Malou Von Sivers

Malou von Sivers är en prisbelönt journalist och programledare som bland annat lett Nyhetsmorgon och suttit som nyhetsankare i TV4. Du har bland annat sett henne intervjua aktuella personer i Malou möter och hon har sedan 2006 lett Malou Efter tio på vardagar. Innan TV-karriären jobbade Malou von Sivers som reseledare och startade svenska Elle som chefredaktör.

Malou von Sivers är en prisbelönt journalist och programledare som bland annat lett Nyhetsmorgon och suttit som nyhetsankare i TV4. Du har bland annat sett henne intervjua aktuella personer i Malou möter och hon har sedan 2006 lett Malou Efter tio på vardagar. Innan TV-karriären jobbade Malou von Sivers som reseledare och startade svenska Elle som chefredaktör.

Gängledare hoppar av kriminaliteten – ”Tror jag kan hjälpa många”

Anders Stensson har aldrig haft ett hederligt jobb i sitt 32-åriga liv. Han blev gripen av polis första gången när han var 10 år. Han är utpekad som ledargestalt för det kriminella nätverket "Bro-nätverket" och han fick sin senaste dom för mindre än ett år sedan, men nu vill han hoppa av sin brottsliga bana och jobba för motverka kriminalitet bland unga. Men att lämna ett kriminellt nätverk, som han dessutom varit ledare för, är inte utan risker. Men Anders är inte rädd, berättar han i Malou efter tio.

– Jag tror att jag kan hjälpa många och därför går jag ut med mitt namn och ansikte, även om vissa inte kommer gilla det. Folk får säga vad som helst, det rör mig inte i ryggen.

Nicole Falciani berättar om sin obotliga sjukdom: ”Då blev det värre”

Influencern, bloggaren och modellen Nicole Falciani har hundratusentals följare på Instagram och Youtube. Men vid sidan av den glamourösa ytan finns ett liv som kantas av skov med stark smärta och förlamande trötthet. Nicole lever med den obotliga sjukdomen barnreumatism och vissa dagar orkar hon inte ta sig upp ur sängen. Hon berättar också om det tuffa uppbrottet från Eric Saade.

Malou avslöjar en hemlighet

Professorerna Lars Engstrand och Matti Sällberg går igenom läget kring coronaforskningen just nu och hur många som testas. Dessutom berättar Malou om tiden då hon hade covid-19.

Hellenius hörna – TV4 30 år

I september är det 30 år sedan som TV4 började sända. Det firar Hellenius hörna i ett förlängt specialprogram där David Hellenius har bjudit in några av personerna som har präglat kanalen under tre decennier. Vi får höra historierna om vad som hände bakom kulisserna och återse klassiska TV-ögonblick och aldrig tidigare visat material. Och på klassiskt Hörnan-vis har David också planerat in en och annan överraskning. På gästlistan står Malou von Sivers, Sissela Kyle, Renée Nyberg, Robert Gustafsson och Kristian Luuk.

Birgitta Ohlsson: "Saknat svärtan i barnböcker om starka kvinnor"

Birgitta Ohlsson lämnade politiken 2017 för att flytta till England och bli författare och hållbarhetskonsult. Nu släpper hon barnboken "Lev som du vill. Tio svenska kvinnor visar vägen", som illustreras av Lina Bodén. Med Malou går hon igenom sina förebilder som förekommer i boken.

Anne Lundbergs "Mamma Mia-bröllop" - "Det var en kärleksfest"

Folkkära programledaren Anne Lundberg har gjort "Antikrundan" i 20 år. Hon tror att alla drömmer om att ha bortglömda skatter bland bråtet hemma. Idag gästar hon Malou Efter tio och berättar bland annat om kärleken hon träffat efter att länge ha varit singel, och det fina bröllopet i somras.

Perspektiv-panelen om avundsjuka: ”Det blir en sjukdom”

I den andra delen av Perspektiv tar panelen ett grepp om oron kring coronaviruset och pratar dessutom om hur man hanterar avundsjuka, när den riktas mot en själv. Idag består panelen av Åsa Beckman, biträdande kulturchef på DN, Linda Skugge, författare och debattör och Marie Göranzon, skådespelare.

Succéförfattaren: En dröm att Nour el Refai ska göra Störst av allt

I Malous bokklubb gästas Malou von Sivers av författaren till ”Störst av allt”, Malin Persson Giolito.
”Störst av allt” har kommit ut i bokform, som Netflix-serie och ska snart gå upp som monolog på Rival-teatern i Stockholm.
Malin Persson Giolito: ”Jag har alltid drömt om att Maja ska få ställa sig på en teaterscen. Den andra drömmen då är ju att det är Nour el Refai som ska få göra monologen.För mig är hon en skådespelerska som lyckas kombinera humor med den djupaste sorg och depression man kan tänka sig”.

Krematorieföreståndaren: Det går ut på att hjälpa människor

Veckans tema heter ”Vi som arbetar med döden” och handlar om människor som arbetar med sådan som vi kanske inte alltid känner till men som väldigt många har frågor om.
I soffan hos Malou von Sivers gästar rättsläkaren Martina Olsson Frisk som berättar hur det går till vid en obduktion: ”Jag har aldrig någonsin tyckt att det har varit otäckt eller läskigt. Jag har bara tyckt det har varit en stor glädje och intressant och viktigt.”
Med är också krematorieföreståndaren Thomas Kvarnström som berättar vad som händer på ett krematorium när en kropp anländer: ”För mig går det ut på att hjälpa människor vidare i sorgeprocessen”.

Säsongspremiär för Malou efter tio!

Idag drar nya säsongen av Malou efter tio igång! Narkolepsi, att träna sig yngre, placeboeffekt och bältros är några av dagens ämnen.

Han filmade Aviciis liv och kamp: "Finns liksom inga gränser"

25 oktober förra året intervjuade Malou von Sivers regissören Levan Tsikurishvili, som följt den svenske världsstjärnan Tim Bergling, mer känd som artisten Avicii, bakom kulisserna under flera år. Resultatet blev filmen True stories som handlar om det hektiska turnélivet och beslutet att så småningom dra sig tillbaka.