – TV4 30 år

I september är det 30 år sedan som TV4 började sända. Det firar Hellenius hörna i ett förlängt specialprogram där David Hellenius har bjudit in några av...

I september är det 30 år sedan som TV4 började sända. Det firar Hellenius hörna i ett förlängt specialprogram där David Hellenius har bjudit in några av personerna som har präglat kanalen under tre decennier. Vi får höra historierna om vad som hände bakom kulisserna och återse klassiska TV-ögonblick och aldrig tidigare visat material. Och på klassiskt Hörnan-vis har David också planerat in en och annan överraskning. På gästlistan står Malou von Sivers, Sissela Kyle, Renée Nyberg, Robert Gustafsson och Kristian Luuk.

Kristian Luuk återvänder till TV4 för en kväll för att minnas sitt stora genombrott. Madonna, Bruce Springsteen och Jennifer Lopez var bara några av världsstjärnorna som vallfärdade till talkshowen ”Sen kväll med Luuk” i slutet av 90-talet. Stilbildande blev också den speciella humorn, vi får återse klassiska figurer som Papi Raul och Dan Bäckman - och Kristians gamle vän Felix Herngren berättar om vad deras samarbete har betytt för honom.

Sveriges roligaste man har han kallats. Robert Gustafsson har en gedigen TV4-karriär. En av hans första stora roller var Nisse Lind i kultförklarade komediserien ”Rena Rama Rolf”. Många förknippar också Robert med humorprogrammet ”Parlamentet” där han gjort många bejublade utspel genom åren. Men minns han allt han sagt i kanalen? David sätter honom på prov.

En annan Parlamentet-ikon är Sissela Kyle, som faktiskt har varit med i panelen sedan allra första säsongen. Hon har också gjort succé i flera av TV4:s största komediserier - senast ”Enkelstöten” som bland annat belönades med Kristallen för bästa humorprogram. Men för David avslöjar Sissela vad hon själv är mest stolt över från TV4-tiden.

Redan när TV4 startade var hon på plats – Malou von Sivers. När morgonsändningarna startade var hon den första programledaren, tillsammans med Bengt Magnusson. I egna intervjuserier har hon träffat några av världens mest berömda människor och hon har tilldelats Stora journalistpriset. Vad hon inte vet - David kommer visa ett av hennes första klipp som programledare.

På 90-talet inledde också Renée Nyberg sin TV4-karriär med program som ”Tur i kärlek” och ”Stora Famnen”. Idag leder hon några av kanalens största underhållningsprogram – inte minst egna ”Renées Brygga”. Hon är också gift med David Hellenius, som kommer att ta chansen att ställa frågorna han aldrig fått svar på genom åren. Och han har också grävt fram några gamla band som Renée förmodligen trott var raderade.

Hellenius hörna – TV4 30 år sänds på söndag 13 september kl.20.00 på TV4 & TV4 Play!